Skidåkarlivet i Lindvallen

lift_lindvallen17

Livet med ett par skidor på fötterna är ett bra liv. 

Ett glidarliv. Ja, om du gillar skidåkning, snö och att trängas i en liten stuga med furupanel vill säga. Själv har jag åkt skidor sen jag var 4 år och känner mig hemma i den här tillvaron, men förstår dig och andra som inte skulle trivas lika bra.

Alla har vi olika erfarenheter och målbilder, men för mig kan det här vara hela meningen med livet, träningen och föräldraskapet. Allt blir tydligt sådana här dagar. Då jag är ledig tillsammans med dom jag älskar, får göra det jag älskar, fylls av kraft från friska luften, vackra vyer, skön sömn, god mat, frihet och häftiga upplevelser. Jag brukar hitta guldkorn i vardagen också, men det är svårt att få allt på samma gång så som här.
hh_lindvallen17anna_skid_lindvallen17

Men det såklart, lätt att må bra när du är ledig och får göra det du älskar med dom du älskar. Dessutom blir det enklare för varje skidresa. Det känns som att för varje år barnen blir äldre, ju yngre blir jag själv. Kan släppa taget lite lite mer om dem och samtidigt leka lite lite mer själv. Swischa ner för backarna, hoppa i hopp och sladda jag med.

skidspets_lindvallen17

Jonna är den av barnen som är mest försiktig medan bröderna kastar sig ut för vilka branta backar som helst. Dag 1 behövdes bara ett par åk att hålla i min stav innan hon också vågade.
jonna_skid_lindvallen17

Min egen nivå på skidåkningen är jag nöjd med, det jag tycker är roligast just nu är att se barnen utvecklas. Först var det Hugo och Hampus som jag tränade med tvillingarna i magen, nu Junior och Jonna. Vi var ute i två omgångar igår, tills fingrarna var så frusna att vi inte hade något annat val än att gå in.

skidstuga_lindvallen

I år bor vi som sagt i en stuga som ligger mitt mellan två backar vid Sälfjällstorget. Där kan vi bara knäppa på skidorna utanför och glida ut, utan att gå eller åka bil. Så smidigt. Så mysigt.
frukost_lindvallen17

Och gott! Det spelar inte så stor roll vad vi äter – ALLT smakar bättre kryddat av frisk fjälluft.

Det här, att bo på liten yta utan hemmets måsten och äta goda grejer är också en älskvärd del av våra skidresor. Och påfrestande. Köket är minimalt och det är lätt att gå varandra på nerverna. Barnen växlar mellan att vara bästa vänner och värsta fiender, jag och Jonas också, men det är ändå lättare att hantera här. Avspända och påfyllda.

langdskidor_morker

Ännu mer efter en stunds egentid. I år är det första gången alla barn är bekväma med att vara ensamma i stugan en timme så att jag och Jonas kan åka längdskidor samtidigt. Igår rundade vi av skiddagen med en mörk tur under stjärnorna. Föreställ dig en sagovärld där både kropp och sinne smälter ihop i en optimal synergi.

Svaret varför jag älskar den här tillvaron? Det stavas F R I H E T!

Har du funderat över i vilken miljö du mår som bäst? Dela gärna med dig i en kommentar om du vill. Jag älskar mitt eget skidåkarliv, men tycker även om att höra om andras.

Fler skidrelaterade lästips:

10 kommentarer
 1. Ser underbart ut! Och jag vet ju att det ÄR det. Jag och min familj har hunnit med många skidsemestrar sedan vi kom igång med skidåkning för sju år sedan. Skidåkningen har även fått oss att upptäcka andra årstider på fjället och andra utomhusaktiviteter. Och det är och har varit så häftigt att följa barnens utveckling i den miljön! Samtidigt som man njuter av fantastisk tillsammans-tid. Vi mår så pass bra i fjällen hela familjen att vi i höstas bestämde oss för att förverkliga drömmen om ”en vardag bland fjäll och fjäll i vardagen” så sedan någon månad tillbaka är vi sälenbor på heltid. Det kommer förstås att bli något annat än att ha semester här, men vi tror det blir bra 🙂 Dessutom finns det ju fler fjäll att upptäcka mer av i närheten, ifall man skulle tröttna på alla Sälens backar…

  1. Camilla – wow, vad inspirerande att läsa. Jag förstår att det var ett stort steg att verkligen följa er dröm och flytta, ni som har barn också, men som sagt – att må bra är verkligen värt chansningen. Tack för att du berättar och peppar oss andra att följa våra drömmar.

   1. Tack! Ja det har varit många tankar, diskussioner och frågetecken sedan vi först började prata om att flytta… Men plötsligt så… var vi redo och då föll allt på plats… Hoppas ni får en fortsatt fin vecka! Ni verkar ha tur med vädret!

    1. Jag förstår att det har varit en process. Roligt att det känns så rätt!
     Tack snälla! Ja, vi har verkligen haft tur med vädret hittills.

  1. Karin – ja, de lär sig fort! Så roligt att kunna dela samma intresse, speciellt i den här miljön. Ja – du förstår som också älskar fjällen 🙂
   Ha det fortsatt skönt i Åre!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras