Årsrevy av mitt 2019 och tankar inför 2020

På årets näst sista dag säger jag hej då till 2019 med en bakåtblick och ser fram mot 2020.

Med glädje. 2019 har inte varit mitt livs bästa år om man säger så, vilket du ser tydligt på min ”2019 best nine on Instagram”-bild längre ner. Det började bra, men min älskade vän Terese sjukdom och bortgång påverkade mig enormt. Mycket runtomkring kändes så litet och meningslöst i jämförelse med det viktigaste – våra närmaste och hälsan. Visst har jag även haft många guldstunder under året och uppfyllt endel mål, men att ta mig ur dimman av sorg har tagit tid. Och ärret i hjärtat kommer alltid finnas kvar.

Nu ser jag fram emot att vi får ett nytt, oskrivet år i livsboken att fylla, med avstamp från det förra. ”Lev i nuet” och ”älta inte det gamla” sägs det, men jag vill ändå inte glömma det som varit och tänker att det är lärorikt att reflektera. Stanna upp en sekund och få en överblick över det vi har. Alla upplevelser, framsteg, bakslag och insikter. Vad du åstadkommit, vad som varit bra och mindre bra. För att förstå vad du vill ha mer av under nästa år, eller mindre. Vad vill du förändra och vad du vill behålla från 2019? Om det ens går att påverka, vilket inte alltid är fallet.

Jag har gjort många årsrevyer här i bloggen som också är intressanta att se tillbaka på. 2016 var året då jag avslutade mycket2017 året då mycket påbörjade och 2018 ett år att ”vila i det som är”. 2019 då? Så här skrev jag då:

Ledord inför 2019

Förändring. Alltså av det jag vill/behöver förändra, övrigt får stå kvar. Det riktigt kliar inombords att komma till skott med alla planer inför det nya året.

Hur det blev? Det kan du läsa här.

Årsrevy av mitt 2019 och tankar inför 2020

Träningen

Förutom Nattvasan har jag inte haft några direkta mål med träningen. Den har fått rätta sig efter mig istället för jag efter den. Jag går fortfarande igång på utmaningar, älskar att puscha mig själv mot nya mål, men prioriterar att må bra i nuet och en hållbar livsstil högre. Och efter loppet var jag för mentalt svag av oro och sorg för att pressa på under träningen. Det resulterade i ett överbelastat knä, förmodligen p.g.a. för dålig sömn/återhämtning en period, så det fick bli mycket fokus på rehab + andra kravlösa pass en tid.

Under senare delen av hösten blev jag starkare igen. Vågade lasta på, lyckades nå målet på 8 chins, knät läkte och jag fortsätta med min älskvärda mix av yoga, löpning, styrketräning och skidåkning. Även endel spinning och test av nya/nygamla sporter. SUP t.ex, vattenskidor och läskigt (före) pass på Barry´s.

Träningsplan inför 2020:

Jag har precis anmält mig och barnen till familjeloppet Arena Run i januari och längre än så orkar jag inte tänka. Har hittat ett varierat och bra träningsupplägg, är frisk och skadefri, men kommer fortsätta smyga mot att bli starkare och prova på nya saker.

Karriären

2018 hade jag sagt upp mig, men efter förhandlingar valde jag ändå att fortsätta som chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Under åren har jag kommit in i min roll, taggat ner och hittat ett arbetssätt som både är mer effektivt och ger mer frihet. Kollegorna har blivit lite som en 2a familj och jag trivs på vårt nya kontor. Jag gillar omväxlingen, att ena dagen arrangera event, andra mest skriva och tredje leka träningsmodell – med inriktning på träning och hälsa.

Nu ingår även bloggen som en del, liksom mina övriga träningsrelaterade uppdrag i och med att den ligger på SportHälsa. Av tidsskäl tar jag inte mig an så mycket annat, men ett par PT-klienter utomhus, digitalt på sajten MyMowo och som instruktör/arrangör på Frisk och stark familj och Workout Åre har jag inte kunnat hålla mig ifrån.

Karriärsplan inför 2020:

Jag är en rastlös själ, som både trivs med det jag har och mår bra av förändring. Just nu är jag väldigt ledsen att min kära kollega och nära vän Derin slutat som AD på SportHälsa, men har ändå inga planer på någon ny arbetsplats. Förändringen får komma till mig i så fall.

Sociala medier

Bloggen har som sagt flyttat från United Influencers till SportHälsa och därmed blivit en del av mitt heltidsjobb. Älskar det upplägget. Att kunna sköta min ”bebis”, mötespunkt med dig som läser, en plats för min kreativa ådra och att ventilera mina tankar, med en fast månadslön. Dessutom har endel jobbuppdrag trillat in även här vilket är roligt.

Instagramkontot har vuxit endel, sakta men säkert. Jag är inte ute efter att livnära mig på sponsrade inlägg och därför nöjd med en mindre, trogen följarskara som det känns som att jag kommit närmre under året. Kanske för att jag vågat prata lite mer i min story och lagt in lite ”fuck it-mentalitet”. Att jag bryr mig mindre om vad jag tror att andra tycker och delar det som är jag. Mer om det längre ner.

I övre, högra hörnet ser du nio av mina mest gillade bilder från 2019. Sammanfattningsvis gillar du som följer mig:

 • Att bli berörd. Något som allt kring det fruktansvärda som hänt Terese och hennes nära gjort. Hela 7 av mina mest gillade bilder under året rör henne, vilket jag förstår. Även om du inte känt Terese som mig har händelsen både upprört många av oss, det orättvisa i att cancer kan drabba någon som lever så hälsosamt, är mitt i livet, mamma till två små barn och så levnadsglad. Dessutom har vi alla fått en tankeställare om vad som är viktigt här i livet. Att vi inte kan ta något för givet och måste försöka leva NU.
 • Häftiga träningsupplevelser och starka känslor däromkring. Som Nattvasan, men även när jag provat olika pass eller på andra sätt uttryckt min träningsglädje.
 • Traditionskläder och andra piffiga outfits. Från julafton och även andra festligheter.

Min YouTube-kanal har jag också fortsatt med. Precis som med bloggen en kreativ hobby, eftersom jag tycker det är så roligt att redigera filmer och kan ge dig en annan form av inspiration genom rörligt material. Mycket av erfarenheten och materialet kan jag dessutom ta med till mitt övriga jobb.

Sociala medieplan inför 2019:

Jag kommer fortsätta som tidigare eftersom jag älskar både bild, film och att kommunicera i text med dig som följer mig, men med lite mer av det du kommer se som mitt ledord längre ner.

Familjeliv och resor

2019 fortsatte vi att dela vår skidpassion med en resa till Tandådalen. Jonna fortsatte med gymnastik i en ny klubb och fotbollsgrabbarna spelar vidare. Vi fick även in flera härliga resor, till värmen på Mallis, några vändor till Jorm såklart och två vändor till Snäckö på Åland. Dessutom med Frisk och stark familj till Åre två omgångar.

Annars har det inte varit några större förändringar, som jag satte upp som ambition för ett år sen. Det har varit tillräckligt tufft med annat och jag tänker att var sak har sin tid. Och barnen går det ingen nöd på, älskade till Universum med allt de behöver.

Familje- och resplan inför 2020:

Som sagt – 2020 är ta mig tusan året att komma till skott med ett och annat. Resorna kommer dock fortsätta någorlunda som vanlig, med turer till Jorm, Åre och strax avslöjar jag en annan rolig nyhet.

Vänner

2019 var året jag verkligen insett hur mycket mina vänner betyder för mig. Återigen – allt kring Terese, men även många andra. Derin, Martina, Milla, Kattis och Jane för att nämna några. Trots att jag bor långt ifrån vissa vill jag att dom alltid ska veta att jag finns där för dom och jag vet att de finns där för mig. Jag har berikats med många djupa samtal med mina vänner under året och även fått några roliga partynätter med dem. Dessutom känns många från SportHälsas bloggnätverk som mina vänner, liksom mina följare i sociala medier. Som du!

TACK för att du hänger med mig i alla med- och motgångar! ♥

Vänskapsplan inför 2020:

Fortsätta där jag slutade. Prioritera tid med mina vänner, partaj, träningstid ihop och anförtroliga samtal.

Ledord inför 2020

Fuck it!

Kanske ett fult ord eller fjantigt, men inte om vi ser till innebörden, för mig – att tuffa till sig och sluta bry sig om det som inte för med sig något gott. Jag och många med mig skulle må bra av att skita i mycket, undvika övertänkande och fokusera på det viktigaste. Jag måste inte vara omtyckt av alla, något jag förr försökt. Jag måste inte heller vara bra på allt eller ens förändras bara för att det är ett nytt år. Jag låter mycket stå från ambitionerna inför förra året, 2020 förhoppningsvis utan samma hårda prövningar som 2019. Så här skrev jag på Instagram nyårsdagen för ett år sen:

 • Att lita på att ♥t har rätt. Och våga följa det.
 • Att fortsätta föda min drivkraft och kreativa konstnärssjäl, utan att fastna i perfektionstänket.
 • Att tacka JA till det som ger extra gnista i livet. Starka känslor, som kittlande äventyr, skratt, träning, kärlek, vänner, smaker, svett och iskalla bad. T.ex.

Jag skrev ”förändring” som ledord för mitt 2019, men sorgen tog över. Nu tar jag ny sats med boost av fuck it-mentalitet. Har du något ledord inför ditt nya år?

Gott slut på ditt 2019. Kram! /A

7 kommentarer
 1. Härligt att läsa! 😁 Jag själv har väl inte direkt något ledord som kommer direkt till mig men hösten kommer att spenderas i Tyskland för en utbytestermin så ett passande ledord nu när jag tänker efter är Våga utmana! 😁

 2. Bra tankar du har!
  Åtta av nio var bara träningsbilder på min ”Top nine” Instagram. Jag är väldigt nöjd med det och vill gärna fortsätta på den vägen. Är många gånger inne på Fuck it och Ta ingen skit, det är svårt det där för jag har alltid varit sådan, ingen som klappar människor medhårs för att bli omtyckt men ibland vill jag gärna känna mig lite omtyckt 🙂 Det är svårt för jag släpper inte så många in på livet för att verkligen se hur jag är och inte bara skalet.
  Detta året vill jag fortsätta må bra av att träna och jobba mer mentalt. Jobba på min inställning och minska mina krav på min själv, jag gör mitt bästa och kan inte påverka mer!

  Tack för en fin blogg och Gott Nytt År 🙂

  1. Cecilia – bra med den inställningen, för somliga inte självklart om lite mycket Jantelag i sig.. 🙂 Kul att höra om dina ambitioner, inspirerande. Tack för att du delar med dig och gott nytt år du med! <3

 3. Jag älskar din blogg och har följt den i flera år, och kommer fortsätta med det❤️. Har också försökt summera och tänka till inför 2020, kanske inte så konkret men tänker: ”våga säga ja, våga säga nej”. Kan innebära mycket. Men också att när det kommer till träning faktiskt bita ihop lite, inte känna efter, hitta ursäkter- utan bara gör’t. Måste prioritera den tiden för MIG. Kram på dig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras