Midsommarafton 2021 – från trötthet till idyll

Midsommarafton 2021

Glad fortsättning på midsommaren..

..eller vad säger man? Sommaren fortsätter i alla fall och glad var jag att få hänga med Milla och våra familjer hela dan i fredags. Starten var kanske inte lika rolig. Jag hade sovit dåligt, vaknat om och om igen sen 4-snåret och ute regnade det. Antar att det är underliggande tankar jag inte kan styra över som poppar upp i avslappnat tillstånd, vi pratade om det Milla och jag, men trots lite sömnbrist fick jag en kanondag. Och fint att ge mina storstadsungar en dag ute i naturen.

Hela familjen (inkl. ex-man-pappan) åkte till Ingarö och våra gemensamma vänner. Vilket kan vara en av anledningarna till att jag vaknade så tidigt. Alla helger, högtidsdagar och lov känns extra märkliga efter skilsmässan. Alltså allt slags firande, då ”man sak ha roligt ihop med familjen” har plötsligt blivit lite pressat. Hur gör man nu? Är det ett misslyckande att sitta hemma själv? Borde vi träna på att göra saker själva eller fortsätta umgås som innan?

Jag tänker att 1a året, kanske även 2a kommer vara så här ”förvirrat”. Det här är ju något vi valt och inte ångrar, men ändå en stor omställning eftersom hela livet (iallafall för mig) kretsat kring gemensamma familjeprojekt. Det är en sorg att det inte funkade ihop, precis som för dig som förlorat en nära anhörig, drabbats av en allvarlig sjukdom eller annan katastrof. Det som en gång var härlig tradition måste formas om, med tiden till nya härliga traditioner. Och ibland halvnya som jag visar dig från min midsommarafton 2021.

Midsommarafton 2021

Milla är inte bara en underbar vän, hon är smart också. Under en ridtur såg hon både en ny padelbana och fin badstrand i närheten. Ett perfekt upplägg, att kombinera spel med bad.

Padel är så tacksamt att alla i olika nivåer kan vara med och alla i vårt gäng gillar det. Jag och Milla smet dock iväg på en promenad en stund för att hinna prata ikapp oss sen sist utan stora öron i närheten. Mysigt. Viktigt.

Två timmar senare var alla varma och badsugna. Den lilla sjön var dock ljummen, så värst nerkylda blev vi inte, men skönt ändå. Och visst är det vackert?

Midsommarafton 2021

Jag invigde även min nya bikini från Sunkini som släpper in sol så man slipper ränder och matchade både himlen och sjön. Kommer berätta- och visa dig mer av den som en del av mitt jobb på SportHälsa och jo, jag badade med. Skönt i vattnet och perfekt med en bikini som även torkar snabbt.

Midsommarafton 2021 Midsommarafton 2021

Vi åt också såklart, men bara något mellanmål vid padelbanan och en större ”lunchmiddag”. Enkel ”traditionsmat”, medan vi la större krut vid det alla tycker är godast: grillad kyckling, halloumi, korv och majs, plus Millas rabarberpaj med glass och vanlijvisp. Mm.

Familjens pool är under renovering, men det var ändå inga problem för barnen att hitta på saker. Det brukar vara svårare med dom stora, men även Hugo och Hampus hade kul med olika bollar. Även om dom är lite mittemellan småsyskonen och Millas barn och oss vuxna ser jag att dom trivs. Miljöombyte är kul och nyttigt.

Midsommarafton 2021 Midsommarafton 2021

Och dom små höll igång konstant, badade t.ex. i 3 omgångar. Bara 10 minuters promenad från Milla finns en annan liten sjö vi knappt kom ifrån. Rena sommaridyllen och värme rakt in i modershjärtat att se barnen ha så roligt. Lite mer komplicerat i stan, men mer bad kommer det bli även där och under veckornas resor framöver. Älskar att vi har allt framför oss.

Midsommarafton 2021

..och älskar dom här, storebröderna och våra vänner. Allt är inte solsken (förstås), men är glad att inte bara kunna hänga med Jonas, utan även ha kul ihop fortfarande. Tacksam för den här dagen och alla inblandade.. ♥

Hur var din midsommarafton 2021? Berätta gärna. Kram! /A

 

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras