Summering av mitt 2021, ambitioner och ledord inför 2022

prestationskrav

På årets sista gör jag som vanligt en reflektion över det som varit och spånar mot vårt nya.

2021 blev precis som året innan… inte heller som jag tänkt. Men det vore kanske ett orimligt krav, att 12-slaget från 2020 skulle förändra allt? Och samma sak gäller inför 2022, men vad vore livet utan mål, drömmar och ambitioner?

Fortsatt stök att hitta till rätta som solo, med omtanke om alla barn, plus en pandemi som aldrig tycks bestämma sig, påverkar oss alla och har inte förenklat direkt. Antar att det varit nu den senaste tiden, när euforin över allt nytt lagt sig och vi återfått (med vissa bakslag) liiite mer rörelsefrihet i samhället, som tröttheten och bearbetningen mentalt kommit. Samtidigt kan jag inte klaga på det rent praktiska och fysiska runt mig. En frisk familj och vänner som alltid stöttar, ett mysigt compact lovin hem – nu så gott som färdigfixat, två nya älskade familjemedlemmar, heltidsjobb och fysiskt hälsa.. så är det ändå betydligt lättare att komma vidare.


Jag ser som alltid fram emot att vi får ett nytt, oskrivet blad i livsboken, med avstamp från det gamla.
”Lev i nuet” och ”älta inte det förflutna” sägs det och den senaste tiden har jag verkligen gjort det – levt mer i nuet. Mycket av praktiska skäl, men även för att jag inte orkat tänka på det förgångna eller framtiden. Eller vågat. Samtidigt vill jag inte glömma det som varit och tänker att det är lärorikt att reflektera. Stanna upp en sekund och få en överblick över det vi har. Alla upplevelser, framsteg, bakslag och insikter. Vad du åstadkommit, vad som varit bra och mindre bra. För att förstå vad du vill ha mer av under nästa år, eller mindre. Vad vill du förändra och vad du vill behålla från 2021? Om det ens går att påverka, vilket inte alltid är fallet.

Jag har gjort många årsrevyer här i bloggen som också är intressanta att se tillbaka på. 2016 var året då jag avslutade mycket2017 året då mycket påbörjade,  2018 ett år att ”vila i det som är”, 2019 ett år med mycket bra, men även en hel del sorg2020 året då jag tog tag i stora livsförändringar och inför 2021 skrev jag såhär:

Ledord inför 2021

NÄRVARO

Som i att landa lite, fokusera. Vid träningen och annat jag gör, ihop med personer runt mig. Jag är rätt dålig på det, fladdrar iväg i tankarna, men vet att jag mår bra av att rikta min energi på en sak i taget – och att dom jag bryr mig om vill bli sedda/lyssnade på. Ledordet får påminna mig.

Egentligen ”när” till mer. NÄRvaro, NÄRhet, NÄRområdet.. Bilden ovan illustrerar mitt 2020 bra. Mycket mörker, privat och vårt gemensamma kring Covid-19, men även massa ljusglimtar. Och där står jag nu i skenet av vårt nya år. Ser fram emot att hänga mycket i det här området under 2021, på egen hand och med dom som betyder mest för mig. Du vet när det känns rätt i magen utan att kunna sätta ord på det, personer, platser och ett som kom ändå: NÄRVARO.

Hur det blev? Det kan du läsa här.

Summering av mitt 2021, ambitioner och ledord inför 2022

Träningen

Bilden säger en hel del. Mats kämpar på, Ewe och jag chillar.. Skämt åsido, jag började träna crossfit på Fit4Life för lite mer än ett år sen och det är fortfarande passen där som ger mig mest. Den del som fattats mig en period, som gemenskap, utveckling och ja – även närvaro. När någon annan coachar är det inte lika lätt att ”sväva iväg” i tankarna, utan där går jag in i träningsbubblan, vilket är skönt för mig som jobbar mycket med skallen annars.

Jag kommer dock aldrig sluta med mina ”ensamsporter”, löpning, yoga, skidor när möjligt och lugnare styrketräning. Där jag tränar efter dagsform, i skadeförebyggande syfte och får med mig en massa annat bra, men i boxen fortsätter jag lära mig nya saker. Nyttigt rent personligt och som ”gammal” PT, plus att vi alltid har så roligt. Kanske inte mitt i en burpee, men runtomkring.

Övriga träningen kan jag inte heller klaga på, även om det inte hänt så mycket nytt där. Jag är nöjd med min styrka och kondition, att vara helt skadefri och skapa kraft till allt annat jag vill och behöver. Kanske tråkig reflektion, men något som blir viktigare och viktigare ju äldre jag blir.

Träningsplan inför 2022:

Fortsätta så. Låta crossfit vara min ”kul-och-utveklingsträning”, medan övrig träning är mentalt avkopplande, stärkande på andra sätt och skadeförebyggande. Kanske kanske hoppar jag på något löplopp om det erbjuds, men mer för själv upplevelsen än som träningsmorot. Det behöver jag inte i dagsläget.

Karriären

Har inte förändrats märkbart under året, mer än att jag gick upp i heltid efter att ha varit permitterad, pluslanserat annasbootcamp.se. Hoppas du vill hänga med mig och gruppen där, skynda att anmäla dig för att få en grym start på träningsåret 10 januari! Annars har jobbet på SportHälsa fortsatt med lika fin gemenskap. En stabil punkt när annat svajat, alltid med skratt bakom skärmarna. Vi är inte så många och Ewelina och jag har kommit varandra nära, kan snacka om det mesta, vilket är avslappnat och skönt.

Ser vi till årets ledord är jag nöjd över att lättare kunna stänga av och fokusera på en sak i taget på jobbet. Prioritera det viktigaste, utan press på att göra- och vara precis över allt. Mer närvaro som sagt, mer mänskligt.

Karriärsplan inför 2022:

Jag är en rastlös själ, som både trivs i lugnet av det jag redan har och gillar att det händer mycket nytt. Förutom fortsatt jobb som content manager på SportHälsa blir det fantastiskt kul att starta upp min digitala bootcamp för dig och att äntligen göra en resa med Frisk och stark familj. Jag och Milla är enormt glada att ännu en gång kunna erbjuda dig och din familj en träningsresa full av rörelseglädje, den här gången på Vings fina hotell Ocean Beach Club på Kreta 9-16 juni 2022

Sociala medier

Bloggen har tuffat på under året och går riktigt bra om vi ser till statistiken. Ambitionen är att skiva varje dag och det har jag i stort sett gjort. Älskar att kombinerara mina stora intresseområden, träning/foto/film/text och att kommunicera med dig som följer mig.

Instagramkontot är ändå det som vuxit mest. Jag har aldrig varit ute efter att livnära mig på sponsrade inlägg och därför varit glad över min lilla, trogna följarskara, men det är såklart kul att nå ut till fler. Att få fram sitt budskap och ha en hel drös fina personers stöd är enorm lyx.

Sociala medieplan inför 2021:

Jag kommer fortsätta som tidigare eftersom jag älskar både bild, film och att kommunicera med dig som följer mig. En mix av personligt och träningsrelaterat, där det verkar som att mitt livsfilosoferande också går hem bra? Kom gärna med önskemål, idéer och synpunkter på förbättring! ♥

Familj

Splittrad och samtidigt samlad. Skiljsmässan påverkar oss förstås fortfarande, praktiskt som mentalt (lite mer om saken kan du läsa i det här inlägget) för det var ju inte så länge sen ändå, men vi börjar hitta en fungerande struktur. Precis som när du tränat ett tag och vikterna blir lättare, blir även allt kring en separation det. Man vänjer sig och med tiden – hittar en massa annat bra.

Mest orolig var jag att barnen skulle må dåligt och ta ut situationen på olika sätt, men hittills har det gått relativt lätt. Visst är det kämpigt för dom att flytta varannan vecka och för oss vuxna att köra 200% föräldrar-race, men se förra stycket igen. Finns fördelar med allt och inte minst har ledordet präglat tillvaron: närvaro. Varannan vecka har jag kommit barnen närmare som soloförälder, varannan mig själv. Fått tid att bara ”rå om” mig och mitt, jobb som träning, vänner och att ta allt som det kommer. Mest så faktiskt.

Familje”plan” inför 2022:

Nog har Jonas och jag våra irritationer på varandra, men är fortfarande vänner, ett bra team och gör roligheter ihop med barnen. Det är min förhoppning för 2022 också. Jag ser verkligen fram emot varannanveckalivet, att gå all in som förälder varannan- och solo varannan. Det kommer förmodligen gå uppochner, men i det stora hela är känslan positiv och helt ensam är jag aldrig nuförtiden med Miss Lo och Brorsan (Bobbo Bror). Årets bästa familjetillskott.

ständer på Gotland

Resor

Ingen utomlandsresa (om inte Gotland gills?), men 2021 bjöd ändå på fler äventyr än 2020. Ett par vändor till Jämtland och Gotland som sagt, det är jag mer än nöjd med. Jag hade aldrig varit där tidigare, men blev förälskad från dag 1. Dessutom fint för barnen att vi gjorde resan ihop, Jonas, dom och jag. Samma sak nu i jul, men annars har jag trivts bra på hemmaplan med. Hjorthagen är bra fint och (för att tjata vidare) med tanke på ledordet – närområdet känns verkligen hemma nu.

Resplan inför 2021:

Miljöombyte behövs för oss alla, inte minst eftersom vi bor så trångt. Om allt går som det ska åker vi upp till Jorm ett par gånger och till Ocean Beach Club på Kreta med Frisk och Stark Familj 9-16 juni 2022 som nämnt. Det ser vi fram emot enormt.

Vänner

Låt stå sen fler år tillbaka – och framöver. Alla syns inte i mina kanaler eller bor i min närhet, men betyder himla mycket för mig och när vi pratar eller ses är det ”som igår”. Det gäller även dig som följer mig här och där – TACK för att du hängt med och stöttat mig i allt under året! ♥

Vänskaps”plan” inför 2021:

Fortsätta så. Prioritera tid med mina vänner, partaj, träningstid och anförtroliga samtal.

”Vad har du för ledord 2022 då?”..

..jaaa, med taken på årets ledor, ”närvaro”, har jag försökt leva just så – i nuet. Eller. Har inte lagt tid på att reflektera över vad jag vill ha ut av vårt nya år.. tills nu när jag skriver det här inlägget då. Men känslan säger:

GO.

Go som i ”go for it”, ”KÖR!!”, utan att vela och överanalysera så himla mycket. Eller go som i ”låt bli”, bara det blir ett klart beslut. Även go som i form av god, njutning eller varm och go, kärleksfull och omtänksam. Lite liknande ledordet 2020, ”fuck it”, men i mjukare former. Jag behöver det, liksom dom omkring mig. Du vet när det känns rätt i magen utan att kunna sätta ord på det, personer, platser och ett som kom till mig.. GO.

Har du något ledord för 2022? Berätta gärna, vore kul att höra. GOTT NYTT ÅR nu! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.