En positiv spiral av energi – veckans träning och vardagsrapport #58

Bilden som säger det mesta.

En pangvecka med dom och storebrorsorna hos mig, mestadels med sol, energi och glada miner. Känner mig som en jojo i dom här mer ”personliga dagboksinläggen”, förstår om du reagerar på det, men här vill jag ge dig en ärlig reflektion över mina veckor. Och jag antar att det ändå är ett positivt tecken att jag kommit såpass långt efter en solklar – men samtidigt tuff – livsomställning, att jag vågar (och orkar) känna efter. Att inte bara visa upp någon lycklig fasad, för livet går ju verkligen uppochner och ofta är det dom mest räckbara saker som gör hela skillnaden.

Bra sömn – bra mat – bra träning – bra medmänniska (framför allt för mig själv, andra är det ofta lättare att va trevlig mot) och INGEN rocket science, men så såg veckan ut. Lite mer om allt kan du hänga med på här..

En positiv spiral av energi – veckans träning och vardagsrapport #58

» Träningen gick som sagt förvånansvärt bra. Jag hade nästan glömt bort hur det känns att våga ta i utan att hålla igen pga ”rädd att inte orka allt annat..”. Att träna för att FÅ energi är ju inte fel, men helst ska man ha tillräckligt redan innan, vilket jag haft den här veckan. Underbart. Att inte tänka, utan bara explodera av kraft vid såväl burpees som löpsteg och tunga lyft. Summeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: löpning – mysjogg (här höll jag ändå igen för att få en lugn kontrast och samla energi till allt annat)
  • Onsdag: tung styrketräning + rörlighet
  • Torsdag: crossfit (kort wod + rörlighet)
  • Fredag: vila
  • Lördag: padel (bara lek men)
  • Söndag: löpning – backintervaller

» Jobbet har jag inte mycket att berätta om, även om det händer mycket. En vecka är aldrig lik en annan eftersom innehållet på både SportHälsa och att coacha online växlar. Stimulerande. Det är också stor skillnad i min struktur, vilken jag tycker mig hittat mer på senare tid. Att göra EN sak i taget… så svårt och samtidigt lätt. Klart bästa knepet om du vill få saker gjorda med bästa resultat.

» Barnen var här som du ser. Väldigt mysigt – och väldigt stökigt stundtals, men det är betydligt lättare såhär på sommaren. Inga täckjackor som tar upp halva hallen i compact lovin-hemmet, även mindre kläder att tvätta och mer lockande att gå ut för space. Vi fortsätter med våra sköna kattpromenader, storbarnen möter upp vänner för att spela fotboll eller bara hänga och dom små med. Älskar att dom har så nära till planer och kompisar, ja jag med. Igår mötte vi upp en av Junior och Jonnas klasskompisar + hans mamma för att spela padel härintill. Frisk luft, rörelse, skratt och vänner – helgen kunde knappast få en bättre start!

Annars har vi firat chokladbollens dag med Jonnas klassiska varianter i fredags, pratat sommarplaner, roddat kring allas träningar… det är förstås även massor att göra när alla är har. Handla, laga mer mat, städa, tvätta, förhöra läxor också, men jag njuter samtidigt av att rå om mina favoriter och allt praktiskt är betydligt lättare när…

» Måendet har varit uppåt. Och jo, såklart barnen är en viktig del i det hela. Inte så att jag tänker på det konstant, men hela mitt väsen är programmerat att ha dom ”små” liven runt mig sen 16 år tillbaka. Inte konstigt att jag kan bli låg mentalt på mina soloveckor ibland, speciellt nu när nyförälskelsen i ”att göra exakt vad jag vill” lagt sig. Det är härligt några dagar, men även om jag kan trivas i all ensamhet vill jag hellre dela livet med andra. Det finns ALLTID plats för mer kärlek. Jag försöker ändå lugna ner mig och ta för mig av det som är. Och kommer..

» Övrigt? …SOM att återse mina föräldrar och andra syskon i slutet av veckan. Först under mindre roliga omständigheter, vid en begravning för min farbror på fredag, sen släktkalas på lördag, Grönankalas för Junior och Jonna på söndagen och Vårruset med mina kollegor på måndagen… med mera framöver. Och nog är våra basbehov viktiga för energi och humör, men bara tanken på dom du älskar och roligheter ger ett liknande lyft.

Lämnar där och ger mig nu ut på sista passet du ser i träningssummeringen. Får se hur det går, men oavsett om jag promenerar eller kutar är det uppför Lill-Jansskogens backar jag ska. Så puss och hej, hoppas du får en riktigt fin söndag! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning