
En enkel, snabb och smakrik aptitretare tack!?
Häromdagen svängde min systers sambo Thomas ihop en så god förrätt av sparris och lufttorkad skinka som blivit över. Ännu ett sistaminutentips inför nyårsafton till dig tänker jag. Lätt att fixa och ingredienser som gifter sig till en smaksensation.

Sparris med skinka, balsamico och stekt tomat – enkel förrätt
Ingredienser:
- Färsk sparris, 2-3 per person
- Lufttorkad skinka, ex. parmaskinka
- Tomater av valfri sort
- Olivolja
- Balsamico
- Flingsalt
- Riven parmesanost
Gör så här:
- Stek sparris i olivolja några minuter.
- Linda sen runt skinkan, lägg i en form och griljera i ugnen några minuter.
- Under tiden: skiva och stek tomater i olivolja. Smula över flingsalt.
- Lägg upp sparris och tomater på varsin tallrik.
- Riv över parmesanost, ringla balsamico- och ev. lite flingsalt.
- Servera!

En förrätt du lätt kan varierar med den typ av grönsaker och skinka/vegetariskt alternativ du har hemma.
En perfekt starter innan oxfilén mamma skämde bort oss med efteråt. Och ju fler små rätter desto bättre när vi är här. Långa långsamma måltider med snack om smått och stort.. Sällan något vi får in i vardagen där barnen har träningar nästan varje kväll, så jag älskar när vi har chans till det.
Kram och gott slut! /A
Anna Jonasson