”Let´s talk about..” onani och njutning för din hälsa

”Let´s talk about..” njutning för din hälsa.

Har du också svårt att släppa jobbet, tvätten och kettlebellen i hörnet.. han där bak? Prioritera dig själv och din egen njutning – utan att det leder till något ”praktiskt resultat” eller är bra för någon annan? Unna dig total sinnesnärvaro när du äter, tar en promenad, yogar.. ligger?

Sistnämnda, sex, var temat på presseventet jag var på i tisdags kväll. Framför allt med sig själv, alltså onani. Jonas fick komma över och ta ut barnen på middag, för det här eventet ville jag verkligen inte missa, både av personligt intresse och mitt jobb i hälsobranchen.

Företaget LELO lanserar en helt ny produkt som presenterades över en fantastisk 3-rätters middag. Jag hade gått oavsett, men även kul att återse min klasskamrat från Nackademin, Jenny Peura som jobbar som marknadschef för företaget. Ja, plus att nätverka med anadra trevliga människor inom press, många med koppling till hälsa.

Eventet hölls i Skyddsrummet vid Söder Mälarstrand. En mäktig lokal och magisk mat med typiskt afrodisiaka ingredienser, alltså som ökar sexlusten. Samtidigt som vi njöt av smakerna blandades snacket runt bordet hejvilt om våra vardagsliv och sex, ett ämne som annars är rätt tabu ihop med främlingar. Läge att ändra? Precis som allt annat kan ju kommunikation både vägleda oss mot något bättre och minska känslor av ensamhet vid problem. Viktigt.

Mellan rätterna fick vi även en inblick i svenskarnas onanivanor, samt information om teknologin bakom den spännande nyheten. På plats finns även sexcoachen Erika Alsborn som guidade oss med massageprodukten genom en meditativ övning mot just det jag inledde med – sinnesnärvaro. Inte någon slags grupponani..  men genom tankar, andning och vibrationer på andra kroppsdelar. Häftigt. Och en väldigt cool produkt, med mjukt pirr, så snygg och diskret design att du lätt kan låta den ligga framme.

LELO DOT™ är en klitorisvibrator som används externt och som möjliggör flera orgasmer. Traditionella vibratorer kan bedöva området runt klitoris och hindra dig från att uppleva flera orgasmer. Men tack vare sin mjuka och böjbara spets och revolutionerande elliptiska rörelse erbjuder LELO DOT™ klimax med oöverträffad precision. Den är perfekt för spännande solo- eller icke penetrationskopplat sexliv i par, vilket tillåter en mångsidig inställning till självnjutning.”

”Så vad har sex med träning och hälsa att göra”..

..tänker du? Jo, du känner säkert igen dig i hur mycket bättre träningen är när tankarna inte ligger på ”måste orka nästa övning också” eller ”efter passet ska jag..”  det är där närvaro kommer in. Jag lyckas inte alltid, men när fokus är på/i kroppen både presterar- och mår jag bättre mentalt. ”Att sträcka ut lite såhär mellan dom tunga vikterna känns bra” och hjärnan får en uppfräschade omstart från alla to-does. Samma sak med sex. Vi behöver vårt endorfin, dopamin, oxytocin och serotonin – må-bra-hormoner.

Njutning – nya hälsotrenden

Äta för mer än ”friskhet, byggstenar och energi” har vi kommit en bit med i hälsobranschen, men jag ser även njutning via sex som en växande trend sen några år tillbaka. Alltså, att fler pratat öppet om ämnet som hälsofaktor. Kanske inte så konstigt med tanke på att stressrelaterade sjukdomar är extremt vanliga och sex minskar den (+ många andra hälsofördelar), men även där kan vi behöva tänka om: Att inte göra njutning till ännu en prestationspress.

Det diskuterade vi också. Att inte se sex som ett ”borde” för något/någon annan mer än din känsla i stunden, vilket jag tänker är extra vanligt i parrelationer. Såklart. Och visst är det fint att tillfredsställa någon du älskar, verkligen, det i sig kan ge enorm njutning för en själv. Men att enbart fokusera på dig själv ibland har alla glädje av (precis som din träning du vet) och ju mer du får av ”njutningsdrogen”, ju mer vill du ha och kan ge. Win win.

Så. Dags att lyfta ut ämnen som sex och onani ur mörkret och prata mer öppet om det som får oss att må bra? Visst är en del av spänningen är att inte veta allt om alla och ok att hålla vissa saker privat, men det är ändå ett väldigt viktigt ämne – starkt kopplat till hälsa och självkänsla. Att du, jag, vi är värda njutning för oss själva. Sen är massageprodukter inte fel att använda för dig i en parrelationer heller, det konkurrerar INTE.. ♥/A

Läs mer om onani kopplat till hälsa på SportHälsa

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.