“Smörj upp” dina leder – rörlighetssekvens med 4 övningar

rörlighetssekvens

S M Ö R J upp din kropp..

..med 4 sköningar inför din tuffare träning, eller en rörlighetssekvens att mjukstarta dagen med? Allt du behöver är ett gummiband, kvastskaft eller liknade. Och får du inte upp klippet här i bloggen hittar du det även i det här inlägget på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CeAkUBdjZkA/

“Smörj upp” dina leder – rörlighetssekvens med 4 övningar

⭐︎ 1. Skulderotation fram och bak
⭐︎ 2. Diagonal skulderrotation
⭐︎ 3. Overhead squat + höftrörlighet
⭐︎ 4. Trasdockan med sidohäng

▫️Hur?

Upprepa gärna 3 ggr per övning och sida x 1-3 varv, lugnt och fint (filmen är något uppspeedad). Eftersträva raka armar, håll gärna kvar några sekunder där du behöver och seriöst – glöm inte att andas! ♡

▫️Varför?

Skönt rörlighetssekvens för att öka cirkulationen och släppa spänningar, mentala som fysiska kring bl.a. bröstrygg, axlar och höfter. Som i sin tur ger sig större rörelseomfång när du tränar, ökad prestation och minskad skaderisk. Win win win..

..win från min träning i onsdags. Jag behöver. Känner mig mer och mer som en rostig gammal bil som måste smörjas upp innan kroppen kan gasa. Någon som känner igen sig? En rörlighetssekvesn som ger en avstressande stund å andra sidan och jag har desto bättre kroppskännedom, styrka och teknik nu mot förr, så vi kan väl säga att det går jämt ut va?

Kram och hoppas du får en härlig helg! /A

Fler filmtips för dig som gillar denna rörlighetssekvens:

2 kommentarer
 1. Hejsan Anna!
  På tal om leder. Vad är dina åsikter om vibrationsträning?
  Jag personligen har lite ont i leder och svårt att få upp värmen innan mina pass (hemmaträning).
  Efter jag beställde en produkt ifrån ett företag som det tyvärr har blivit förseningar på så fick jag erbjudandet att testa på en vibrationsplatta.
  Valde tillslut en macroplate här: https://relaxo.se/product-category/hemmatraning/vibrationsplattor/

  Jag vill påstå att jag värmer upp kroppen snabbare än det vanliga upplägget vilket är att jag brukar sitta på cykeln till jag blir varm helt enkelt. Inför cirkelträning.

  Jag förstår även att det kan vara placebo till följd av att jag var i kontakt med företaget tidigare och jag såklart vill vara glad efter förseningen med den tidigare produkten.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning