ReLAX med allt-på-en-plåt–lax – smart storkoksrecept

storkoksrecept

Om jag ska ge dig ett enda mattips inför veckan?

Då får det bli re LAX – mitt smidigaste storkoksrecept. Att slänga in allt på samma plåt i ugnen, fisk såväl som grönsaker och potatis, för enkelhetsens skull. Sen låter jag maten laga sig själv medan jag kan ”slappna av” och göra annat. I ugnen gör det oftast inte så mycket om den råkar glömmas bort en minut för länge och med saftigt, fet lax får dessutom potatis och grönsaker extra god smak.

Allt-på-en-plåt–lax – smart storkoksrecept

Ingredienser:

 • 1 laxsida
 • potatis (ca 4 per person)
 • champinjoner
 • paprika (gärna 1 röd och 1 gul)
 • olivolja
 • flingsalt
 • kryddor enligt smak (jag har gärna dill, örtsalt, peppar)

Gör så här:

 1. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
 2. Skölj och skiva potatis och grönsaker. Lägg runt laxen.
 3. Ringla olivolja över potatis och grönsaker. Krydda både fisk och grönsker.
 4. In i ugnen på 250° i ca 20-30 minuter. Kika så att fiskköttet är saftigt och rosa inuti, utan att vara rått. Ev kan du behöva ta ut lax eller grönsaker tidigare och låta resten grillas lite extra.

storkoksrecept

Ät och njut! Jag kompletterar gärna med citron, vitlökssås och stekt bladspenat som passar bra till. Ett tanketips är ”en mörkgrön grönsak till varje måltid” för extra näring, utan att du behöver vara så noga med exakt vilken.

Kram! /A

Fler lästips med storkoksrecept:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras