FILM: Stärkande 4a för hela din kropp – 10 min träning utan redskap

träning utan redskap

Varför krångla till det?

Träning utan redskap kan bli riktigt effektivt om du vill. Och härligt i vacker miljö. Såklart tunga vikter har sin funktion för dig som vill bli starkare, men du kan även avancera genom att öka tempot, antalet repetitioner eller regelbundenhet. Just sistnämnda är kanske svårast såhär på sommaren? Att peta in dina pass på semestern, när du har sommarlovsbarn runt dig eller rent motivationsmässigt? Eller att se meningen med pass där syftet snarare är skön känsla i kroppen, vilket är en minst lika bra anledning som dom resultatinriktade. Det här är för dig som känner så!

På Åland passade jag på att både träna själv och filma jag ett pass för träning utan redskap när det var så fint, 4 övningar för hela kroppen som du kan köra precis överallt. Tillräckligt för att underhålla muskler och sinne, men känns det mesigt kan du komplettera med fler övningar, längre träningstid, en löptur eller som jag – ett par simtag? Underbar mix.

Stärkande 4a för hela din kropp – 10 min träning utan redskap

Hur? Sätt en timer på 10 minuter och kör så många varv du hinner av:

  1. Utfall framåt och bakåt, 5 st per ben
  2. Push-up med sidoplanka och armsträck, 5 st per sida
  3. Hälsande hunden + core ”armbåge mot knä”, 5 st per sida
  4. Diagonal dead bug, 5 per sida

Puss och hoppas du får en skönt, svettig stund! /A

Fler tips på träning utan redskap:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning