Mer närvaro, mer.. allt – veckans träning- och vardagsrapport #37

E T T andetag..

..en sak i taget. Ok, två eller fler barn ibland, men närvaro ändå. Ofta ett betydligt bättre koncept än att försöka multitaska, eller vad säger du? Jag hamnar ofta i det, vill göra- och vara allt överallt, men när jag väl gör just så: fokuserar på en sak, inser jag hur effektivt det är. Och hur bra jag mår. Och hur andra runtomkring gör detsamma.

Flummigt? Jag förklarar mer i veckans träning- och vardagsrapport..

Närvaro

Mer närvaro, mer.. allt – veckans träning- och vardagsrapport #37

» Träningen är ett bra exempel. Jag kan fortfarande inte stänga av min kreativitet, så visst hittar hjärnan på filmklipp till Instagram och idéer till annat, men utan att jag planerat saken i förväg. Somliga dagar har jag struntat helt i min ”digitala närvaro” för att gå helt in i min egen träningsbubbla, andra har jag inte kunnat låta bli att dela med mig av något bra. Jag får t.ex. lära mig så mycket av coacherna på Fit4Life Crossfit och det är mentalt avkopplande att låta någon annan styra träningen ibland. Som jag skrev förra veckan, att ”må som jag mår och låta det som blir bli”, utan att tänka så jäkla mycket. Och övertänkande har jag mindre tid för somliga veckor.

Annars har den sett ut som ”vanligt” med 2 löppass (ett väldigt lugnt i -14°, ett intervallpass), 2 crossfitpass (varav 1 med 30 min rörlighetsträning), 1 tungs basstyrkepass på egen hand, 1 yogapass och 1 vilodag. Låter kanske mycket i dina öron? Men allt ”beror på” och så länge jag håller mig hel, motiverad, har energi och glädje till allt/alla andra och får (om än långsam) utveckling i vissa saker, är jag supernöjd. Och framöver hoppas jag kunna byta ut några löprundor mot skidor, men skridskor har det iallafall blivit med..

» Barnen var hos mig, hela ligan, himla kul och mysigt. Och stundtals stökigt. Som jag har sagt förr – vårt compact lovin hem är extremt trivsamt, men trångt. Sällan en lugn vrå och lätt att springa varandra på tårna, speciellt med 2 ytterligare älskade familjemedlemmar svansande runt benen. Miss Lo och Bobbo Bror ge ändå oändligt mycket fler skratt och kärlek än jobb, till alla. Sen kan vi alla även behöva s p a c e ibland, det ger både energi och tålamod till alla runtomkring.

Jag är glad att alla barnen har sina träningar som tar oss ut, i veckan thaiboxning, fotboll, styrketräning och innebandy som vanligt, plus vardagsmotionen. Bara att gå t/r skolan eller bussen gör skillnad och det är super att dom har vänner nära. I helgen kalas för Junior och Jonna och kompishäng för dom stora. Dessutom har vi roat oss med att åka skridskor som sagt, riva och äta pepparkakshus, innebandymatch och småsaker som att storhandla mat och titta på serier ihop. Närvaro som sagt. Alla små snackstunder är enormt värdefulla för mig.

» Jobbet låter jag stå från förra veckan: lite mer att avsluta innan en julledigheten, speciellt vid jul då SportHälsas julkalender ska puschas varje dag i sociala medier, dessutom har jag ett spännande sidoprojekt. Varje ledig stund på kvällar och ett par timmar nu i helgen har jag fixat med detta och LÄNGTAR efter att visa dig vad det är. Något jag tror och hoppas du kommer få glädje av framöver..

» Måendet har varit bra, även om lite stressad. Mitt upp i allt kör jag bara och kanske mår jag så bra då eftersom det inte finns tid att överanalysera? På gott och ont.. absolut krävande att rodda allt själv och humöret växlar. Heltidsjobb + sidojobb + 200% föräldraskap med allt vad det innebär (katter inräknade)… jag älskar det! Men ingen hållbar tillvaro för hälsan kanske, så se rad ett. Att släppa vissa saker jag inte måste göra har hjälpt, träningspassen som gett kropp och hjärnan en omstart, att komma i säng i tid, liksom veckan som kommer – helt solo (förutom katterna då). Inte lika älskvärt ös som med barnen, men välbehövligt. Och endel roligheter då med.

» Övrigt? Nöjd över att den nya Hövding-hjälmen jag beställt kommit, som redan använts flitigt vid både cykling till jobbet och vid skridskoåkning. Och den här veckan ser jag fram emot julbord med kollegorna på fredag. Och kanske dans? ALLT för länge sen jag partajade p.g.a. sjukstuga och annat, så det är verkligen på tiden.

Ja det var lite av allt hos mig, vad har du haft för dig? Och är det något speciellt du ser du fram emot? ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras