Sol och solorace – veckans träning och vardagsrapport #57

Sooom..

..skönast just nu. Solen. Eller vad tycker du? När man fortfarande är fattig på varan efter vintern och luften fortfarande är tillräcklig sval för den fantastiska kontrasten. Du vet, liksom en blixt sprids njutningen över huden när varma strålar träffar den en sval morgon. Sen, när den riktiga sommarvärmen slår till, kan det bli FÖR mycket. En känsla av att ”hjälp jag rinner bort..”

..som vid löprundan på bilden. På tok för varmt klädd, bättre igår när jag vågade mig på en shortspremiär, men även att ”rinna bort” här i texten. Väder, så fegt samtalsämne när det bubblar inombords av betydligt viktigare ämnen. Inget speciellt har hänt, men tankar och känslor. Så mycket jag skulle vilja dela med dig, men inom sin tid. Och medan orden tar form i min privata bubbla får du hänga med i den mer praktiska. Lite av allt från veckan..

Sol o solorace – veckans träning och vardagsrapport #57

» Träningen var väl knappast någon succé i början av veckan. Efter förra helgens magstök hade jag fortfarande endel krafter att ta ikapp, men det gjorde jag allt eftersom. Veckans upplägg i boxen matchade mig med lite lugnare klasser och på egen hand anpassade jag också träningen. Flåset var kanske inte det bästa vid löprundorna, men det tror jag även beror på pollen och man kommer ändå snabbt ikapp. Gårdagens intervaller kändes ruskigt bra och jag kunde maxa farten som vanligt. Kul och kanske shortsen var grejen? Större rörelsefrihet du vet, plus allt jag nämnde i inledningen. Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning – mysjogg + korta intervaller
  • Onsdag: styrketräning – underkroppsfokus
  • Torsdag: crossfit
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrketräning – överkroppsfokus
  • Söndag: löpning – backintervaller

» Barnen var hos Jonas. Och mig en liten stund innan sin träning vissa dagar, plus en stund vid Hampus fotbollsmatch igår. I vanlig ordning alltså. Älskar att vi kan ha ett upplägg som ger barnen den flexibiliteten till sina föräldrar och mig en chans att se dom oftare. Gäller även sommaren som vi är i full gång att planera, vissa veckor även ihop med Jonas. Trångsynhet går bort, barnen och tid med dom kommer först. Sen kommer man ändå alltid känna sig otillräcklig och ha dåligt samvete som förälder, det går ju alltid att vara/göra mer för dom på olika sätt, men jag försöka slappna av med att vi tillsammans är ett 100%-igt team kring barnen.

» Jobbet snurra på. Det känns i luften att semester närmar sig och jag har svårt att koncentrera mig när solen frestar utanför, men går ändå bra. Jag har en väl inarbetad struktur och ett bra nätverk runt mig.

» Måendet har varit helt ok. Jag påverkas extremt mycket av sömnstatus och hur kroppen mår, så var lite dämpad i början av veckan innan magen återhämtat sig helt. Sen har jag känt mig rätt till freds, både när jag varit ensam och ihop med andra. Sistnämnda är såklart lättare, lyft av vänners omtanke, kärleken till barnen o.s.v, varför jag bedömer solotiden som ett bättre mått på mitt mentala mående. Helt ok nu, tiden läker om man slappnar av i den..  och jag har mycket fint att se fram emot nu.

» Övrigt? En prataikapp-promenad med min vän Jennie i fredags gav mycket och igår shoppade jag upp mig inför sommaren. Nya solbrillor, en klänning och myshoodie. Tänkte att ”nu jäklar” och lassade på, men får ändå gå tillbaka med flera bikinis som inte satt som jag önskar. Att shoppa är INTE min favoritsyssla så jag hoppades slippa mer, men måste tydligen ge det en chans till. Har haft samma bikini i flera år nu, så det är väl dags för en förändring där med. Annars har jag mest njutit av en lugn helg, god tagervadmanhavermat, glass, sömn, sol som sagt..

..och det var lite av allt från veckan som var och nu börjar jag om. Eller – alltid med nya, friska inslag, som föräldervecka igen. Blir helt pirrig av tanken på att få krama om alla i eftermiddag. Hur mår du? Ventilera gärna med mig, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning