Att klättra i karriären – mina topp 4 yrkesmål

klättra

”The only way is up..”

..och ner. Och uppochner, åt sidorna, hit och dit, fram och tillbaka.. att ”klättra” i livet du vet. Kan va jäkligt knöligt och det finns sällan bara EN rätt väg..

..liksom att klättra som sport, för en throw back Thursday till måndagens kickoff med jobbet på Klätterverket. En slumpvis ”spännande sport att prova” eller symbolik med att ”sikta högt”, ”våga”, att ”lita på varandra” och ”nå toppen” av chefen? KUL var det i alla fall, men lite läskigt i början. Lite som att spela Ice Climber IRL och ett bra test av timmarna på gymmet, inte minst greppstyrkan. Jag kom hela vägen upp, men litade mer på min egen kropp än den automatsäkrade linan, så klättrade även ner. Och upp igen. Och ner. O.s.v, lite säkrare varje gång.

Ja, att klättra på karriärstegen kan se olika ut. Mot högre lön? Mer makt? Kreativitet? Frihet? Möjlighet att påverka? Utveckling? Kul på vägen? Jag har jobbat som chefredaktör/content manager på SportHälsa sen 2017, en roll som förändrats med åren och i olika perioder har olika saker varit viktiga för mig yrkesmässigt.

Att klättra i karriären – mina topp 4 yrkesmål

🖌 1. Kreativtitet, bl.a. konstnärligt (för mig även = att ”ha roligt på vägen” och ett sätt att utvecklas).

💪 2. Passion. Går in i nr 1, älskar konstnärliga uttryck, men som du vet är även träning och hälsa ett stort intresse (sistnämnda även en förutsättning för allt annat). Det är fantastiskt att få jobba med att bidra till att fler mår lite bättre på olika sätt, dig personligen och om vi zoomar ut: små frön för folkhälsan.

🕊 3. Frihet. Tid, plats, se ovan.. en form av ”makt över mitt liv” och stor fördel som förälder. Och i dagens digitala värld är detta möjligt i många yrken, även om viss mänsklig kontakt är ovärderlig. Kollegor t.ex ♡

💰 4. Pengar. Har halkat upp på min lista mer som ett måste som ensamstående förälder och för att få nr 3. Återigen – att vara oberoende, slippa vrida på kronorna när barnen eller jag själv vill ha/göra något..

..sååå, jag klättrar vidare, förmodligen med olika drivkrafter längs vägen. Vad är viktigast för dig? Vilka är dina främsta mål yrkesmässigt? Vore spännande att höra, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras