Årets sista… och första – nyårsafton 2021 – 2022

nyårsafton 2021

Hej med årets 1a selfie..

..och en återblick på förra årets ”sista” av olika slag. Ett enkelt tankesätt när du vill krydda det du gör till något extra speciellt. ”Första gången i år jag..” eller sista. Även överförbart till träning, som ”bara 2 reps kvar” eller ”sekunder på sista intervallen”. Och plötsligt har du mer kraft!?

Här – med en bildbomb från mina senaste dagar – fokuserar jag mer på upplevelser, men även en hel del träning/rörelse.

Årets sista… och första – nyårsafton 2021 – 2022 i Jorm

Årets sista…

Bild från en annan morgon med Elin, men även denna springtur på samma väg.

..träningspass: en löptur på ca 8 km med 10 x 2-minutersintervaller och 30 sek lugn njutjogg mellan varje. Pigg efter sovmorgon och ivrig inför dagens firande.

..dopp: efter en stund i bastun hos min lillebror svalkade jag, syster Mia, hennes sambo och brorsan själv oss i hans isvak nere i sjön. Inga långa badstunder, men ändå 3 dopp som isade in i benmärgen och fick blodet att rusa. En lika plågsam som uppiggande upplevelse, jag förstår dig som fastnat för det här.

..skidtur: en lugn 5-kilometerstur ihop med syrran på Blösjöfjället i onsdags. Även säsongens 1a och jag ser fram emot fler. Nu åkte jag på mammas vallningsfria skidor, så inget kanonglid, men sagolikt fint bland frostiga fjällbjörkar.

nyårsafton 2021nyårsafton 2021

..skridskoåkning: efter frukost på nyårsafton skottade pappa, Hugo, jag, syrran, Thomas och Ella upp en bana nere på sjön där vi fick några skär. Tre generationer och familjens äldsta- och yngsta kusiner.. så kul att kunna dela intresse ändå. Betydligt knövligare än på en spolad plan, men charmigt och vackert.

..förrätt: ceviche med röding på nyårsafton. Fäscht, festligt och gott. Kan hända du får receptet framöver.

nyårsafton 2021

..familjefoto: lyckades samla ihop hela barnaskaran för den officiella gottnyttårbilden. Älskar dom.

..efterrätt: efter älgfilé med smashed potatoes och bea blev nyårsdesserten en krämig chokladfondant med hallon och grädde. Båda rätterna alltid lika omtyckta klassiker.

nyårsafton 2021

..partaj: efter middagen åkte jag, Mia och Thomas till en nyårsfest på byn. Himla roligt att träffa andra bybor och hemvändare – och lillebror som du ser till vänster – för att snacka, skratta några timmar och ta en syskonbild.

Årets första…

nyårsafton 2021

..nyårsfirande: blev ändå hemma på Lassebacken vid 12-slag. Vi tände facklor, tomtebloss och skålade in det nya året. Barnen – nöjdare än någonsin att få vara uppe så länge.

..dag: igår vaknade jag senare än.. inget att jämföra eftersom det var 1a dagen på året, men iallafall mot vad jag normalt brukar. Och se vilket 2022 jag möttes av! Strålande sol, -14° och helt vindstilla. En stämning som matchade mig, sådär småtrött men lugn som man kan vara efter en lyckad, sen kväll/natt.

Och nu är det bara en dag kvar i Jorm för mig, Miss Lo och Bobbo Bror. I morgon reser vi den långa vägen tillbaka till Stockholm med bil, tåg och taxi. Påfylld med guldstunder du ser exempel av här, men som alltid även en av klump vemod i bröstet när det närmar sig att att lämna, märkligt mixad med förväntan inför det som väntar i mitt Stock home. Känner mig rik som har båda.

Hur var din nyårsafton 2021? Och har du några fina sista/första stunder? Berätta. Kram! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras