Crossfitflow, skitstrul och lyckan över lösningen – veckans vardagsrapport #31

Skit händer.

Rent ut sagt. Ännu en gång stopp i toaletten med mindre trevliga biverkningar. Ännu en gång skicka ut barnen i lilla skogen intill huset (eller till tvättstugetoan som jag nu kommit på), göra allt i min makt för att själv fixa strulet, men ändå behöva ringa på professionell hjälp. Förmodligen med en fet faktura på köpet. Suck. Och vi snackar ofta träning (typ jämt eftersom det är bloggens tema) hos mig, men att utföra sina toalettbehov är ännu mer basalt, med ännu större tillfredställelse efteråt.

Du vet känslan av att vara riktigt skitnödig och sen sätta sig och… vi spar detaljerna, men sjukt skönt. Livsviktigt. Och själv kan jag ta lite spring ut och in till skogen (uppväxt i Norrland du vet), men tycker synd om barnen. ”Mamma, loooova att du lagar toaletten idag..” bad Junior i fredags morse och jag ”självklart!”. En fungerande toalett måste man ha och det tog knappt en minut för rörmokaren att lösa skiten.

”Du saknar inget förrän det är borta…” är ett klassiskt talesätt och så sant. Gäller även dom mest självklara sakerna, så nu har vi gått runt och nöjt konstaterat att ”ååå, vad skönt att toan funkar..” Känslan går säkert över efter ett tag, för tänk vad fort man vänjer sig, men säger endel om att uppskatta dom små sakerna i livet. Bra att påminna sig om ibland, att ”lyx och överflöd” inte är ett skit (!!) värt mot våra basbehov.

Oj, vilken lång inledning, men känns ändå som veckans viktigaste insikt – och problemlösning. Annars har jag..

Crossfitflow, skitstrul och lyckan över lösningen – veckans vardagsrapport #31

» Träningen..  hmm rullar!? Inte värst spännande för dig som läser, varför jag inte heller visar så mycket från den på Instagram eller här i bloggen. Men för mig, med tankarna- och fix med annat, är det skönt att ha hittat en rutin jag tycker om. Där jag både får omväxlande träning, känner att jag utvecklas och har roligt. Passen i boxen är fortfarande min ”kulträning” ihop med vännerna och jag ser även tydliga fysiska framsteg. Något som generellt minskar med åldern är t.ex. styrka och explosivitet, men det kan jag verkligen skriva under på har förbättrats för mig. Jag har aldrig varit så all round-tränad, ”flugit” mellan burpees och pull-ups. Och det jag fascineras över är hur bra träning du kan få på bara en kvart. Alla korta wodar är en ny värld för mig som mest sysslat med löpning, styrketräning och yoga innan. Vill verkligen inte va utan det heller, viktig skadeförebyggande träning, för uthållighet, lugn och mycket annat, men att mixa med snabbt flow 2 ggr/vecka är grymt. Mycket även pga sällskapet.

» Jobbet har jag inte så mycket nytt att berätta om. Eller jo, vi hade en spännande workshop i fredags om Facebook och marknadsföring. Dock en dag då jag inte hann med allt annat, så det blev lite stress mot slutet. Med fullt fokus blev jag ändå klar med det jag tänkt innan helgen.

» Barnen vara hos mig den här veckan. Ja, Hugo även förra förutom helgen och nu fram till och med onsdag. Forfarande dålig ordning på ”varannanveckastrukturen”, men bra att Jonas och jag kan vara flexibla för barnens bästa. Det är ju höstlov och dom/jag vill gärna hinna vara med mina föräldrar som är i stan. I eftermiddag hänger vi alla hemma hos min syster med familj, där Junior och Jonna sen sover kvar ett par nätter. Och någon dag i veckan är alla här, småkusinerna, mina föräldrar och barn. Mysigt. Annars har det vari full fart, inte mindre när strulande toalett, plus aktiviteter och matcher. Hampus och hans fotbollslag avslutade säsongen starkt och i lördags var det 3e innebandymatchen för Junior. Laget gör tydliga framsteg, så roligt att se.

» Maten går åt, haha. Speciellt mina stora grabbar äter som hästar, men i tisdags var jag så NÖJD över att jag kommit till skott med att beställa hemleverans från ICA. Utan extra kostnad (eftersom orderna var på över 1200 kr) storhandlade jag allt det där du vet väger och går åt med tiden, plus veckans basvaror. Storpack köttfärs, lax, tvättmedel, toapapper, kattmat.. fantastiskt skönt att slippa släpa. Det får bli en ny, god (!) vana inför mina barnveckor.

» Måendet har varit bra, men trött. Jag har snittat 7 timmar den här veckan, vilket är ok, men personligen behöver jag i alla fall någon halvtimme till. Tog igen med 10 timmars (!!) sömn tills idag och vet att det ordnar upp sig under soloveckan, den här gången onsdag-onsdag pga höstlov. Och i övrigt kan jag inte klaga på hur jag mår, eftersom jag alltid haft lätt att fokusera på det positiva mitt i all tumult. Tjurar lite kort, sen letar jag lösningen. Att lägga energi på det man kan påverka är en rekommenderad strategi..

» Övrigt kul är att jag fått hem 2 produktprov med löpskor från olika märken (kommer ge dig mina utlåtanden), men nr 1: katterna. Asså, dom ÄR ju så roliga. Och ”det här var verkligen ett bra köp mamma..” säger Hampus om och om igen. Jag håller med, inte bara för att jag själv älskar dom små keliga/busiga tussarna, utan för allt dom ger barnen. Alltid kärleksfullt sällskap när dom kommer hem från skolan och jag är på jobbet. Alltid några som får dom att le, även om dagen i övrigt inte varit på topp. Dessutom ett gemensamt glädjeämne för alla barnen och mig, som gör att även vi kommer närmare. Att vi måste slänga kattbajset i soporna istället för toaletten (förmodligen vad som orsakade stoppet) och springa ut och slänga dom stup i kvarten är en småsak.

Så. Det var min vecka i det stora hela och idag ser jag som sagt fram emot att återse mina föräldrar, syrran och familjen. Vad längtar du mot och vad tar du med dig från förra veckan? Berätta gärna.. ♥ kram! /A

3 kommentarer
  1. Varför skaffar ni inte en pedalpelle till katterna att slänga bajs och kissklumparna i? Det och en rulle plastpåsar (2 liters räcker utmärkt) att lägga det i innan det hamnar i pedalpellen för att minimera all lukt. Vill man slippa tvätta händerna efteråt kan man även införskaffa en förpackning engångshandskar.

      1. Vi har helt enkelt köpt en vanlig pedalpelle som är enkom för vår katt. Står precis intill kattlådan: nära till hands och löser problemet. Hoppas ni slipper fler stopp i (den vanliga) toaletten framöver!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras