3 backpass som ger dig starka löparben och pannben

backpass

”Tips på effektiva upplägg för backträning..”

..frågade Camilla mig om på Instagram. Backpass, vilket känns extra kul att skriva om. Min stora hatkärlek vid löpning om du minns? Att kombinera kraften i musklerna från all styrketräning, hjärta och lungors kapacitet från konditionsträning, själens naturkärlek.. och ohämmat explodera uppför med ett dunkande bröst. Hämta andan, beskåda utsikten och nöjt lubba ner mot nästa:

3 backpass som ger dig starka löparben och pannben

✸ 1. Klassiska backintervaller:

Spurta uppför en bestämd tidslängd eller sträcka. Vila några sek på toppen eller medan du går/joggar lätt ner igen. Upprepa förslagsvis 5-20 ggr beroende på backens längd/brant och din nivå. Välj gärna en backe som är så lång att du får 45-50 sek löpning uppåt.

✸ 2. Fartlek i backig terräng:

Längs en kuperad bana spurtar du uppför backarna allt eftersom dom kommer, alt. ökar farten i ca 1 min i taget och jogga lugnt 2 min mellan.

✸ 3. Backvarv:

Spring längre sträckor med hög ansträngningsnivå i en kuperad slinga som tar dig ca 10 min. Gå lugnt i ca 4 minuter, spring sedan slingan en gång till x 3-6 varv.

Förhoppningsvis något du får glädje av någon dag framöver. För min del brukar söndagar vara min ”intervalldag”. Då jag ofta är som mest utsövd, påfylld med godsaker och utan stress i sikte. Bara backar, haha, känslan, kraften dom ger.

Kram och kör så det ryker om du provar! /A

Läs även: Allt du vill veta om backlöpning – fördelar, teknik, intervaller, skortips

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning