Öka din glöd, styrka och kondition med kettlebells – program med 3 superset

Explosivitet, energi, endorfiner, styrka, kondition..

..är några av alla bra förmågor, MEN färskvara. Och till dig som gillar ”allt-i-ett-pass” får du här ett program som framför allt ökar din styrka och kondition med kettlebells, plus bonus till en massa annat. Du väljer ditt fokus och visst är andra redskap och träningsmetoder också bra, men det unika med just kettlebells är att du både kan höja pulsen med svingar och köra klassiska styrkeövningar. Dessutom perfekt för dig som inte gillar löpning eller annan monoton träning, som vill ha omväxling och träna flera olika kvaliteter i samma pass.

Veckans träningsprogram består av 3 superset (står fel i själva programmet ) som bland annat ökar din styrka och kondition med kettlebells, alltså där du kör två övningar direkt efter varandra innan nästa superset. Övningar där du både får bra puls- och styrketräning för hela kroppen.

Hur? Kör gärna övning 1 ihop med 2, 3 ihop med 4 och 5 ihop med 6. Vila ca 1 minut mellan varje superset och fördela så att du gör lika många reps per sida, därav 4 set/övning så att du kan köra 2 för varje arm/ben/sida.

kondition med kettlebellskondition med kettlebells

Öka din styrka och kondition med kettlebells – 3 superset

Superset 1:

4 superset med 8 reps/övning

Superset 2:

  • Burpee Thruster med kettlebells
  • Utfall framåt med kettlebellpress

4 superset med 8 reps/övning

Superset 3:

  • Kettlebell Jump Squat
  • Turkish get up

4 superset med 8 reps/övning

Antalet set och repetitioner anpassar du efter ditt syfte med träning, lust och dagsform. Här förslag på upplägg med 8 repetitioner per set, men du kan även öka vikterna och göra ex. runt 4-6 eller minska och göra uppåt 12-15 repetitioner om det passar dig bättre.

Spara gärna ner bilderna och ta med till gymmet nästa gång. Lycka till med din träning! /A

Fler program för att öka din styrka och kondition med kettlebells:

2-splitt, ett med 3-splitt, ett 4-splitt, ett baspass för under- och överkropp här, ett kroppsviktsprogram här och ett 25-minuterspass för puls och styrka med kettlebell här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras