Om Gym1 i Visby och när styrketräning med maskiner är bra

Trenden med fria vikter och kroppsviktsträning har länge varit het – speciellt i Coronatider – och är något jag oftast föredrar själv, men det finns gånger då även maskiner är bra.

På Gym1 i Visby hittar du flera roliga maskiner och järnhantlar, ett riktigt ”hard core”-gym där många kroppsbyggare tränar. Som jag, Hugo och Jonas haha. Jag menar – alla som styrketränar är väl där för att bygga upp sin kropp och bli starkare? Kanske inte med syfte att tävla med sin estetik visuellt, men ändå. Och på Gym1  får du verkligen rätt känsla.

Det är inget stort gym, men välutrustat, fullt av speglar, tavlor på Arnold och andra bodybuilderlegender, stämningsfullt mörkt och ruffigt med ”bra ljus” för dig som vill se bitig ut. Jag gillar det. Dessutom billiga engångs- och klippkort i jämförelse med Stockholm och trevlig personal. Lite mer om Gym1 i Visby här till dig som också blir träningssugen och om när gymmaskiner kan vara bra och mindre bra längre ner.

Lite om Gym1 i Visby

Adress: Stenkumlaväg 8B, 621 46 Visby
Epost: [email protected]

Ex. på priser*:

  • Engångsträning 80 kr
  • 10 gångerskort 450 kr
  • Månadskort 420 kr
  • Årskort 3500 kr

Du får köpa gymkortet när det är bemannat, men sen kan du komma in via ett passerkort-system.
Med det har du access till gymmet 05:00-00:00 varje dag. *Billigare för studenter, pensionärer och arbetslösa.

Hip-thrust i maskinform.

FRIA VIKTER väljer jag oftast för att..

..jag tycker det är roligare.
..variationsmöjligheterna är större. Och en maskin passar inte alla kroppar.
..du oftare kör fler än en muskelgrupp i taget i samma övning, mer likt hur du använder kroppen annars och behöver stärka dig för.
..det kan va mer tidseffektivt (åter pga hela kroppen tränas i många övningar).

GYMMASKINER tycker jag kan va bra..

✔︎ ..om du är nybörjare. Det är låg skaderisk i att träna med maskiner, svårt att göra fel, ett tryggt sätt att hitta kontakt med musklerna.
✔︎ ..vid en skada. Se ovan. Och lättare att isolera och träna upp just den del av kroppen du behöver.
✔︎ ..i slutet-/första tiden av en graviditet. Av samma skäl som ovan, samt att du inte behöver jobba lika mycket för att stabilisera som kan vara svårt när lederna blir mjukare under graviditeten. Dessutom belastas inte magmusklerna lika mycket, som delar sig och kan behöva avlastning.
✔︎..för fåfängan. Till skillnad mot fria vikter kan du isolera muskelgrupper och ta ut ”det lilla sista” på ett annat sätt än vad du orkar vid helkroppsövningar, ex. ”krama ur axlarna även om underarmarna är trötta” o.s.v. och bygga muskelmassa.
✔︎ ..för bekvämligheten. Det är jäkligt skönt att sitta på en ”mjuk stol” och att slippa byta vikter mer än med en liten spärr.
✔︎..för att det är kul? Såklart individuellt, men själv är jag en riktig träningsnörd du vet, tycker jag det är roligt att testa ny utrustning..

..som på semestern. Då söker jag ”äventyr”, spänning haha. På Instagram visar jag dig 4 maskiner jag gillade på Gym1 i Visbyoch här hittar du en annan film där jag visar dig 5 favoritmaskiner. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras