Hjul och julpepp – veckans träning och vardagsrapport #80

”Vem behöver väggar?”

Det traditionella pepparkakshuset fick lite VÄL tungt godistak och rasade in, men snyggt såhär också tycker vi. Fredagspysslet. Och som många saker vi gör bara en gång om året är det egentligen mest det ”blir av” och stämningen som är viktigast. Jag älskar verkligen julen, just på grund av detta: umgås. Dofterna. Myset.

Sen har jag full förståelse för dig som tycker helt tvärtom, precis som jag också kan känna vissa stunder på oplanerade helgen när jag är själv. Ensamhet och utanförskap blir ju ännu tydligare när förväntningarna på motsatsen är som högst. Sen behöver det ju inte alls vara så, själv kan jag njuta av lugnet – eller ös om jag har lust – utan andra att ta hänsyn till.

Är oavsett obeskrivbart tacksam för min familj och att ha ännu en jul ihop i Jorm att se fram emot, just därför denna iver att ”hinna njuta av vår cityjul” också. Annars även en del hjul..  berättar mer här.

Hjul och julpepp – veckans träning och vardagsrapport #80

» Träningen blev inte alls som jag tänkt. Veckan startade med huvudvärk och allmän trötthet, förmodligen en form av förkylning. Tycker ändå jag sovit bra och prioriterat återhämtning, men allt kan vi inte styra själva. Jag fick ändå ett par sköna promenader med poddar och snack med vänner och mot mitten av veckan var energin tillbaka för ett styrkepass. Vågade t.o.m. smyga på tyngre vikter, så himla najs när det vänder du vet.

Annars en lugnare vecka på både löp- och crossfitfronten. Sistnämnda blev det bara ett pass av där jag rullade själv en halvtimme på foam rollern (”hjul” så du förstår rubriken) när inga andra dök upp på lunchpasset. Inte lika kul, men välbehövligt och skönt. Har känt mig extra stel, vilket kanske hör ihop med den där skiten i kroppen. Summeringen:

  • Måndag: vila
  • Tisdag: lugn lufs
  • Onsdag: styrka – fokus underkropp + rörlighet
  • Torsdag: lång rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrka – fokus överkropp
  • Söndag: slirig, men skön löpning

» Måendet var alltså inte helt perfekt fysiskt, men mentalt – bra. Trivs så himla bra i julstämningen och inte ens snö”kaoset” med efterföljande grå sörja störde mig. Mycket även p.g.a. älskar..

» Barnen var hos mig. Iallafall dom 3 yngsta, medan Jonas reste och Hugo gillar att rå om sig själv i Lidingölyan. Mer tjat och jobb fysiskt OCH mer glädje och kärlek. Sistnämnda väger alltid tyngst du vet. Och tonåringen kom också förbi för att äta, kela med katterna plus – ”hjul” nr 2: gå handledarutbildning med mig. Hugo och jag ska övningsköra ihop framöver, fatta vad stort! Eller nej, jag fattar ingenting..  vad hände med min 750g bebis? ♥

Lite av allt från förra veckan hos mig, hur var din? Skriv gärna och berätta, det är alltid lika roligt att läsa. Kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.