Nytt inre lugn och nya produkttester – veckans träning och vardagsrapport #69


Äntligen.

I slutet av veckan blev hantverkarna klara med det sista fixet i lägenheten som du ser. Pappen som täckt en stor del av golvet under 3 veckors tid rök, jag kunde städa och ställa i ordning möblerna på sina normala platser. En otrolig lättnad. Slippa krypa under bordsben för att sätta sig i soffan och kliva runt i borrdamm. Och nu ska jag försöka njuta av känslan så länge som möjligt, men du vet hur snabbt det går att anpassa sig och ta sin vardagslyx som självklar. Det kommer jag också snart, fullt mänskligt men..

Samtdigt tänker jag att alla jobbigheter man går igenom, små som stora, sätter sig i benmärgen som erfarenheter att plocka fram andra gånger. Jag får alltid med mig nya insikter, som nu att nya sätt att leva (även i ett uppochnervänt hem) kan vara spännande och skönt att krossa alla myter om hur ett hem “bör se ut”. Ett tag. Mest har stöket varit påfrestande, både fysiskt och mentalt. Mer om det och annat nytt kan du läsa i veckans träning och vardagsrapport.

Nytt inre lugn och nya produkttester – veckans träning och vardagsrapport #69

» Träningen har varit helt ok, både min egen och i boxen, men anpassad efter dagsform. Lite kortare löpturer och styrka i utegym där jag får med mig mycket annat t.ex, för oavsett intensitet ger träning mig så himla mycket utöver själva prestationen. Du fattar. Och veckans fokus har varit rörlighetsträning, summeringen:

  • Måndag: crossfit – kul team wod, “you go, I go”
  • Tisdag: löpning – mysjogg + rörlighet
  • Onsdag: styrka + rörlighet i utegym – fokus underkropp
  • Torsdag: crossfit – kort wod + rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrka – fokus överkropp
  • Söndag: löpning (backintervaller om det känns bra)

» Måendet är sällan något jag går runt och tänker på, men ibland blir det så påtagligt. EN stökig vecka med mer att göra och sämre återhämtning i en stressig miljö går bra. 2 också, men den här 3e.. nja. Jag har varit extremt trött på kvällarna, humöret fine, men ofta sammanbitet. I fredags vände det däremot, liksom att ett ton trillade av mina axlar när jag röjt upp här hemma. “Kost, träning, sömn, närhet..” javisst, men ORDNING är fasiken också en viktig hälsobit. Ger ro i själen som du vet påverkar det mentala enormt. Liksom eget space, som i utrymme runt sig, men också tid (och energi) att träffa vänner, göra kul saker för egen del..

» Barnen har ju bott hos mig sen i somras och nu en sista vecka medan Jonas kök kommer på plats, så jag har haft fullt fokus på dom och vår vardag. Något som såklart också spelar in på tröttheten, kan alltså inte bara skylla på renoveringen. Att hålla reda på 4 kids tvätt, mat, läxor, frågor.. min hjärna kokar över och kroppen hinner inte med. Samtidigt har vi kommit in ett hyfsat bra system, dom hjälper till med vissa saker och jag ÄLSKAR verkligen att ha alla här. Är mäkta stolt över alla och glad att kunna ge dom närhet till vänner, skolor och sina träningar genom att bo som vi gör. Synd bara att jag inte kan klona mig, haha, för det är mycket annat som fått vänta. Se punkten ovan.

Det är iallafall skönt att allt rullar nu. Under veckan har jag haft utvecklingssamtal med Hampus, förhört tvillingarna om begrepp inför valet (bra för mig med att repetera 😉 ) och så kul att Jonna ville öka från 1 till 2 träningar i thaiboxning. Hon har gjort stora framsteg i sporten och lär sig även massa annat där på Slagskeppet. Dom pratar om självkänsla, respekt och bygger samma slags gemenskap som jag känner i crossfitboxen och grabbarna vid sin fotboll/innebandy. Otroligt värdefullt, nu och inför framtiden.

» Jobbet är väl det som ändå rullat bäst den här veckan. På något vis hittar jag lugn i min bubbla av “to does”. Att beta av listan och fokusera på en sak i taget är skönt och det händer alltid roligheter på mitt jobb. Saknar fortfarande Ewelina så att det gör ont, men har även andra fina kollegor och saker att se fram emot. Bland annat ska vi springa Tjurruset och har blivit kittade med skor från HOKA att träna i, jag senaste Speedgoat 5. Sköna och bra till trail och inför vintern.

Dessutom har vi fått nya Reebok Nano X2 TR Adventure att utvärdera, väldigt snygga som du ser en glimt av i spegelselfien och funkade som en smäck i crossfitboxen. Även nya tights av modellen Evie från Eyda får maxbetyg, dom bruna du ser. Hög midja och otroligt mjukt material. Höstens favoriter för egen del och så roligt att känna in, utvärdera och rekommendera vidare nyheter jag gillar till dig som följer mig.

» Annars har jag inte mycket att lägga till. Eller jo, jag har förtidsröstat, men att ta sin chans att påverka samhället ser jag som självklart. I övrigt ska jag försöka njuta av ett återställt hem så länge som möjligt och att ha gänget här en sista vecka på… ett tag, men ser också fram emot solotid. Har lite att ta igen där som sagt.

Hur mår du? Och hur har din vecka varit? Skriv gärna och berätta gärna, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning