Svenssonliv på Åland

ans_farja_aland

Efter en båttur med tax freeshopping, lunch och spaning uppe på däck, är vi framme och installerade i stugan på Åland. Det tog en halvtimme så hade vi packat upp och hängt in kläderna i garderober, fått in vår mat i kylen, bäddat sängarna, kollat upp wifi, barnen ätit upp godiset från färjan, kollat in omgivningen och bloggmamman fotat runt. Familjen Svensson. Alltså, det där med att vara en aning inrutad. Klassiskt att resa bort från de vanliga rutinerna och sen försöka efterlikna dem på ett nytt ställe, haha.

Det är svårt att växla ner tycker jag. Jonas instagrammar och rättar tentor åt Sports Club Education, jag bloggar och mailar om olika projekt, men så är det att vara egenföretagare. Det känns i alla fall inte som någon press, vi väljer själva och efter några dagar kommer vi nog in i semesterlunken. Så att du vet om det en morgon inte ligger uppe ett nytt inlägg på bloggen, men du som känner mig vet att jag gärna säger hej varje dag.

jonna_farja16En av 4 som tycker om att smala upp sig när kameran kommer fram.

Bara miljöombytet, närheten till naturen och vatten får en att må bra. Det har en lugnande effekt. Att tränga ihop oss på ännu mindre yta än hemma i stan och vara tillsammans 24 timmar om dygnet (minus min och Jonas träningstid och barnens spring till grannarna), leder visserligen till endel småbråk, men det är betydligt lättare att ta i en stressfri tillvaro.

hampus_aland16gunga_alandhugo_aland16Varmt i vattnet tyckte Hugo, men ingen har doppat sig helt än.

Det här är vår familjevecka. Även om vi har plockat med oss mycket av våra vanor – dagar att slippa passa tider, att köra vårt eget race. Hos mina föräldrar eller vänner är det alltid trevligt, jag längtar efter det också, men efter en tid med mycket jobb och vi inte varit tillsammans så mycket är det här kanon. En avslappnad och skön start på semestern, för oss själva men med vänner i ett hus några hundra meter bort.

brygga_hh_kramVissa får man fånga i farten. Våra små tonåringar behöver också närhet, även om jag ibland får ”tvångskrama” dem.

Hur har du planerat upplägget på din semester? Har du lätt att varva ner eller kör du på enligt gamla rutiner?

6 kommentarer
 1. Låter härligt och jag önskar dig och familjen en underbar semester! Men kanske ska du inte ta för givet att alla har semester på sommaren. Jag har det inte i år – och är faktiskt inte ens ledig i dag, på midsommarafton. Industrisemesterns tid är förbi i många branscher!

  Delvis är det förstås självvalt. Nu när jag inte längre har skolbarn, är det smartare att ta ledigt andra tider på året. Delvis handlar det om att jag jobbar mycket internationellt och egentligen är det väl bara i Skandinavien vi har dessa långa semestrar. Många delar av världen har ingen semester alls. Så det är förstås också kulturellt. Och jobbar man i en internationell miljö, är det inte så lätt att komma dragande med ”but it is Midsummer today…”. Alltså sitter jag fast på en flygplats och väntar på en försenad avgång mot Stockholm.

  1. Tack Emma!

   Jag tar inte för givet att alla har semester & firar midsommar, jag frågade bara dig som har det hur du planerar upplägget. Själv har jag inte heller helt semester eftersom jag alltid har med mitt jobb delvis (bloggen & projekt att planera).

   Intressant arbete du verkar ha, men jag förstår om det irriterar att jag skriver som om alla vore lediga. Sorry om du tolkar det så, men det låter som att du ändå har en spännande tillvaro och ett viktigt jobb. Hoppas flyget kom fram till slut och att du får en fin sommar, även om du inte har en lång semester.

 2. Fantastiskt skönt med en vecka på Åland. Vi funderar att åka dit i juli.
  Jag är precis som du, hopplös att varva ner. Går på autopilot och vill gärna börja dagen med en endorfinberusning! Det är liksom en bra start på dagen, och småtjafs och trots blir Easy-peasy!
  Ha en underbar vecka oh njuut!
  Kram

  1. Emma – gör det! En jättemysig ö.

   Jo, jag kommer nog ner i varv till slut, men det brukar ta ett par dagar. Röra på mig kommer jag däremot fortsätta med, men typiskt mig att gasa på med intervaller första morgonen. Kommer skriva mer om det där framöver…

   Tack snälla & njut av sommaren du med!
   Kram

 3. Semester för mig ska vara vilsamt och njutbart – därför har vi väldigt lite inplanerat och umgås mest med familjen och närmsta släkten. Kortare dagsutflykter men främst av allt: tid att umgås alla fyra (2 vuxna 2 barn)! Så lyxigt! Plus att kunna göra sånt där som inte blir på samma sätt i vardagen: träna i lugn och ro, laga mat i lugn och ro, baka, och läsa!! Årets mål är att klämma minst 3 böckers. Deckare måste det vara på sommaren – allt med lite djup betackar jag mig för 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras