TBT: Årsrevy av mitt 2016

Vintermorgon på Gärdet /Anna Lissjanis

Det är torsdag två dagar innan Nyårsafton, passande för en återblick på året som gått. Mitt 2016. Det är lätt att glömma allt som hänt, tiden har gått galet fort och jag har oftast siktet på nu- och framtiden, men som bloggare är det smidigt att bara se tillbaka i arkivet.

2016 kan summeras som året då jag avslutade mycket, både yrkesmässigt, privat och personligt.

plankan_benlyft

Träningen:

Magen. Under våren hade det gått ett år efter rectus diastasoperationen och jag var så nöjd. Kände på riktigt att magen läkt ihop och blev allt modigare, mycket tack vare en PT som kontrollerade att jag gjorde rätt samtidigt som han peppade mig att prova successivt svårare övningar. Ett lyft för självförtroendet och även funktionen i träningen.

Här skrev om vägen tillbaka med träning efter kejsarsnitt eller rectus diastasoperation. Även om det är personligt hur återhämtningen efter en operation/graviditet är kan min historia vara en guide för dig som varit med om något liknande.

Mentalt (och fysiskt). Under året har jag även funderat mycket över min träning på sikt. Jag har slutat träna hårdare/mer än vad som är hållbart, vilket innebär lite mindre rippade muskler men ett större lugn inombords. Jag mår helt enkelt bättre och har inga problem att hinna/orka med nivån jag ligger på.

Jag har slutat tävla. Mot mig själv (och andra), till och med så att jag ställde in Helsingborg Marathon i sista sekund – trots att jag tränat länge inför loppet. Nerverna skrek ”JAG VILL INTE” och jag vann en inre strid mot mig själv i beslutet att avstå. Kan hända att det blir fler lopp, men inget mer tävlande.

Träningsfokus 2017 kommer ligga på det som gör mig/får mig att må bättre och helt utesluta det som framkallar prestationsångest. Jag går igång på utmaningar, älskar att puscha mig själv mot nya mål, men prioriterar hälsa och en hållbar livsstil högre. För att fortsätta älska att träna i kombination till familj, jobb och annat så måste jag helt enkelt prioritera välmående före prestation.

Anna Lissjanis, Caroline Nilsson med barnboken om Dante på NK

Yrkesmässigt:

Äntligen fick jag och Caroline vår barnbok, ”Dante letar bokstäver / Dante letar boll”, ut i handeln. Precis som många andra författare beskriver är det en stor känsla, nästan som en förlossning. Att efter en lång graviditet av arbete och drömmar få sin tryckta bok i handen och sen visa upp sin bebis för omvärlden.

Nu i slutet på året har jag även avslutat min 1,5-åriga yrkesutbildning till Marknadskommunikatör inom sociala medier på Nackademin. Bitar jag redan jobbat med sen bloggen begynnelse, men mest fokuserat på kreativt skapande. Nu har jag kunskap inom alla delar och känner mig taggad att stå till andra företags tjänst, så som jag gjort under praktiken hos Yogobe och STARK Magasin, i kombination till min PT-verksamhet.

Utöver studierna har jag jobbat vidare som personlig tränare vid olika event, gjort den filmade styrketräningskursen ”bygg från grunden” hos Inspire Me, jobbat som instruktör på olika resor och digitalt via…

stark_dator

Sociala medier

Bloggen har utvecklats under året. Jag har bytt plattform till United Influencers där jag står på egna ben med viss hjälp att få kontakt med samarbetspartners.

När det kommer till innehållet har jag delvis gått från fokus på träningsmode. Fortfarande innehåller bloggen en mix av träning, mode, kost, familj och annat som händer i livet, men med namnet ”annalissjanis.se” istället för ”Trend o träning” känner jag mig mer fri att skriva om vad som faller mig in. Dessutom har jag nu oändliga möjligheter att jobba med andra inriktningar men framför allt – eftersom jag personligen inte känner mig bekväm med att representera snabba trender längre.

langdskidor_salen16

Populära inlägg 2016:

onskefilm_banner

Min YouTube-kanal har också utvecklats och blivit en del av YouTube-plattformen United Screens. Eftersom jag tycker det är så roligt att redigera har jag lagt mer tid på att klippa filmer och under året haft som målsättning att lägga ut en träningsfilm i veckan.

anna_linda_videohj

En annan viktig och rolig del av halvåret hos United Screens var min och Linda´s medverkan i Videohjälpen. Jobba med välgörenhet och på andra sätt samarbeta med företag genom min YouTube-kanal är något jag vill göra mer av 2017. Under året har jag bl.a. gjort filmer för Bodystore och CRAFT Sportswear.

Populära filmer 2016:

IMG_0607

På Instagram och Instagram Stories har jag också slutat kalla mig ”trendotraning” för att använda @annalissjanis istället. Jag har även övergett att skriva på engelska eftersom de flesta av er som följer mig bor i Sverige. Dessutom känns det mer som ”jag” att skriva på mitt modersmål och går snabbare, något som är viktigt i min fullbokade vardag.

Ovan en bild av mina mest gillade bilder under året. Sammanfattningsvis gillar du som följer mig olika frisyrer, skidor, kärlek och magar. Sistnämnda blir det däremot INTE så mycket av 2017. Jag har varken fler barn, magoperationer eller magrutor i sikte, men skidor, energi och kärlek kommer det bli. Och frisyrer. Jag känner stort hårklippningsbehov just nu…

lissjanis_skidor_kvitfjell

Resor:

I och med att jag arrangerar Frisk & Stark Familj har det blivit fler resor än vanligt under året, men även andra familjeresor. Vi har varit på vår årliga skidsemester till Lindvallen och Norska Kvitfjell, på Workout Åre, som instruktör på Hälsoweekend Sälen, Åland, Östersund och 3 vändor till Jorm. Med Frisk & Stark Familj för Apollo har vi åkt till Turkiet och Rhodos, och 2017 ser jag fram emot ännu fler – närmast till Gran Canaria och Lindvallen.

lissjanis_berg_myth

Familjen:

2016 var året då tvillingarna slutade med vagn och föräldraskapet blev lite lättare fysiskt, men jobbigare mentalt. Det är fantastiskt roligt när barnen är så stora att vi kan dela intressen och diskutera mer, men det är ibland tålamodsprövande med pre pubertetsbarn som trotsar och bråkar med varandra. Alla åldrar har sin charm och utmaning. Nu tar vi i alla fall farväl av småbarnslivet  och ser fram emot allt vad tonårslivet har att erbjuda (och utmana oss med).

kattis_annalissjanis

Vänner:

Som inflyttad Stockholmare har jag mina närmaste vänner på långt håll, men traditionen att spendera en helg med Kattis har bestått. Dessutom har jag försökt att få in många träningsdejter med fina vänner jag har i Stockholm, bl.a. med Terese, Jennie och Elin här i Jorm, samt vid bloggmingel, resor och familjeträffar med Milla och bokrelaterade träffar/resa till Bokmässan med Caroline.

Vänner är viktiga och något jag fått mer tid för ju barnen blivit. 2017 är planen att prioritera det ännu mer.

Det gäller även dig som läser. Jag önskar dig ett riktigt gott slut på 2016!

7 kommentarer
  1. Här kommer jag och läser detta inlägget igen, såhär ett år senare. Men jag bara måste säga att jag ÄLSKAR bilden där du yoga och man ser dig bakifrån / underifrån (den som är tillsammans med de andra mest gillade bilderna) Helt fantastiskt glädjespridande! 😁

    1. Hej Ellen – det fina med bloggar är just det att man kan bläddra tillbaka och hitta något bra. Tack för de orden! 🙂
      KRAM

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras