Från trygg byggare till crossfitchef?

anna_sporthalsa

Det du inte gjort tidigare kan växa till något stort och läskigt i skallen, men lika snabbt avdramatiseras när du väl testar på riktigt.

Jag har skrivit en hel del om det här på sistone. Om att utmana dina rädslor och inte ångra saker, om att våga äta (synonymt med att våga må bra i sin kropp), att våga vila och nu ska jag skriva om att våga träna crossfit. Gemensamt med allt detta är att låta din starka röst vinna. Den som säger att du är grym. Att du KAN!

Det är den rösten jag litat på de senaste åren, både privat och yrkesmässigt. Och ju modigare jag blir, ju svagare blir prestationsnissen som viskar fram att ”bara det bästa duger”. Men det bästa är ju det du redan ÄR. Och GÖR. Mer än så är överflödigt.

Nu blev jag sådär djup igen, när jag egentligen bara tänkte berätta om min första dag på jobbet. Då jag matade hjärnan full genom att förhöra Julia om alla arbetsrutiner. Då jag febrilt försökte lära mig allas namn, men är ändå stolt över att tre fastnade. Jag är usel på namn, men glömmer aldrig ett ansikte. Dagen då jag hade med en fullproppad väska med dator, kamera, tre matlåtor och träningskläder. Då jag testade crossfit på Crossfit Södermalm.

crossfit_sodermalm

Boxen ligger vägg i vägg med SportHälsa´s kontor så vi behöver inte ens ta på ytterkläder för att gå dit. Perfekt att smita över för en lunchwod.

Crossfit Södermalm är den minsta boxen jag varit på, men väldigt trevlig. Personalen hälsade mig välkommen som en i gänget och sen körde vi igång.

Uppvärmning x 3:

 • 5 air squats
 • 5 no wallball wallball thrust (wall ball med ”låtsasboll”)
 • 2 perfect stretch
 • 2 inch worm

anna_kbsving
Sen 10 x 10 kettlebell svingar över huvudet med 4-5 djupa andetag mellan varje set.
WOD x 3

 • 50 wallball shots
 • 100 hopprepshopp
 • 3 minuters vila

Timecap: 25 minuter
Mer information om crossfit kan du läsa i det här reportaget om trenden med crossfit som jag skrev åt TT förra året. 
crossfit_julia

Min starka kollega AD-Derin och Julia som jag tar över tjänsten från. Och det är väl bara att finna sig i att SportHälsas chefredaktör kör crossfit? Ta över den rollen också liksom.

wallball

Ner i en djup knäböj – explosivt upp och skjut ifrån dynamax-bollen. Träningsvärken igår var ett faktum.

Hög puls och powerstyrka på individuell nivå, men ändå med hjälp av stark lagkänsla – min korta om crossfit. Nybörjare som proffs – alla tränar tillsammans och får coaching på sin nivå. Fantastiskt motivationshöjande och jag förstår att många crossfitatleter är så allroundtränade eftersom alla övningar är så heltäckande.

Jag kan lätt vänja mig vid den här träningsformen precis som alla andra jag fastnat för. Det är förstås en kostnadsfråga att ha kort på både SATS och en crossfitbox, men jag ska absolut överväga saken.

Ska Anna lämna den trygga byggarkulturen och bli en crossfitchef? Den spännande fortsättningen följer.. 

9 kommentarer
 1. Jag har verkligen gillat att träna cf, men kostnaden är brutal. Jag kan inte för allt i världen tänka mig att betala så mycket för träning. Kanske om cf var min enda idrott, men vid sidan av andra intressen så nej. Spontant när jag skriver det här kommer jag att tänka på att det kanske vore ett läsvärt blogginlägg, alltså ”idrottsekonomi” (eh… kan man kalla det så?). Vad det kostar att träna helt enkelt.

  1. Anna – jo, det blir dyrt! Vi har personalrabatt, men jag har ändå inte bestämt mig. Alla små utgifter växer sig också stora.
   Visst! Det är en bra idé på inlägg, men lösningen är ganska enkel om man tycker det är dyrt. Hemma- & utomhusträning är gratis för alla! 🙂

   1. Det beror kanske lite på perspektiv om det är en ”enkel” lösning eller inte. Ja, för den som ”bara” vill träna – då är ju löpning t ex billigt och då blir det ju ett ganska tråkigt och intetsägande blogginlägg. Men man kan ju problematisera det vidare, som t ex vikten av utrustning, att få vara en del av en gemenskap (cf!), att ha snygga grejer/träningskläder, mm. Detta kan ju vara särskilt aktuellt vad det gäller barn och ungdomsidrott (vilket jag uppfattade som en hjärtefråga), men också ur ett hopplöst bortglömt klassperspektiv. Kanske för allvarliga/politiska frågor (det var inte tanken att vara politisk, men det tangerar ju politik också när vi pratar barn och klass t ex)…? Äsch, jag svävade kanske iväg.

    1. Anna – det är absolut viktiga frågor du tar upp! Värt att reflektera över & en vinkling som kan passa SportHälsa mer än min blogg. Tack för viktiga tankar som jag tar med mig!

  1. Pilla – ja, det var helt perfekt. Ombytt, tränad & duschad på en timme. Sen fick maten ätas framför skrivbordet, men det funkar ju också ibland. 🙂

 2. Det är så himla himla kul med crossfit. Älskart’! Just att man utvecklas så himla mycket när man då man utmanar kroppen på så många nya sätt. Har fått många fina vänner också på köpet. Efter att ha följt dig i några år så är jag säker på att du kommer fastna för det

  1. Roligt att höra Carro! Gemenskapen verkar fantastisk.
   Och jag tror du har rätt i att jag också lätt kan fastna. Inte bara för den fysiskt varierade & utvecklande träningen, utan för att slippa tänka själv. Jag har stort kontrollbehov, men mår bra av att släppa det ibland. Ev blir det en wod i morgon igen med en av mina kollegor 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras