Workout Åre 2019 – summering med bildbomb

Poff så är det över!

Workout Åre 2019, på en av världens härligaste platser. Jag tror du som varit med på det här eventet känner igen min liknelse? Att eventet är som att befinna sig i en bubbla av gemenskap, endorfiner och glädje – där alla känslor förhöjs av fjällkrafterna. Både lugnet och energi. Som att livet med barn, (annat) jobb och övrigt inte finns under 3 dagar. Eller i alla fall lite suddigt, utanför bubblan.

Nu har det gått hål på den och jag är tillbaka i verkligheten, men allt kring Workout Åre kommer hänga med långt framöver. Dels i form av trötthet, dels energi i en märklig mix.

I onsdags kväll packade vi 550 goodibags med barnyheter från Gainomax, miniband från Abilica och tidningen Aktiv Träning till instruktörerna/föreläsarna..

..och dagen efter kom dryck från Spendrups. En ny sorts BCAA/energi/vitamindryck, Naia* som är vegansk och helt fri från socker eller sötningsmedel. Finns både med och utan koffein i fräscha smaker.

Att vara med och arrangera ger ännu större nervanspänning, eftersom man vill att allt ska flyta. Samtidigt är det dubbelt så fantastiskt att se all träningsglädje när man varit med på ett hörn och fixat den. OCH dålig magkänsla när något strulat. Workout Åre är en stor apparat att sy ihop, men förutom att bokningssystemet av pass inte fungerat optimalt får vi vara nöjda med vårt första år som arrangörer. Vi tog över Workout Åre så sent, så nu – med ett helt år på oss och erfarenheter rikare, har vi möjlighet att höja nivån massor till 2020. Jag ser faktiskt redan fram emot det, men inte utan att njuta av och smälta detta först.

Workout Åre 2019 – en bildbomb träningsinspiration

Eftersom jag både ledde 3 pass själv och jobbade där jag behövdes bakom kulisserna gick jag inte på en enda klass eller föreläsning. Visst fanns luckor så det vore möjligt, men jag kunde inte slappna av och ville finnas tillgänglig som arrangör. Däremot lyssnade jag in vad andra tyckte medan jag bar prylar hit och dit, minglade och fotade. Här lite av allt:

SUP-yoga ute på sjön såg superhärligt ut. Här med fantastiska Therese Furudahl som instruktör, Åretjejen som även ledde yoga med livesång fredag kväll.

Jumping Party gjorde succé med sina studsmattor. Såg sjukt kul ut!

Functional Fitness som Kraftmark anordnade var också väldigt populärt. De här typ crossfit-passen körde de flera om dagen under helgen med olika instruktörer.

Mari Hall hoppade in som en räddare i nöden när Emma Igelström blev sjuk och var tvungen att ställa in som föreläsare och crawlinstruktör. Det uppskattades enormt!

Ute på plattformen vid sjön hölls flera olika former av träningspass. Här ser du Brian i action under Sports Performance.

Lördag och söndag morgon ledde jag mitt ”Morgonrutin 30” som kommer i ett eget inlägg enligt efterfrågan. Jag är i alla fall lika glad som jag ser ut över äran att hålla pass på Workout Åre för fösta gången. Och innan jag berättar hur passet går till vill jag redan nu tipsa om att du får fri frakt och 30% rabatt på yogamattor, gummiband och övriga redskap hos Abilica maj månad ut. Shoppa det du behöver här och ange koden ”workout30” i kassan.

Mudmania har jag redan berättat om och det var även fler andra löppass under dagarna. Turer upp till Åreskutans topp, löpteknikträning m.m.

Parallellt med träningspass hölls föreläsningar inom olika områden. På fredagen Per Holknekt, en fantastik inspiratör som alltid berör sina åhörare.

Foto: Pär Olsson som du kommer se fler fina bilder av framöver.

Förutom träning och föreläsningar kunde man njuta av skön massage hos Kroppsterapeuterna Åre, Pigg & Frisk, samt naprapaten Erika Blom (en vän från Jorm). Dessutom fanns Under Armour och Workout Empire på plats med bra priser på sina kläder och man kunde ta proffsbilder med fotograf-Pär jag nämnde ovan. Med mera.

Ej på bild, men kanske det jag tycker är absolut bäst som ”gammal räv” i branschen är att träffa alla vänner och bekanta. Människor jag ser så gott som dagligen via sociala medier, men bara IRL vid tillställningar som dessa. Ja, även nya. Är så glad över alla möten med personer från tiden jag bodde i Östersund och bloggföljare som kommit fram för att säga hej under helgen.

Lördagen avslutades med en färgsprakande fest! Temat du ser jag tog på högsta allvar, men jag var långt ifrån ”värst”. Flera gick all in på maskeradtemat med stora peruker, paljetter och kostymer – så kul att se. OCH kul att se hur halva matsalen förvandlas till dansgolv. Att träningsnördar inte kan parta stämmer verkligen inte!

Själv dansade jag dock iväg till hotellrummet lite diskret vid halv 12 – helt i onödan eftersom jag ändå inte kunde somna. Jag skulle upp och leda pass kl 8 och har sovit dåligt hela helgen, upp i varv och smånervös inför mina pass och annat. Natten till idag var jag däremot som en stock. Börjar alltså landa efter allt det här.

Som jag inledde är jag helt utblåst efter Workout Åre 2019, men samtidigt påfylld med så enormt mycket energi, kärlek och glädje. TACK till alla deltagare, samarbetspartners, instruktörer, föreläsare, Holiday Club, restaurang Grow för fantastisk mat och mina kollegor Brian van den Brink och Peter Boije som gjort det största jobbet. Sist men inte minst även tack till eventets grundare Thomas och Marianne Berglöv som vi fått förtroende att adoptera Workout Åre från! ♥/A

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras