Hållbara julklappar – 5 tips

Hur går det med dina julklappar?

Om du ens bryr dig om att köpa julklappar? Smart kan i så vara att handla såhär under Black Month (som det känns som den stora shoppingdagen stretchas ut till), men inte alltid. Själv blev jag helt anti av all hysterisk reklam och handlade därför inte en pryl. Visst kan det vara bra att passa på om priset är nedsatt, men samtidigt tror jag även mycket man egentligen inte behöver/vill ge bort slinker med. Att shoppa SMART är något annat för mig än rea.

Här förklarar jag vad jag menar och ger dig några förslag på julklappar – till dig själv eller någon annan du tycker om?

Hållbara julklappar – 5 tips

1. Fotobok/kalender. I dagens digitala samhälle är det fint med något “tabart” ibland. Sen flera år tillbaka har jag sparat bilder från året i en mapp på datorn och gjort en fotobok. Den trycker jag sen upp i flera exemplar för att behålla och ge bort till släktingar i julklapp. Alltid lika uppskattat, för praktiska prylar är det få som saknar, men minnen från livet är ofta ovärderliga.

2. Hållbar shopping. Svart och grått är kanske inte alltid så kul, men det står sig år efter år. Så är det något du behöver eller vill ge bort – köp kvalitét i klassisk stil. Jackan jag har på mig är från 2014 och fortfarande en favorit. Mössan från Ställa of Sweden av återvunna fiber och klassiska, slitstarka Lundhagskängor är årets julklappar till mig själv. Du hittar dem och annat genom att klicka här.

3. Något ätbart. För äta och njuta ska man ju ändå och extra gott är det med med något hemgjort. Syltkakorna jag och Jonna bakade knöt jag helt enkelt lite snören runt. Annars finns det ju gulliga burkar att lägga julgodis, bullar, sylt eller annat i, piffa och ge bort.

tjejmilen 2018

4. Startplats till ett lopp eller träningsevent – ihop med dig själv. Att sikta mot ett lopp är verkligen en bra morot för träningen och köra racet ihop med en vän/partner/släkting – super för att dämpa eventuell prestationsångest och få ett ännu roligare lopp. Alltså både fördelaktigt innan, under och efter i form av en gemensam upplevelse. Har du barn rekommenderar jag Arena Run där man kan köra ihop, hela familjen. Och när det kommer till event vill jag självklart tipsa om Workout Åre och Frisk och stark familj. Mer info om 2020´s event kommer.

5. Böcker. Typiska julklappar som fortfarande står sig. Precis som en fotobok – visst är det härligt att känna materialet och bläddra i en riktig bok? Det är också något du kan ha kvar långt framöver, läsa om eller skänka vidare. Dessutom plocka fram för att använda, som en kokbok eller Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen.

Har du fler julklappstips att lägga till? Skriv gärna i en kommentar. Kram! /A

Views All Time
Views All Time
52
Views Today
Views Today
3
1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras