Spontan fest och jobbfokus – veckans vardagsrapport #30

Svart eller vitt?

Hårda kettlebells eller mjuka kattungar? Fart eller lugn? Gröna smoothies eller rosa drinkar… du fattar. Du har alltid ett val, men behöver inte alltid välja. Kan vara/göra både. Och snackar vi hälsa, för att göra det ännu mer komplicerat (eftersom det inte finns någon mall som passar alla), kaaan vissa saker vi inte tänker på som typiska hälsofaktorer vara extremt välgörande. Alltså utöver klassikerna ”träning, näringsrik mat, sömn, återhämtning”. Några exempel jag sett på en bild hos Dietsnack är att..

 • ringa någon du tycker om.
 • avfölja konton du inte mår bra av.
 • vistas i naturen.
 • le mot en främling – och ta emot.
 • skärmfri tid.
 • berömma dig själv.

Jag vill även lägga till:

 • ett dagligt skratt (minst).
 • musik, lyssna på eller/och dansa.
 • husdjur, okomplicerad (ofta mjuk) kärlek och smajl.
 • fokusera, sätta på skygglappar mot annat och göra EN sak i taget. Eller som i lyssna uppmärksamt på EN person i taget.
 • släppa kontrollen ibland. Lite tvärtom mot ovan, men jag tror det är extra bra som. ”prestationsmänniska”, varför träning med PT/instruktör – ja även ett par drinkar KAN vara nyttigt ibland (för mig blir det ändå max 1-2 ggr/månad).
 • närhet, som till människor och/eller djur absolut, men också till platser. Som gångavstånd till jobbet, stan, aktiviteter, skolor, affärer.

Och en bakomliggande tanke till ALLT, för att fortsätta på det filosofiska spåret, är att ta till vara på livet. Du vet inte ett dugg om morgondagen, så unna dig att ha kul och njuta av det så mycket som möjligt, även om allt runtomkring inte är ”perfekt”. Här några exempel från min vecka.


Spontan fest och jobbfokus – veckans vardagsrapport #30

» Träningen har gått riktigt bra. För mig som i en bra känsla och stor variation. En av dagarna i crossfitboxen med tunga lyft, andra flås och rörlighetsträning. Löpningen – riktigt skön mysjogg i tisdags där jag kom in i ett behagligt flow jag inte haft på länge och idag blir det backintervaller, när utvilad efter sovmorgon. Och mitt egna styrkepass körde jag hemma hos katterna. Inte alls så tungt och effektivt som på gymmet (många puss- och krampauser blev det), men för mig en seger att ens träna hemma. Har alltid tyckt att det är en utmaning mwotivationsmässigt, men nu har jag kört det 2 gånger inom en veckas tid. Rätt stolt faktiskt, men att komma till gymmet och yoga 1 gång i veckan är också bra. Låta någon annan styra och bara följa ger en helt annan avkoppling mentalt för mig.

» Jobbet börjar ordna upp sig. Eller, det är fortfarande mycket att göra, men jag har i alla fall kontroll. Många gånger är det vad som skiljer en ”stressig vecka” mot en ”bra” för mig – kontrollen. När jag inte har en överskådlig plan blir jag väldigt stressad, ofta helt i onödan, men som jag nämnde vid en av punkterna. Den här veckan har jag verkligen fokuserat, låtit annat vara för att göra en sak i taget och bocka av to-do-listan. Så skönt (som jag även berörde vid punkterna ovan, men även mår bra av att släppa ibland som.. se länger ner).

» Barnen har varit hos Jonas..  eller hur var det nu? Hugo har bott hos mig måndag till fredag och övriga kikat in lite då och då innan sina träningar/matcher i närheten. Nu var det så länge sen jag hade Hugo här så det var riktigt mysigt att skämma bort honom med hans favoritmat, höra hur allt går och hur han mår (inte så djupa svar om det men… haha). Och samtliga är så glada över sina småsyskon (katterna, Miss Lo och Bobbo Bror som dom nu heter). Dom är verkligen våra gemensamma glädjespridare, oavsett ”tråkiga läxor” eller annat gnag skiner man upp och fylls av ömhet till dom små liven. Bra för vår hälsa, som sagt.

» Spontan AW och fest blev det visst i fredags. Jag hade egentligen inga planer på partaj, utan satt hemma i mina håliga mysjeans, osminkad, småtrött efter veckan och jobbade. Men visste att kollegorna snackat om en aw och ”ååå, det vore ju kul att ut och dansa…” så. Jag sa till mig själv på skarpen att ”du får fan passa på! Livet är NU…” typ. En timme senare var jag på plats för en kul kväll med spel, sushi, vin, drinkar och – jodå – lite dans med på Olssons Skor. Det blev inte så sent, men helt lagom för att mätta dans- och skrattbehovet på ett tag. Klart värt en desto tröttare lördag kväll.

» Måendet har varit mest uppåt. Jag har mått bra i min jobbubbla och haft en hel del kul utöver den. Mycket tackar jag mina vänner för, barnen och nu även dom små lurvtussarna. Inte så att jag förtränger allt jobbigt, jag är fullt medveten om att min separation, flytt och annat är en sorg som måste få ta tid att läka, men jag ser inget fel i att boosta med glädje under tiden. Det hjälper till. Annars har jag sovit rätt dåligt, vaknat tidigt med 1000 tankar. Och märkligt det där, för även om det borde vara dumt att då gå ut och festa med ännu mer minus på sovkontot, var jag full av energi på lördagen. Levde på roliga minnen, men slocknade visserligen kl 21 och sov hårt 9 timmar sen.

Det var min vecka i det stora hela. Vad var bäst – eller sämst – från din? Berätta gärna.. ♥ kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras