Ceviche med röding, mango, avokado och lime – recept

En festlig, fräsch och god förrätt tack!?

Då ska du testa denna ceviche med röding. Eller annan slags fisk, som lax eller torsk, men det är framför allt marinaden och övriga ingredienser som gör rätten. Jag åt det för 1a gången på nyårsafton, men min syster hade haft det som förrätt några gånger tidigare. Riktigt läckert och en lagom aptitretare innan varmrätten.

”Ceviche är en limemarinerad förrätt. Det kan vara Ceviche de pescado som är en fiskrätt från Sydamerika, vanligast i Chile, Peru och Ecuador. Rätten är Perus nationalrätt. Ceviche de pescado tillagas med färsk vit fisk och marineras med gröncitron eller lime och kryddas med koriander, salt, röd lök.” /Wikipedia

I ceviche med röding får du flera härliga smaker i perfect match. Rödingfilén marineras i en marinad av limesaft, chili, vitlök och gillar du koriander passar det fint att toppa med.

Ceviche med röding, mango, avokado och lime

Ingredienser, 4 portioner:

  • 2 lime (2 lime motsvarar 4 msk saft)
  • 1/2 röd peppar (chili)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g rödingfilé
  • 250 g mango i bitar
  • 1 avokado
  • 2 msk olja
  • 1/2 kruka koriander

Gör så här:

  1. Pressa saft ur limen.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chili.
  3. Skala och riv eller pressa vitlöksklyftan. 
  4. Blanda limesaft, chili, vitlök, salt och peppar till en marinad.
  5. Skär bort skinnet på rödingen och dela fisken i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Vänd ner tärningarna i marinaden. Låt det stå och dra i 5 minuter.
  6. Tina frysta bitar- eller skär färsk mango. Gröp ur och tärna även avokadon
  7. Blanda den marinerade rödingen försiktigt med grönsaker och olja.
  8. Servera gärna din ceviche med röding i höga glas eller på hårt tunnbröd och toppa med koriander om du gillar.

Ceviche

Ät och njut! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras