Tid att komma ikapp – veckans träning och vardagsrapport #26

Tid att komma ikapp..

..med ALLT har varit veckans ”mantra”. Städning, jobb, hemmafix, serier, sidoprojekt, sömn… som ofta ligger lite efter när barnen varit hos mig. Som vanligt njuter jag av att köra mitt egna race en vecka och som vanligt längtar jag ännu mer efter dom när den går mot sitt slut. Att få krama, snacka, hänga med i deras vardag… Inte så mycket efter morgonstress och tjat haha, men det ingår ju också som du nog vet.

Nu är jag iallafall laddad med energi och här berättar jag lite om allt från veckan som var…

Tid att komma ikapp – veckans träning och vardagsrapport #26

» Träningen har jag inget nytt om. Jag glider på min rutin med 2 egna tyngre styrkepass, 2 explosiva (varav 1 med längre rörlighetsträning) i crossfitboxen, 2 löppass, 1 yogapass och 1 vilodag (oftast fredagar). Gillar det upplägget, passar med mitt jobb och barnen när dom är här. Tränar extremt sällan kvällstid (om inget speciellt event etc), dom viger jag till återhämtning/barnens aktiviteter.

» Måendet har varit riktigt bra och jag är inte förvånad. Sömn och lugnare start på dagarna gör stor skillnad för mig. Senaste veckan har jag snittat 8 he/natt, så skönt och bra för.. allt. Och oftast trivs jag med att vara själv och göra vad som faller mig in, men ibland känner jag mig ensam utan barnen. Blir extra självkritisk och tvivlar på det mesta. Saknar någon/några att dela allt med och det hugger till i hjärtat när jag tänker på…

» Barnen som varit hos sin pappa hela veckan. Undrar hur dom mår i allt (”bra” svarar dom, men jag tror det är för att dom vet att jag vill höra det). Längtar efter att få rå om dom. Men slår bort tankarna med att dom blir bortskämda av Jonas när dom inte är här. Jag är inte oumbärlig och dom får fördelar hos oss båda på olika sätt. Och det blir ändå några sms och FaceTimesamtal, plus besök innan deras närliggande träning under pappaveckorna. Antar att det alltid kommer vara så här som varannanveckaförälder, växla mellan svinbra och saknad? Mellan jättemycket att göra och återhämtning eller partaj? Vad säger du som lever liknande?

» Maten har varit enkel ”tagervadmanhaver” under veckan, men igår la jag ner lite extra tid. Gjorde en stor plåt med lax & Co. som räcker till ännu en middag med barnen. Bakade gjorde jag också, eller snarare höftade ihop en liten äppelkaka (receptet får du i ett inlägg framöver) när min vän påminde mig om att det var Äpplets dag. Måste man ju fira.. 😉

» Övrigt har jag glassat i lördagssolen och så har compact lovin hemmet fått ytterligare kärlek. Jag har åter tagit hjälp av TaskRunner för att montera en spegel med belysning, borra upp tavlor mm, Hampus har fått en egen spel/studiehörna, plus fått fler mattor och konstverk min farmor gjort på plats. Det kommer bli en mysig vinter här hemma och betydligt lugnare än förra med flytt och allt. Dessutom med en liten katt.. ååå vad jag längtar.

Hur mår du? Och hur var din vecka? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras