Intensivt och roligt – veckans träning och vardagsrapport #27

En like räcker.

Eller fyra. Ok, ett tiotal, men behöver ändå inte 12 000. Ibland kan jag undra vad jag håller på med som lägger en massa tid på sociala medier, när det absolut viktigaste är dom jag har runt mig. Som gillar mig oavsett vad jag presterar, hur jag ser ut, hur fyndigt jag formulerar mig eller vad jag bjussar dom på. Nja, sistnämnda kanske var lite att ta i haha, mina 4 ”små” kan bli enormt besvikna om dom inte får vissa saker ibland, men då är det snarare min plånbok än mig dom ogillar.

Iallafall slår den insikten mig ibland och då kan jag logga ut för en dag eller två. Samtidigt är det mitt jobb och även en stor hobby. Att fota, filma, redigera, skriva och kommunicerar med dig som läser… jag älskar det! Inte mer än min familj och vänner förstås, men såpass att jag inte vill vara utan det. Ändå bra med lite distans ibland, så i fredags vilade jag från både träning och Instagram. Sen längtar jag alltid tillbaka, men jag tror det är bra att man kan känna sig tillfreds även utan kickarna från endorfiner och Instagramlikes. Plus att jag vill va totalt närvarande i nuet ibland, speciellt med barnen. Ofta kan jag filma/fota, men publicera när senare om jag har tid och lust.

Här är ändå lite fångat med kameran från veckan som gått.


Intensivt och roligt – veckans träning och vardagsrapport #27

» Träningen går ofta som bäst när jag förväntar det som minst. Den här veckan har jag varit stressad över mycket att göra på jobbet, samtidigt som barnen varit hos mig. Ändå kan jag se tillbaka på en riktigt bra träningsvecka. Att ”prestera som bäst under press” har du säkert hört och för mig är min träningstid även en mental paus och omstart. Jag har lyckats släppa övrigt och vara mer närvarande på gymmet, i boxen och löpspåret, även om passen blivit kortare. Dom 2 klasserna med crossfit och yogan i lördags är ju alltid lika långa, men annars har jag kört kort och effektivt. Framför allt har jag haft bra flow vid löpningen och tänker att det säkert är så att kroppen fattar att ”hon behöver ny energi och vila skallen..” Den är smart om vi lyssnar.

» Måendet har varit ok med tanke på stressen. Och det dumma är att jag egentligen har en fullt hanterbar vardag, men ibland tar jag ut saker i förväg. Stressar för att slippa stressa sen om du förstår vad jag menar? Onödigt, men ofta när det tillkommer uppgifter (eller nöjen för den delen) utöver det vanliga. Även roliga saker kan stressa, men jag är samtidigt glad över allt kul omkring mig. Det vinner över sömnbrist och jäkt, berättar mer nedan..

» Barnen har som sagt varit hos mig och kring dom händer alltid en massa – jobbigt OCH roligt. Det praktiska stöket är lätt att ta, men allt tjatande gör mig galen. När ingen lyssnar (eller låtsas att inte höra) och jag får säga samma sak 1000 ggr. Å andra sidan väger kramarna du ser på översta bilden, deras roliga funderingar och ”vi-känslan” upp 1000 000 ggr om. Jag saknar Hugo som fortfarande bor hos Jonas, supernöjd över lugnet ifrån sina småsyskon varannan vecka, men det känns ändå som att vi här blivit ett bra team. Och det är kul att hänga med kring deras skolgång och deras sporter. I helgen var det 2 fotbollsmatcher för Hampus och under veckan thaiboxning och innebandy för Jonna och Junior.

» Jobbet har som sagt varit intensivt den här veckan. Det blir lätt så när jag ska göra det ”vanliga” samtidigt som det tillkommer något mer och tid går bort, MEN roligt sådant den här gången. Vi ska ha träningsartiklar på SportHälsa som jag i torsdags var modell för bakom Pärs kamera. Honom har du ju träffat tidigare hos mig och vi jobbar bra ihop. Bilderna blev lika bra som alltid och är något kommer du få se mer av framöver ihop med träningstips.

» Maten har jag inte hunnit fundera eller planera så mycket, utan tagit dag för dag. Annars brukar jag tänka till så att jag slipper handla så ofta, men när det är fullt upp får det bli som det blir. Ofta har jag något i frysen att koka ihop med det i  skåpen, som den vegobiffswrap du ser på en bild. Och i helgen hade jag mer tid att fixa, t.ex. våfflor, en enklare risotto med kantareller och kanelpowerbollarna. Gott.

» Övrigt har jag fått frisyren uppljusad av grymma Eleonor på Salong Nytid samtidigt som jag myser inombords av höstmörkret och det du ser nedan. Älskar att kura inomhus efter en fullmatad dag, med vinden vinande utanför. Och älskar när barnen spontant sticker ut för att spela innebandy på gatan som i lördags. Dom hade en kompis som sov över och fick ett infall. Arrangerad träning och idrott i all ära, men när den kommer av ren lust – fasiken fint och lovande för framtiden.. ♥

Hur mår du? Och hur var din vecka? Kram! /A

2 kommentarer
  1. Alltid kul att läsa om din vardag och träning! Du ser såå fit ut och håret blev superbra! Supersöt bild på dig och Jonna 💖

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras