Back in town, back to ”vekligheten” – veckans träning och vardagsrapport #39

Från en röd husknut till en annan, same same!?

Ja, men nä. Kära hemorter för mig på olika sätt, men jag blir som alltid lite låg ett par dagar efter jag lämnat Jorm och mina föräldrar. Vill inte byta bort livet här mot där (just nu), men ibland önskar jag att man kunde klona sig. Eller att resvägen var lite kortare. Jag tycker naturen mäktigare i fjällen och familjen är det bästa jag har, mer samlad när lediga ihop, så inte konstigt att vemoden kommer ikapp. Samtidigt försöker jag påminna mig om att tillvaron under ett lov, utan jobb, tjat om läxor, tvätt, storhandling.. inte är vardag. Vet mycket väl att det inte var så kul att åka 3 mil buss enkel resa till högstadiet, att ha ”vinter fram till midsommar” eller varför jag är här – att sakna ett nära utbud. Utbildningar, aktiviteter, jobbmöjligher, likasinnade… som jag kunde önska mig ibland tonåring och nu vill ge mina egna ungar. För vilken förälder vill inte ge sina barn ”ALLT”? Byggt utifrån ens egna personliga intressen och erfarenheter om vad som förgyller livet förstås.

Igår hade den gnistrande snön i stan bytts ut mot blaskig modd, men det var oerhört lyxigt att knata till gymmet med yogamatan och gå in i ett skönt flow ihop med likasinnade. Senare en stunds skridskor på jämn is med barnen på Östermalms IP, bara en kvart promenad bort. Ja, vad som är ”optimala boendet” är högst individuellt du vet och kontraster berikar. Jag är tacksam som har röda knutar både här och där, fjäll och höghus, favoritmänniskor, djur..  och ser (trots aningen deppig inledning) fram emot våren här i stan. Annars har lite från veckan sett ut så här:

Back in town, back to ”vekligheten” – veckans träning och vardagsrapport #39

» Träningen började med ett snabbt kroppsvikt- och gummibandspass uppe i Jorm. Jag hade som vanligt svårt att sova inför en resa, vaknade långt före klockan och rev av några övningar innan frukost. Skönt att röra på kroppen innan 11 timmas stillasittande i bil och tåg. Hemma i stan igen har jag lagt mer tid och energi på träningen. Det känns att batterierna är laddade efter julen och jag har haft märkbart mer kraft vid både styrketräningen och löpningen. Igår fick jag även in ett yogapass, välbehövligt och skönt efter flera veckor ifrån. Och nästa vecka ser jag fram emot crossfitboxen ihop med vänner igen.. sååå kul.

» Jobbet hängde med till fjällen, men bara det absolut nödvändigaste. Den här veckan tog jag tag i saker som fått vänta och fixade även det sista inför min digitala online bootcamp som drar igång i morgon. Som jag sagt förr och gör igen – är så glad och peppad inför det här, nu även att möta alla deltagare. Och du – det finns några platser kvar. Idag är sista chansen att hänga med. Här kan du läsa mer om bootcampen och anmäla dig!

» Barnen har varit med mig under jul och nyår, men den här veckan stannade de själva hos mormor och morfar ett par dagar. Jag behövde hem till jobbet och tog tåget hem med katterna, så kom dom efter i torsdags. Så snällt av min pappa att skjutsa både mig och barnen de 27 milen till Östersund. Och lyxigt för dom och mina föräldrar att vara själva, utan föräldrar, plus för mig med några dagars egentid. Det är underbart att samlas allihop, men också underbart med färre att anpassa sig efter. Ett par dar iallafall. Sen var det fint att krama om dom i torsdags och få en ledig helg ihop i stan också. Dom har hängt med kompisar, vi har städat bort julen, tagit det lugnt i compact lovin hemmet och igår åkte vi skridskor som sagt. Roligt.

» Katterna ingår egentligen också i barnaskaran, men får ett eget stycke. Jag måste bara berätta hur STOLT jag är över Miss Lo och Bobbo bror, som utan mer än lite mjauande i början av varje resa varit så lugna och nöjda både upp- och ner från Jämtland. Att sitta i en liten kattväska 11 timmar var förmodligen ingen dröm, men dom låg ändå mest och höll om varandra och jag är oerhört lättad över framtiden. Det underlättar massor om dom kan resa med mig ibland, plus att både jag och storasyskonen VILL ha med dom. Dessutom att dom kom så väl överens med ”farbror” Sotis i Jorm, så gulliga ihop efter några dagar och sorgligt att ta dom ifrån varandra. Annars fick dom även klorna klippta av mormor innan resan och i fredags – en blixtsnabb promenad här i Stockholm. Iskallt. Och skrämmande bilar tyckte Bobbo, men samtidigt spännande och liiite längre stunder för varje gång.

» Måendet har varit stabilt, även om inga ”klackar i taket”. Mycket spelar in på det, inte bara miljöombytet och en Stockholmsvinter som aldrig tycks bestämma sig. Ena dagen regn, andra frostgnister och sol, tredje snödump.. nej, det är flera faktorer, men jag klagar inte. Jag mår bra av ”mittemellanhumör” ibland, att återgå till rutiner och har fått mycket gjort. Kreativiteten och förmågan att prioritera har varit bra under veckan, jag har sovit ikapp, jobbat, fått en bra start på träningen och mysiga stunder med barnen.

Hur har din vecka varit? Och vad ser du fram emot i den som kommer? Kram! ♥/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras