Shoppingrunda med Kattis – hiss, diss, miss

kattis_annalissjanis

Att springa en halvmara är ingenting mot en heldags shoppingrunda på stan.

Knöla av och på sig skor och kläder massvis av gånger. Gå runt och trängas bland klädställningar och människor, svettas, bära kassar tills armarna känns långa som på en apa, hela tiden till hög musik och sorl. Det måste vara det ultimata testet på uthållighet och styrka enligt mig, både mental och fysiskt. 13 000 steg visade mobilens räknare efter dagen, men jobbigast var ändå att klä på och av och att välja tyckte jag. Då är två timmars löpning eller att lyfta tunga stänger ren avkoppling i jämförelse.

Men värt i sällskap av sin bästis. Jag och Kattis har en helg ihop med tillfälle att gå på stan en hel dag för att handla till oss själva, något ingen av oss tar sig tid för annars. Barnen är de som alltid kommer först, så mycket enklare och roligare att handla kläder till tycker vi båda. Det blir mest inför speciella tillfällen jag handlar till mig själv annars, men en gång om året gör jag det ordentligt.

Här mina fynd, det jag ångrar att jag inte köpte och det jag ratade vid fredagens shoppingrunda.

Hiss

Anna Lissjanis shoppingfynd 2016MQ: En enkelt festlig kortärmad vit topp i stretchigt material med hög hals, Cubus: Grönmönstard, skön sommarklänning. MQ: bebismjuk, rosa t-shirt (och galet sköna shorts som jag ändå inte köpte). MQ: mörkblå stretchjeans med hög midja. Cubus: 3 linnen, betala för två. Skön favoritplagget under. Ej på bild strumpor, en bikini och kofta på HM.

kattis_shoppingKattis fyndade också massa fint. Jag älskar att hon är så säker på sin stil, vet exakt vilka plagg och affärer hon ska gå i. Själv följer jag mest med och intensivshoppar i en affär för att slippa gå till så många. Jag gillar mode och kläder, men inte att lägga så mycket tid på själva proceduren runt omkring (utom med fint sällskap förstås).

Diss

annalissjanis_kladprovSingoallatoppar är väldigt inne just nu, liksom löst lediga byxor, men det kändes inte alls som jag. En annan modefluga är byxdressar, men de jag provade satt inte heller som jag önskade. På min raka kropp utan markant midja ser de lite konstiga ut tycker jag. Men det är det fina med stort utbud – att du lär dig hitta kläder för din stil och kroppsform.

guldskor

Miss

Ett par gyllene skor står på min önskelista, men jag vågade inte handla mer med tanke på vad jag redan spenderat. Dumt. Så här i efterhand kan jag ångra att jag inte valde bort några plagg mot skorna längst till vänster. Jag föredra praktiskt och bekvämt lågklackat, då vore det så himla bra med ett par festfina, guldglittrande sneakers.

sushi_middag

Planen var sen att vi skulle lämna alla påsar hemma hos mig där Kattis bodde över från torsdag till lördag, för att sen gå ut och äta. Men det slutade så här. Vi däckade i soffan och kom inte upp. Det lockade helt enkelt mer med mysbrallor och snack i lugn och ro (när tvillingarna kommit i säng) än att fräscha upp oss inför ett fint restaurangbesök. Så det fick bli stans godaste sushi till oss alla, vila benen, prata om livet och skåla för shoppingfynd i Cola. Ännu en hiss!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras