Semesterliv på Gotland 2.0 – veckans träning och vardagsrapport #63

Semesterliv

Att sova tills du vaknar, äta när du är hungrig, ta en promenad när det spritter i benen..

..där har du mitt semesterliv. Alltså om jag får önska och när inget är inplanerat. Och gärna ihop med hon som kikar fram bakom ryggen, brorsorna och andra i familj 2.0. Därför blir det inte heller alltid så “manjana” som inledningen, haha, men kärleken till kidsen väger ändå alltid upp.

Här ett hej från livets 2a tripp till Gotland. Fantasitkt fint på många sätt, men resan toppar ändå inte förra året då vi bodde mer centralt i sagolika Visby och jag fick ett par extra dagar helt solo. Hade GÄRNA gjort om det, men sitter i skrivandes stund på färjan tillbaka till fastlandet igen. Som vanligt med ett sug vemod i bröstet över att behöva lämna något jag gillar, men samtidigt upprymd av allt vi fått..

..och har framför oss. Ser fram emot fler pärlplatser, en gnutta eget röj och jag kommer garanterat tillbaka till denna paradisö. Kanske förstår du varför av bilderna? Häng med på lite av allt från veckans semesterliv på Gotland.

Semesterliv

Semesterliv på Gotland 2.0 – veckans träning och vardagsrapport #63

» Träningen tar sällan semester, precis som att jag inte slutar borsta tänderna bara för att jag är ledig. Däremot är den mer kravlös och spontan. Jag frångår min vanliga rutin i form av “vissa pass vissa dagar”, men rör mig. Ofta varannan dag löpning, varannan dag styrketräning, ibland själv ibland ihop med Hugo och Jonas just denna veckan. Mer på känsla, lust och utifrån familjens utflykter, men ändå ett par intervallpass och bra tryck vid styrketräningen har jag haft. Kommer förmodligen snart längta efter mer struktur igen, trivs så, men det här är jag också oerhört nöjd med. Summeringen:

» Jobbet är det jag gör nu: bloggar, men precis som träningen – utan “måsten”. Jo, ska se över SportHälsas kanaler under veckan som kommer, men det mesta är redan förberett och annars försöker jag stänga av så mycket som möjligt. Har svårt att koppla av helt, men hittills lyckats rätt bra jämfört med tidigare år. Välbehövligt.

» Barnen har vi haft delad glädje av under veckan. Egentligen var detta Jonas pappavecka, men jag älskar både ungarna och Gotland och följde gärna med. Vardagar är en annan sak, med mer hållpunkter att passa och andra “måsten”, men tid både barnen och jag är ledig ihop är värdefull för mig. Såklart syskontjafs och föräldersysslor hänger med, men allt är lättare när..  se översta raden igen. Jag är glad över alla nya minnen vi tar med från den här vändan, att jag fick vara med och fira Hugo. Och nu – att mellanlanda hemma i stan, det blir också bra innan vidare sommaräventyr. Bad, något museum, fix och trix..

» Måendet har som sagt varit strålande. Dels miljön, bättre möjligheter att ta hand om sina basbehov, framförallt mer avkoppling. Jag märker det på humör och hormoner, sömn som snittar 8-8,5 timme/natt, hunger.. klagar inte.

» Övrigt? Mest tacksam. Över att det blev så RÄTT att hamna “fel”. Väljer personligen Gotland framför Mallis på sommaren, där temperaturen är perfekt (ok, lite mer än 12° i badvattnet vore najs, haha) och naturen lika magisk. Barnen tycker annat, men verkar också nöjda nu, x-mannen med. Och där har vi ännu ett “fel som blev rätt”. Tänk vad mycket den som fastnar i bitterhet missar, inte minst efter en separation med barn inblandade. Jag kan inte tjata nog om hur glad jag är att vi fortfarande är ett så bra team kring dom, ja även med praktiska ting som att packa och städa ut ett hus innan..

..nu tillbaka i stan som sagt, där Jonas drar iväg på egen resa medan jag landar med våra guldklimpar i city en vecka. Hur mår du? Och hur har din sommar varit hittills? I vanlig ordning, tänk eller skriv gärna och berätta, varm kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning