Från stress till vårvinterspa – veckans träning och vardagsrapport #53

”Där står vi med svaren i kroppen, letandes febrilt i huvudet..”

..skriver Pia / @korsdragspoesi på sin inspirerande Instagram. Ord som fastnade. Hon har ju så rätt, svaret finns ju ofta i oss – och lösningen nära IRL. Jag tänker: våra relationer, basbehov av sömn, närhet, näring, rörelse, återhämtning, glädje..

..GLÄDJE! Så glad som du ser mig på bilden ovan var det länge sen jag kände mig. Eller berättade om? Jo, kanske här i veckans mer personliga inlägg, men även här håller jag privata saker för mig själv. Ventilerar möjligen med vänner, men oavsett varför har jag känt mig ledsen. Förmodligen pga en rad orsaker, men framförallt trötthet. Och för att återgå till Pias ord..

..och svaret i min kropp: påsk. Att lämna all form av fysisk och mental stress för 1,5 veckas ”vårvinterspa” hos mina föräldrar i Jorm. Jo, lite jobb har jag med, men lämnade även det där ”förbrilt letande” efter något jag tycker är relevant att säga i sociala medier. Jag tappar det ibland, orden. Mitt rätta jag och elden som är omöjlig att inte dela med mig av, men se rad 1 igen. Och ”if you have to force it – leave it”, för ännu ett sammanfattande citat. Miljöombyte hjälper ofta. Jag älskar Stockholm och livet där, men allt får ny glöd av några dagars kontrast. Nu fjäll, familj, mammas mat, skidor, sömn..  visar dig framöver och lite i veckans vardagsrapport.

Från stress till vårvinterspa – veckans träning och vardagsrapport #53

» Träningen fick en usel start i måndags. Vet som sagt inte, men tror det var en form om fysisk och mental ”trötthetsmix” efter allt kring Covid, krig, hög belastning både för kropp och sinne.. men sen kom jag ikapp. En fördel med att bli äldre och med lång träningserfarenhet: jag känner igen signalerna och vet vad som hjälper. Något tyngre pass i onsdags (som btw gick jäkligt bra), men annars lugnt och inkännande, plus mer vila. Och här i Jorm – semesterträning. För mig som i ”på lust och känsla” istället för en förbestämd plan. Jag gillar struktur, men som sagt. Kontraster är bra och träningsveckan avslutades på bästa sätt med både en längdtur och igår – spontan spinning.

» Barnen har varit hos Jonas under veckan, men igår kväll kom hela ligan med bil till Jorm. Även Jonas stannar under veckan, vilken blir kanon för oss alla. Barnen mår säkert bra av att ha oss båda runt sig ibland, plus att vi kan hjälpas åt med allt. Dessutom är jag och Jonas forfarande vänner (mestadels, haha), precis som dom sista åren innan separationen, liksom med mina föräldrar och syskon. Blir kanon. Ja, även för Miss Lo och Bobbo Bror, att få mer space och kärlek från massor av kattälskare. Resan är lång och jobbig, men väl värd.

» Jobbet försökte jag bocka av så mycket som möjligt av i början av veckan, men lite följer med mig hit. Känns ändå inte särskilt jobbigt i denna lugna miljö och bortskämd med mycket praktiskt av mina föräldrar. Och du – lovar att tjata för sista gången, men idag är också sista dagen att haka på mina bootcamps ”KRAFT” eller ”RÅSTARK” som startar i morgon, 11 april. Inte för sent att vara med, läs mer och anmäl dig här!

» Mående var som sagt ingen rolig historia, men redan bättre. Här i Jorm började jag med en vilodag och sover som en stock om nätterna. Det gör susen. På det långa sittningar med mina bästa och snack över mammas goda mat, frisk fjälluft och semesterträning.

» Övrigt. Det är häftigt hur en plats kan ge insikt. Lika mycket som jag förstår mitt behov av det jag nämner ovan, förstår jag varför jag trivs så i stan. Älskar detta och dom jag har här, men vet att jag kommer vara lika glad av att resa tillbaka, bland annat till hon du ser i spegelbilden (Ewelina). Men inte än. Ser fram emot en hel vecka med påskfirande och alla här i Jorm nu..

..och det var lite om allt från förra. Skriv gärna och berätta om din, det är skönt att ventilera. Annars vill jag önska dig en riktigt skön söndag! ♥ /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras