Öka din chans till orgasm med musik och Dodson-metoden

Gråt. Och skratt samtidigt, så att tårarna sprutar i takt med en våg som sprider sig av välbehag genom hela kroppen. Sen ett lugn.

”Oj ok, WOW! Det är såhär en riktig orgasm känns..” men ingen självklar upplevelse, ibland krävs endel. Träning ger resultat som du hör mig tjata om konstant, men här framför allt för att lära sig släppa kontrollen och ge sig hän. Som meditation, att stänga ute allt annat och gå in i känslan för stunden. Inte ta med prestationspressen in i sovrummet, men gärna metoder och redskap som kan hjälpa till – om vi vågar sprida dom och ta emot.

Märkligt att det fortfarande är så tabu att snacka om sex för många, med tanke på allt positivt vi får ut av det. Bland annat flera hälsofördelar som jag skrivit om tidigare. Och just det skamliga, inte minst kring onani, gör det inte direkt enklare för oss att slappna av, njuta och komma.

Tack och lov går utvecklingen framåt, både när det gäller öppenhet, jämställdhet och teknik som ökar vår chans till orgasm.

Företaget LELO har precis lanserat en ny musikstyrd massageprodukt, Siri 3. Att musik förstärker våra känslor är ju sen gammalt och Siri 3 tar det till en ny nivå – fångar upp och vibrerar i takt med musik eller annat ljud runtomkring. Häftigt! Och i en väldigt snygg, smakfull form (på bild överst i inlägget)

Tidigare i veeckan var jag var på ett lanseringseventet för Siri 3 på Haymarket by Scandic där vi fick känna på produkten, blev bjudna på bubbel, lyxigt afrodisiakt tilltugg och inte minst stjärnskottet Elin Wiigh´s livemusik.

En himla härlig kväll med fritt, oprytt prat om sex, plus tid med en av mina närmaste vänner – Derin. Det bästa. Vi fick även en intressant presentation av LELO som jag även får regelbundna pressutskick från, bland annat om fakta och metoder som kan hjälpa kvinnor att lättare uppnå orgasm.

”Än idag är kvinnors orgasm någonting som inte alltid prioriteras, varken av partners eller av kvinnorna själva. Det kan finnas flera anledningar till att man har svårigheter att uppnå orgasm och det är ingenting konstigt, men i många fall kan det vara någonting psykiskt eller ren okunskap som ligger bakom.

Vi arbetar ständigt för att kvinnors orgasm ska vara lika självklar som männens. Att ta ansvar för sin egen njutning och lära känna sin kropp är ett steg på vägen och sexleksaker kan också vara till stor hjälp i självutforskandet”, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på LELO i Sverige.

LELOs Onanirapport visar att endast var tredje kvinna får orgasm varje gång hon har sex, jämfört med 67% av männen. 16% av kvinnor har endast fått orgasm någon enstaka gång och 12% har aldrig upplevt en orgasm under sex med en annan person (utan sexleksak).

Den amerikanska sexpedagogen Betty Dodson insåg att en stor del av kvinnorna som deltog vid hennes orgier fejkade orgasm, därför utvecklade hon den framgångsrika ”Dodson-metoden”. Trots att mycket har förändrats sedan 60-talet finns det som sagt fortfarande ett orgasmglapp, varför Dodson-metoden och teknik som hjälper kvinnor att uppnå orgasm är högst relevant.

Så utför du Dodson-metoden:

1. Ligg på rygg med benen böjda på höftavstånd från varandra. Se till att du är varm och bekväm och använd en kudde under huvudet.

2. Börja gunga bäckenet framåt mot naveln samtidigt som du omväxlande spänner och slappnar av i bäckenbottenmusklerna och rullar bäckenet tillbaka mot marken.

Andas in genom näsan när du gungar bäckenet framåt och knip ihop – andas ut genom munnen när du för bäckenet tillbaka mot marken och slappna av i bäckenbottenmusklerna.

4. När du har fått kläm på rörelsen i kombination med andnings- och klämteknikerna kan du börja lägga till vaginal penetration med hjälp av en viktad dildo och klitorisstimulering med hjälp av en vibrator.

Helgträningen? 😉 Jo, det är allvarligt talat dags att lyfta ämnen som sex, onani och orgasm. Både prioritera för sig själv och prata mer öppet om med andra för att dela erfarenheter, eftersom det får oss att må så jäkla bra.

Visst kan en del av spänningen vara att inte veta allt om alla, det är självklart ok att hålla vissa saker privat eller bara för sina närmaste, men det är ändå ett väldigt viktigt ämne – starkt kopplat till hälsa och självkänsla. Att du, jag, vi är värda njutning för oss själva. Sen är massageprodukter och sexleksaker inte fel att använda i en parrelationer heller, det konkurrerar INTE.. ♥/A

Läs mer om onani och orgasm kopplat till hälsa på SportHälsa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.