Kickoff, kalas och crossfitvila – veckans träning och vardagsrapport #70


En timmes träningspass är ca 4% av ett dygn.

Typ ingenting. En 8 timmars arbetsdag är däremot ca 33% av ett dygn och ca 24% av en vecka. Det är alltså MYCKET tid du spenderar med dina kollegor, om du inte jobbar på egen hand eller hemifrån. Och du som hängt med mig i flera år vet att jag inte bara förlorat en, utan två älskade kollegor stod/står nära. Först Derin och för inte så länge sen Ewelina. Vi är fortfarande vänner såklart och ses när vi kan, men se inledningen igen – arbetar man ihop blir det betydligt oftare. Fler chanser att ventilera livet, dela glädje och sorg.

Vilket jag delvis kan med mina kära kollegor på bilden ovan med. Men.. mer om det och annat berättar jag här.


Kickoff, kalas och crossfitvila – veckans träning och vardagsrapport #70

» Träningen fick en lugnare fortsättning. Måndagens vanliga crossfit byttes mot 5 km snackjogg med kollegorna under vår kickoff, sen fortsatte jag med en lätt förkylning senare i vecken. Mer vila och myspass än jag brukar alltså, men i helgen fick jag chans att komma igen. Två sovmornar gjorde susen och jag tänker även att en veckas paus från hårdare träning är bra rent mentalt. Nu är jag enormt taggad på dagens lunchklass i boxen.. summeringen från vecka 37:

  • Måndag: 5 km jogg med kollegorna
  • Tisdag: löpning – ännu en mysjogg
  • Onsdag: styrka – fokus underkropp
  • Torsdag: vila
  • Fredag: vila / promenad
  • Lördag: styrka – fokus överkropp
  • Söndag: löpning – mysjogg nr 3

» Jobbet tog nya tag i måndags. Vi hade kickoff på min chefs lantställe, med en jogg som sagt, läckert grillat till lunch och planering. Miljöombyte gör mycket för att bounda och få idéer. Nu känns det som att vi har många bra projekt att ta tag i under hösten och även om jag inte har lika djup relation med dom du ser på bilden som Derin och Ewelina, har vi ofta roligt ihop. Dom är fina.

» Måendet ja.. en förkylning är lätt att ta. Bra sömn, mat, vila, värme..  hjälper garanterat. Svårare att påverka sinnet på djupare plan. Och backar vi tillbaka till inledningen har jag ibland medvetet- men oftare omedvetet varit lite låg av saknad. Nej, inte x-mannen som vissa trott, vi är ett bra team kring barnen men det var många år sen vi hade en kärleksrelation. Däremot fattas Ewe min vardag, vårt snack och skratt över skärmarna + stunder i crossfitboxen. Dessutom har jag bitit ihop allt för länge som soloförälder. Eller, jag mår ofta bättre av att ha barnen här än att vara ensam. Ta del av deras skola, träningar, småsnack om högt och lågt, mys ihop med katterna.. men det praktiska sliter. Framför allt är det hjärnan som går på högvarv, vilket påverkar sömnen, vilket påverkar.. allt. Så RESPEKT till alla ensamstående på heltid och..

» Barnen kommer bo ännu en vecka hos mig. Strul med Jonas renovering har dragit ut på tiden och nu är jag så trött att jag knappt orkar reagera. Nu när bygget i mitt egna hem är klart – visserligen enklare. Jag ser det också som min vinning att få vara en del av deras vardag och nästa helg SKA dom flytta in hos sin pappa. Hur mycket jag än älskar ungarna – det finns gränser hur mycket jag orkar. Det mesta är ändå klart i lägenheten och Jonas ska lösa så dom kan bo där även om alla detaljer inte är på plats. Så. En vecka till med alla älsklingar nu, blir både slitigt och kalas..

» Kalas? Jo, jag fyllde ju år i tisdags. Och skrev ett långt inlägg om att man ska fira, men IRL var det mest som en vanlig dag, dock PLUS boost av kärlek, gåvor, tårta.. från nära och fjärran följare. Vänjer mig aldrig. Som jag skrev i ännu ett inlägg – omtanke är fasiken fint. Tack igen! ♥ Fick även mysigt firande ihop med min syster och hennes 2 yngsta barn i lördags och ser fram emot mer ihop med vänner framöver..

..för fira kan vi göra oavsett datum i kalendern, men slut på roman. Hur mår du? Något speciellt du tar med dig från förra veckan eller ser fram emot denna? Skriv gärna och berätta gärna, kram! /A

2 Comments
  1. Åh, jag ska så förstå din trötthet av att rodda allt praktiskt. Jag har just börjat jobba efter ett års föräldraledighet och känner bara att jag har så lite tid, att både hinna jobba och ta hand om barn och familj tar verkligen både tid och kraft. Vi är visserligen två, men med heltidsjobb och tre barn är det ändå fullt schema hela tiden och så ska man någonstans hinna planera och laga mat, köpa vinterskor, rensa ut urväxta kläder, gå på föräldramöte, skjutsa till aktiviteter och träna själv. Svårt att hitta tid att njuta av stunden och att bara vara. Stort grattis i efterskott förresten!

    1. Du har alltså riktigt små barn, så då är det förstås ännu mer att fixa, tider som ska passas osv. Vi får helt enkelt kämpa på och ibland – stanna upp och se vilka jäkla skatter vi sitter på, även om det är svårt när allt snurrar fort som du skriver. Tack snälla och stor kram i karusellen! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.