Smyger vidare på förändringarnas år – är du SportHälsas nya chefredaktör?

Pulsen ökar och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag skriver det här. Det är så mycket känslor som drar i mig åt olika håll. Rädslor och sorg blandad med lättnad och en pirrande förväntan. En längtan efter nya äventyr.

Som jag hintat är mitt ledord för 2019 ”förändring” och du har kanske kunnat läsa mellan raderna att det rör mitt yrke som chefredaktör på SportHälsa? Drömmjobbet jag fick för exakt två år sen, där jag fått fantastiska vänner, lärt mig massor, arrangerat roliga event och skapat struktur. Första året var minst sagt tufft och jag jobbade i stort sätt JÄMT – i alla fall i huvudet. Men du vet att jag trivs med uppgifterna och alla nya jobb kräver mer av oss innan en bra strategi är lagd. Och nu är det typiskt min rastlöshet att lämna när jag precis hittat ett arbetssätt som flyter friktionsfritt.

Smyger vidare på förändringarnas år – är du SportHälsas nya chefredaktör?

Men magkänslan säger att det är rätt att smyga mig vidare. Och det är inte bara p.g.a. mina egna behov av utveckling, frihet och äventyr. Dels behöver min hjärna avlastning, för att bli mer närvarande med mina barn som bara är små en gång. Det är alltså mycket för deras skull jag gör en ”down shifting”, med ambitionen att lägga mindre tid och tankekraft, men ändå tjäna snarlikt mycket pengar som nu. Jag har en plan som du kommer se inom kort. Dessutom är det inte rättvist mot SportHälsa och mina kollegor. Att inte ge 100%, utan samtidigt vilja hålla på med så många egna projekt.

Beslutet kommer alltså helt från mig själv. Något måste jag släppa och nu blev det chefredaktörsrollen. Kanske till DIG? Läs mer om tjänsten här.

Men nja, såklart jag inte bara lämnar min plats och drar. Jag kommer vägleda personen som tar över som chefredaktör och göra mitt bästa för att sajten, som kommit att bli mitt adoptivbarn, ska fortsätta må bra i nya händer. Derin och flera andra vänner jag fått genom SportHälsa kommer jag aldrig i livet heller släppa taget om. Och kanske behåller jag en hatt på Söderkontoret även fortsättningsvis? Den som överlever får se, men mest kommer jag smyga vidare som min egen VD igen och hoppas du vill följa med.

Kram! /A

20 kommentarer
 1. Vad spännande! Å vad bra att du följer din magkänsla, och- barnen är bara små en gång. Nu väntar jag bara på att du ska skriva att ni flyttar norrut😉

 2. Vad spännande Anna! Och inspirerande!! Det är så skönt att inte vara ensam. Jag downshiftade för snart två år sedan. Jag sa upp mig själv från VD-rollen i det bolag som jag varit med och startat och anställde en extern VD. Min hjärna behövde VILA, min kropp behövde återhämtning och jag behövde få vara närvarande mamma i min familj. Och företaget behövde en ny ledare med ny energi och frisk luft i lungorna. Win-win helt enkelt. Konstigt beslut har många tyckt. Jag visste hela vägen att det var det enda beslutet och därmed det rätta. Lycka till på din fortsatta väg! Den mest spännande, allt det nya och härliga som finns framför dig.

  1. Tack för att du skriver det här Anna. Jag tycker inte alls ditt beslut var konstigt utan förstår PRECIS! Det är inte coolt att jobba ihjäl sig eller behöva ångra att tiden med sina barn försvann. Tack, Kram och lycka till du med!

 3. Hejsan Anna, nu var det superlänge sedan jag kommenterade i din blogg. Har haft så mycket på personligt plan. Med utbrändhet, kampen att komma tillbaka. Med en motarbetade arbetsgivare. Som Gjorde mig ännu sjukare. Bestämde mig i somras för att ta övertaget å kommandot å få börja må bra igen å för min dotters skull som är mitt allt. Så jag kände att om jag nånsin ska blir frisk å pigg igen. Måste jag ta steget där igår sagt å gjort så så jag upp mig.

  Ett beslut jag inte ångrar en sekund. Många år sedan jag mått så bra, blivit så pigg å känt hoppet om framtiden igen. All ångest, depsissione å trötthet är som bortflugna. Å jag år så glad å lycklig igen. Å min dottet hat fått sin glada å knasiga mamma tillbaka igen. Pengar kan man inte köpa sitt välmående för.

  Man ska alltid följa sin magkänsla. Så vad du än har för planet framöver önskar jag dig all lycka till. Kramar en annan Anna. 🙂

  1. Hej Anna! Vilken underbar historia – tack för att du delar med dig. Vad modig du är och glad du gör mig att det slutade så bra.

   Håller verkligen med dig. Visst behöver vi pengar, men de är inte värda någonting om hälsan går förlorad. Och tiden med sina barn.

   Tack för din pepp och dina lyckönskningar. Stor kram tillbaka!

 4. Heja dig! Sa upp mig för ett par veckor sen med av precis samma anledning som du. Och det känns så rätt och så bra även om allt känns osäkert! Livet är för kort och barnen är för fina för att inte hinna njuta av dem den korta tid de är små. Lycka till!

  1. Heja tillbaka säger jag då! Alla tänker olika, men så länge man följer sitt eget hjärta är det rätt. Tack detsamma!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras