Snäckö – ny pärla på Åland

Hej från Snäckö på Åland!

Sent i söndagskväll kom vi hit efter bara en helg i Stockholm. Eftersom vi är värdelösa på att vara lediga hemma i stan. Det är så lätt att halka in i gamla mönster av städning, tvätt och jobb på hemmaplan, så i sista minuten fick vi tag på den här pärlan. Vi har varit på Åland två somrar i rad innan denna, i närheten av goda vänner i Gottby, men de är inte här nu och det löste sig ändå. Vi hittade en supermysig liten stugan precis vid havet på Snäckö, ett par kilometer från Geta.

Här får vi precis den avkoppling och frihetskänsla vi önskar. Stugan är utrustad med allt du behöver och mycket därtill. Stora fönster som ger känslan av att vara utomhus även inne, alla hushållsprylar, bastu, 3 sovrum, en skön veranda med grill, egen brygga, båt och bäst av allt – solvarma klippor som bjuder in till både träning, lek och vila.

Första morgonen tog jag en traditionell sightseeingjogg. Jag hittade skog, sol, kor, en löpvänlig grusväg och den bekanta känslan du alltid kan lita på kommer. Sen hittade jag klipporna nedanför stugan och gjorde några rörlighetsövningar innan frukost med en nyvaken familj.
Resten av dagen fortsatte vi spendera på klipporna och i havet. Vissa hoppade i…

..andra klättrade, steg för steg.
..och någon blev nästan ikastad med kläderna på. Det är inte bara jag som är badkruka, eller snarare har respekt för det vilda och kalla havet.

Barnen ritar med kritor direkt på klipporna..

…Jonas och tvillingarna körde ett lätt träningspass…

..och jag gled mest runt och njöt av att gå barfota. Finns det något härligare? Och det bästa är att vi har nästan sex dagars skärgårdsliv till framför oss.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras