Kraft i renoveringsstök – veckans träning och vardagsrapport #67

Äsch, det handlar ju fortfarande ”inte om att vänta tills stormen passerat, utan att lära dig dansa i”..

..byggdamm? Ihoptryckta möbler på mitten av (nu ÄNNU mer) compact lovin hemmet, samtidigt som alla katter, kids, jobb, aktiviteter… sköts i vanlig ordning. Under ca 3 veckor ska dom byta rör och element i hela fastigheten där jag bor, samtidigt som Jonas också renoverar sin nya lya för fullt, så alla barn bor hos mig. Halva veckan hemma med sommarlov mittuppi stöket dessutom, stackarna, medan jag trappat upp jobbet till heltid och.. ska jag skratta eller gråta? Jag väljer ändå att le och se det ironiska i läget, dansa. Ish.

Fick ju gnälla av mig lite här nu haha, och har seriöst varit med om värre. För att återgå till inledningen. Det går alltid att hitta glädjeämnen som gör en ”dansande lycklig” – varje dag, oavsett situation, sysslor, plats på Jorden och stök. Bara en högtravande – men sann – reminder till dig som behöver. Och här några exempel från min vecka.

Kraft i renoveringsstök – veckans träning och vardagsrapport #67

» Träningen var länge sen jag kände en sån kraft vid. Trots allt stök du läste om tidigare, vilket påverkat både sömn och humör, har jag haft ett jäkla driv. Kanske just därför? Varje träningstillfälle har varit en frizon från damm och stress, plus att jag förmodligen går på semestebatterier fortfarande? Vem vet, KUL var det i alla fall att träna med bra känsla och energi. Körde mitt tyngsta pass sen innan sommaren i onsdags och trots mer ”mysträning” i flera veckor låg jag på samma vikter – najs. Summeringen:

  • Måndag: crossfit – fokus core + explosiv wod
  • Tisdag: löpning – intervaller
  • Onsdag: styrka – fokus underkropp
  • Torsdag: crossfit – kort wod + rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrka – fokus överkropp
  • Söndag: ev. löpning

» Jobbet gasade upp. Två dagar satt jag på kontoret som vanligt och i övrigt hemma hos barn, katter och hantverkare. Arbetsro.. nja, men ville inte heller lämna sommarlovsungarna själva i stöket hela dagarna. Vi hittade därför på endel saker för att hålla oss undan, sen jobbade jag in kvällstid då hantverkarna gått hem. Inte lätt att jonglera alla bitar, så nästa vecka blir det skönt att komma in rutinerna ännu mer.

» Barnen har som sagt bott hos mig… hela sommaren och ytterligare en tid. Först stod Jonas utan lägenhet en övergångstid, nu renoveringskaos även hos honom. Typiskt dålig tajming med rörarbetet i mitt hus, men värsta veckan är över och sen kommer barnen bo hos honom en längre period – MED egna rum. Värt att vänta på, jag är så glad för deras skull som får egna space hos sin pappa. Vi har ändå haft det mysigt mitt i stöket. Trängt ihop oss ännu mer, typ som en stor koja, tänk Villa Villekulla. Och att städa är lönlöst, vilket också ger mer tid ihop. Winnet i kaoset! ♥

Annars har det varit skolstart i slutet av veckan för ¾ och nästa vecka även Hugo. Tänk – 2 st i 5an, 1 st i 9an och 1 st i 2an på gymnasiet. Vad hände? Jag är 50% lyckligt stolt, 50% förfärad hur fort tiden går.

» Måendet har inte varit helt på topp trots allt. Eller pga allt? Jag vill tro att jag är hyfsat bra på att ”dansa i damm”, men mår omedvetet sämre av att ha det rörigt runt mig. Är lite för mycket ”Jungfru” för det. Dessutom blev det som vanligt en chock att gå från ”0 till 200”, semester bortskämd av mamma till att vara 200% förälder-, hemägare- och heltidsarbetande över en natt. Träningen gav ändå energi, liksom stunder med barnen.

» Övrigt? Tränat har jag ju gjort, men dragit ner på annat. Lite mindre tid på sociala medier (förutom jobbets), lite mindre Netflix om kvällarna för att komma i säng, men ändå unnat mig nya höstklor (naglar i plommonfärg), pratpromenader med Jonna och katterna, chill med alla..

..och idag blir det fint att återse mina systerbarn i Sollentuna. Junior, Jonna och jag ska vara barnvakter när syrran och sambo går på fest. Kul och bra för oss alla med miljöombyte. Vad hittar du på i helgen? Och hur har veckan varit? Skriv och berätta gärna, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras