Shortcuts som funkar – veckans träning- och vardagsrapport #48

”Shortcut till LJUS..

..behöver vi” skrev jag på Instagram efter ännu ett glatt besök hos Eleonor på Salong Nytid i fredags. Lite slingor och ordning på burret. Och jag syftade även på världen i stort – främst mörkret med krig och kaos i Ukraina. Att hämta kraft från det som ger oss ljus och hopp känns extra viktigt och förra veckan har jag verkligen fyllt på. Här kan du hänga med på lite av allt.

Shortcuts som funkar – veckans träning- och vardagsrapport #48

» Träningen fick åter ett lyft sen veckan innan. Ingen rocken science, såklart bättre sömn, mat, sol och snack med vänner påverkat energin. Sällan några genvägar, men du som också är igång med träning vet vilken ”lätt” väg den är mot flera positiva känslor. Det är ofta svårare att ta det lugnt tycker jag och är därför stolt att jag ändå lyssnat in och vilat mer. Helt i fredags och körde ett lugnare hemmapass i onsdags. Måndagens ös i boxen hade satt sina spår av stelheter, men rörlighetsövningar (du såg på Instagram igår) gav utrymme för ännu en wod i torsdags. Ja även vid styrketräning i lördags var känslan stark, förvånansvärt med tanke på en sen kväll innan. En bra träningsvecka helt enkelt, med olika gott och blandat av det jag gillar, förutom yogapasset jag brukar gå på. Prioriterade att sova ut och äta frukost istället, vilket ändå var ett smart drag den dagen.

» Måendet har också varit bra över lag, men samtidigt dämpat. Inget du som följer mig alltid ser utåt, men alla tråkiga nyheter påverkar mig som många andra, plus annat. Besvikelser som jag ändå förstår. Från hela seperationshistorian till en pandemi till krig… har löst av varandra och kräver endel. Jag är bortskämd på flera sätt i frågorna och har iallafall mina metoder att hantera känslorna. Tränar, javisst, men just nu utan större prestationspress eller mål. Kör hårt när kroppen ger grönt och tvärtom. Och rent mentalt jobbar jag på liknande sätt, försöker vara snäll..

Så jo, träning är en shortcut på vissa sätt – speciellt ihop med vänner, men även att ljusa upp och korta av slitet hår, suga åt sig sol och hänga med vänner. I fredags var det fest i kontorslokalen och den gav verkligen energi. Dricka bubbel, babbla, äta pizza, köra äta-chili-tävling (10 olika såser och jag kan skryta med att klarade alla) och släppa tråkigheter för en kväll. Som jag försökte få fram i ett Instagraminlägg – ibland är det dom saker du tänker är ”ohälsosamma” som får oss att må som bäst.

» Barnen har varit hos Jonas, eller.. jag har träffat någon av dom kortare stunder nästan varje dag den här veckan. Innan deras träningar, när dom haft en håltimme, hämtat något… och i lördags var det jag själv som gick för att se Junios innebandymatch i Hjorthagshallen. Älskar det. Att kunna finnas här för dom och hänga med i deras vardag även under pappaveckorna. Och idag är det jag som tar över ligan på heltid en vecka igen..♥

» Jobbet har varit helt ok, speciellt ihop med kollegorna, men även på hemmakontoret där jag får mer lugn att skriva. Och på kvällarna har jag äntligen fått klart min fortsättning på bootcampen ”KRAFT”. Följer du mig på Instagram kommer du inte missa.

» Övriga ”shortcuts till ljus”… det fantastiska VÄDRET som fortsatt från förra veckan. Fasiken underbart att till och med dra av mössan stundtals. Även det jag fått via vännen Martin på crossfitboxen som driver tjänsten BVTLER med städ- och flytttjänser har förgyllt tillvaron. Jag hade länge funderat på vardagslyxen att anlita en städfirma, så det var ett självklart val att testa hans och jag är supernöjd. I måndags kom jag ännu en gång hem till ett skenade rent hem. Den detaljen, färgglada plagg, små stunder med barnen, katterna, snällhet, skratt, musik, goda ärbarheter, träning, piffad frisyr, vila och soool har varit veckans energishots..

..och har det varit lika skönt vårväder i din lilla värld? Den stora är en annan sak.. kram och hoppas du får en fin ny vecka nu! ♥ /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras