Midsommarafton 2022 – het och otraditionell

midsommarafton 2022

Sprang tills jag matchade en blomma.

Ur syrrans krukväxt (förlåt), annars inte många typiska traditioner midsommarafton 2022. Istället en ovanligt lugn dag, förutom morgonjoggen då, med 3 av barnen och min systerfamiljs 2 katter i deras vackra hem. Sovmorgon, klev ut barfota med kaffe i solen, joggade vid vattnet, åt frukost på altanen med nyvakna 10-sovare… och varken någon krans, sill, nubbe eller dans. Avslappnat skönt och samtidigt lite låg. Tacksam för dom/det runt mig och samtidigt saknad. Med många skratt och guldstunder och samtidigt en slags vemod.

Svårt att förklara, men förmodligen som det ska och något som många kan känna igen sig i kring högtidsdagar. Du? Jag har aldrig förstått det tidigare, hur vissa människor kan ogilla traditioner och helger, men framför allt senaste året har jag fått insikt. Det handlar sällan om att vara missnöjd, ogynnsam andra eller otacksam för det man själv har, utan om förväntning – egna och kanske andras – på hur det “borde se ut”. Lycka, glädje, traditioner, lyx..  som jag också upplevt många gånger och därför kan sakna. Eller borde sakna?

Självpsykologen spekulerar igen, haha, men det är så lätt att hamna i jämföresefällan. En känsla av misslyckande. Mot sitt egna förflutna eller andras topp 10, för 1orna (eller ännu lägre stunder) får vi ju sällan se. Och jag kan bli så förbannad på mig själv som ens hamnar här, men samtidigt lika arg på uttrycket “no drama”. Vem vill ha/vara en jävla klonad nickedocka? Nä, det är sunt att leva ut sina känslor, men som jag skrev för ett tag sen i annat sammanhang:

Lycka beror sällan på var du är/det du gör/äger, utan sitter i skallen. Så om vi leker med tanken på att midsommarafton 2022 vore en “vanlig ledig måndag” – utan vare sig tankar på det som varit eller helgdagsförväntningar, var den 10/10.

Midsommarafton 2022 – het och otraditionell

Hampus, Junior, Jonna och jag har som sagt lånat min syster Mia och familjs hus i Sollentuna över långhelgen. Så himla fint, grönt, stort.. jämfört med vårt egna compact lovin hem i stan. Älskar det med av många anledningar, men skönt med ett par dagars miljöombyte och space.

midsommarafton 2022

Vi “bytte” även Lo och Bobbo – ompysslade av Hugo hemma i stan ännu en helg – mot Frida (på bilden ovan) och..

..Pelle. Väldigt gosiga och söta dom med, plus glada över vårt sällskap som du ser.

midsommarafton 2022

Att starta midsommarafton med löpning är en fin tradition sen många år tillbaka. Igår väldigt varmt, ansiktsfärgen efteråt såg exakt ut som blomman här, men underbart att kliva ut i bara shorts och linne. Springa längs Edsviken, parrera några läskiga fåglar och vila blicken över vattenglitter.

Sen varva ner här. Köra lite knäprehab och rörlighet så den värsta eftersvettningen hann lägga sig innan dusch och..

..frukost. En bra sak med sommarlovsungar som vänt på dygnet är att man både hinner träna och fixa en riktig brakfrukost innan dom kommer upp.

midsommarafton 2022

Sen fri lek. Betydligt enklare vid ett hus med basketkorg, studsmatta och gungor precis utanför dörren.

Och en stor solig altan där vi spenderade mesta delen av dagen. Åt alla måltider och jag hamnade raklång en stund.

Lunchlax. Kanske lite traditionellt ändå eller? Å andra sidan vardagslyx för mig, sjukt gott när den är sådär fet och mör att fiskköttet “trillar isär”.

midsommarafton 2022

Här igen. Efter en vecka framför datorn försökte jag få färg och jämna ut diverse vita ränder efter olika löplinnen m.m, men framför allt fantastiskt SKÖNT. Slumrade till en stund..

midsommarafton 2022

…innan vi gick till Sollentuna centrum med ett stopp i en nybyggt park. Riktigt roliga gungor.

“Vill ni ha midsommartårta eller glass?” blev lyxshake på Burger King. Okejdå.

midsommarafton 2022

Kvällen rundades av med grillade burgare, mera basket, fika och allmänt scroll. Puss och godnatt till dom “små” pigga, sen somnade jag till musik från grannens fest.

Hur var din midsommarafton 2022? Traditionell, originell eller annat? Varm kram! /A

P.S. Nyfiken på tidigare år? Då har det sett ut så här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning