Hur du gör en festlig träningsfrisyr – och om stark vänskap

Kanske kortaste inlägget någonsin – hur du fixar en festlig träningsfrisyr!

Jag skickar dig nämligen direkt till världens bästa Derin som guidar dig till denna fest- och/eller träningsfrisyr, men har även lite annat på hjärtat. Apropå Derin. Min älskade vän och kollega sen nästan 3 år tillbaka.

Du har förmodligen sett henne endel här i bloggen och på Instagram? Derin, som inte bara är en grym stylist och fotograf av denna träningsfrisyr, utan som jag kommit väldigt nära. Delar mina innersta tankar med. Som jag går på event med, tränar med ibland, är perfekt team med på jobbet, skrattar och gråter ihop med. Vi är lika på så sätt, att båda är konstnärssjälar med nära till känslorna och pratar gärna om dom. Det är inte självklart att få en så fin vän i vuxen ålder, men efter jul ska hon sluta hos oss på SportHälsa för att börja på ett nytt jobb. Och jag vet att det blir bäst så, för hennes skull, men kan ändå inte låta bli att sörja.

Idag jobbar vi vår sista dag ihop och jag har skjutit på tanken in i det sista. 2019 har inneburit så många förluster av personer som betyder MASSOR för mig, vilket förmodligen är skälet till att jag inte orkat. Jag tänker på Terese och andra som fortfarande lever, men där avståndet ökat av olika skäl. Derin kommer jag ändå fortsätta jobba på att träffa så ofta som möjligt, hon är ju kvar i stan, men det blir tomt efter henne på SportHälsas kontor.

Familen väljer vi inte själva, förutom partner då, men även denne kan du få band till via barn eller annat även om relationen inte är på topp. Vänner däremot är personer vi klickar med på insidan. Där det inte krävs några rollspel, ytlig attraktion eller biologiska band. Som i alla fall jag har lättast att vara mig själv och öppna mig för. Tacksam för dom jag har, nära och på annan ort.

Jaha, det här blev ju inte så ”kort inlägg” och inte vet jag poängen med det, men tror du fattar att vi verkligen ska ta tillvara på våra betydelsefulla personer. Så extremt lätt att ta dem för givet och så extremt lätt att skjuta upp det mentalt jobbiga. Sopa känslorna under mattan tills det exploderar. Lite så känner jag just nu, som en tickande bomb, men 2020 ska bli ett bättre år på relationsfronten. Över lag – ett år då jag ska tillåta mig att känna efter mer. Så sa jag i och för sig även inför 2019, men lite bättre har det blivit och jag fortsätter väl jobba på den ambitionen. Knappast något man blir klar med. Har du några tankar om ditt nya år?

Kram! /A

4 kommentarer
  1. Fint skrivet, det är inte alls självklart att man hittar nya nära vänner i vuxen ålder, upplever jag iaf. Jag tänker att som för dig som gått igenom mycket under en tid så krävs det kanske att man får lite distans till det innan man verkligen fattar och landar i det, under tiden måste man liksom ”hålla ihop.” Min mamma har under det här året fått konstaterat hjärt- och kärlproblem och också blivit opererad för det och jag har inte alls fattat det, liksom inuti. Det är en lång återhämtning efter by pass-operationer och jag tror det tar lika lång tid att fatta hur illa det var. Så låt det ta tid, sorgen kommer säkert ta omtag några gånger

    1. Tack Jannice och fint att du delar med dig. Förstår att du som mig dragit på dig överlevnadsmasken och det är såklart ok. Men som du säger, även bra att bearbeta när man orkar. Och som jag kommer göra – anstränga mig för att träffa min vän så ofta som möjligt, för dig din mamma. Hoppas att allt går bra! <3

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras