Årsrevy av mitt 2017

Det är årets sista dag och jag en återblick på 2017.

Tänk att ännu ett helt år har gått och ett nytt är på ingång. Hur känner du för det? Jag blir mest nostalgisk när jag tänker på allt som hänt. Alla upplevelser, framsteg, bakslag och insikter. Och på det häftiga med att vi har ett nytt oskrivet blad i livsboken framför oss. Att fylla med precis det vi vill, såklart under viss omställningstid. Men innan dess kan det vara intressant att se tillbaka.
Jag tror det är bra att göra så ibland – stanna upp och få en överblick över allt du har. Vad du åstadkommit, vad som varit bra och mindre bra. För att förstå vad du vill ha mer av under nästa år, eller mindre. Vad du vill förändra och vad du vill behålla från 2017. Att starta med större bild över hur du levt en tid, ditt nuläge och framtidsutsikterna är i alla fall något jag gillar att göra. Och så här har mitt senaste år sett ut på olika plan.
Om 2016 var året då jag avslutade mycket är 2017 året då mycket påbörjades. Och än är jag inte klar. Det här har inte mitt bästa år, men det gör mig bara ännu mer taggad på 2018. Så här har det i alla fall sett ut.
träna smart

Träningen

Styrka. Under våren 2016 hade det gått ett år efter rectus diastasoperationen och jag känner mig nu, när det gått ytterligare ett år, är jag helt trygg med att belasta igen. Det blev dock lite väl under våren då prestationen vändes från träningen till jobbet. Mycket stillasittande ihop med crossfit var ingen bra kombination och resulterade i en överbelastningsskada i axeln. Den rehabade jag dock bort.
Lärdomen var att jag måste prioriterar den träning jag verkligen behöver och mår bra av, vilket jag också gjorde under hösten med smartare träning igen. Vilket gav utdelning för styrkan. Att lyfta tungt är bland det roligast jag vet och det är där jag utvecklats mest under året. Med ett PB i både marklyft, pull-ups och dips.

Kondition. Har inte varit mitt fokus utvecklingsmässigt, däremot har jag upprätthållt löpningen för den sköna känslan. Härliga upplevelser, att komma ut, andas och prata med vänner. Det är fint med flera stycken som delar samma intresse och under året har det blivit en hel del turer med både Terese, Jennie och Elin. Och två lopp – Women´s Health Halvmarathon och Tjejmilen ihop med Milla och Malin.
Här räknar jag även in skidåkningen som jag lyxar med några veckor om året. På samma sätt som löpningen helt prestationsfritt, efter lust och dagsform.

Yogan har jag också tagit upp under hösten. Så himla skönt, både för stela muskler och att varva ner mentalt.
Träningsfokus 2018. Jag kommer fortsätta att träna på en nivå som är hållbar med tanke på allt annat som är viktigt för mig, men är även sugen på att utmana mig själv mer igen. Kanske sätta upp några nya mål nu när jag känner mig starkare, men inte på bekostnad för hälsan. Kan låta luddigt, men jag trivs med tanken på att ”allt är möjligt”, samtidigt som ett konkret mål lurar bortom hörnet. Träna kommer jag i alla fall fortsätta med, oavsett hur.

Karriären

I slutet på året avslutade jag min 1,5-åriga yrkesutbildning till Marknadskommunikatör inom sociala medier på Nackademin. En månad i början av året tog jag upp min PT-verkasamhet på gymmet Exclusive Training, sen fick jag jobbet jag länge sneglat på – som chefredaktör på en träningstidning. På SportHälsa kombinerades mina stora intressen för form, träning och att skriva. Men bara efter tre nummer av tidningen fick den läggas på hyllan och webbtidningen som jag sköter än idag. Nu under friare former, vilket passar mig.

Sociala medier

Bloggen har levt kvar på United Influencers plattform. Eftersom jag nu har ett heltidsjobb är bloggen min egen hobbyverksamhet. Där jag får dela med mig av precis vad jag känner för till dig, utan tankar på statistik eller att dra in jobbuppdrag vilket är skönt. Precis så som jag började.
Populära inlägg 2017:


Min YouTube-kanal har jag också fortsatt med på plattformen United Screens. Precis som med bloggen en ren hobbyverksamhet, eftersom jag tycker det är så roligt att redigera filmer, men mycket av erfarenheten och materialet tar jag med till mitt jobb.
Populära filmer 2017:

På Instagram och Instagram Stories kör jag också mitt eget race med bilder och filmer av det jag gillar. Och som förhoppningsvis fler gör. Här nio av mina mest gillade bilder från 2017. Sammanfattningsvis gillar du som följer mig när jag skriver om självkänsla och kroppspositivism, om olika frisyrer, att vara glad – trots missöden med fuktskadad mobil och ösregn. Nya karriärister gillas också, när jag pratar starka känslor – som moderskärlek och sorgen efter våra förlorade barn, om den viktiga kampanjen (och förhoppningsvis en ihållande förändring mot ett tryggt och rättvist samhälle) #metoo, hemmaträningen du inte tänker på, fina kläder i ännu vackrare miljö och skidåkning.

Resor

I och med att jag arrangerar Frisk & Stark Familj har det blivit en hel del resor under 2017. Vi har varit på vår årliga skidsemester till Lindvallen, på Åland, i Östersund och 3 vändor till Jorm. Med Frisk & Stark Familj för Apollo har vi åkt till Gran Canaria, Kroatien och Mythos Beach.
2018 ser jag fram emot fler resor – närmast till Lindvallen, Finland med Jonna och till Mythos Beach i början av augusti.

Event och grupper

För SportHälsa höll jag vissa pass i vår Runclub och tillsammans med Milla arrangerade jag två event för Stadium – ett för vuxna och ett för både stora och små. Även om jag gillar den digitala världen är det de personliga mötena med andra träningsglada (eller blivande) som ger mig mest. Och där jag har störst möjlighet att påverka. Är glad att ha kvar en lite av detta, trots heltidsjobb på en webbtidning.

Familjen

Lättast är det att se på barnen att tiden går. 2017 var året då tvillingarna började skolan och vi fick alla 4 barn på samma ställe, ett år innan Hugo börjar på högstadiet. Galet. Samtidigt blev jag heltidsarbetande från februari, vilket har varit en omställning för oss alla. Ända sen tvillingarna föddes har jag alltid varit flexibel och hemma när Jonas rest i sitt jobb, men nu får vi pussla mer. Stundtals slitigt. Det är svårt att få tiden att räcka till och relationerna sätts på prov. Samtidigt blir barnen allt större, kan ta mer ansvar, vara hemma själva någon timme och det är fantastiskt roligt när vi kan dela intressen.

Vänner

Trots att vi bor långt ifrån varandra finns jag alltid där för mina närmaste vänner och vet att de finns där för mig. Vi ses bara ett par gånger om året, men kan alltid ta vid där vi slutade. Som oss själva, utan filter. Men jag har även fått några nya under året. Min kollega Derin som jag har så roligt med. Och Martina som praktiserade hos mig på SportHälsa och jag fortfarande träffar ibland. Dessutom har många från mitt bloggnätverk blivit mina vänner, vilket även flera följare i sociala medier känns som.
Det gäller även dig som läser. TACK för att du hänger med mig i med- och motgångar. Kom ihåg att du alltid är välkommen att fråga och önska ämnen. Gott slut på 2017 så ses vi nästa år igen! ♥

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras