Nyårsafton 2022 – 2023 och andra Jormraketer

Bollar tillbaka.

Till nyårsafton 2022 – 2023 och andra pangstunder under mina 2 veckor i Jorm. Det mesta du läser här i bloggen är ett försök att underlätta din träningen, men somligt mest för egen och familjens del. Minnen jag vill bevara. Det är lyxigt med en plattform där jag kan göra både och, samla bilder av dom och det jag älskar, plus jobba och kommunicera.

Jag har nog inte missat en enda högtid under mina ca 12 år som bloggare, vilket är fantastiskt när jag eller min familj blir nostalgiska och vill se tillbaka. Eller du som följer med? Här får du ytterligare en glittrig bildbomb av höjdare från Jorm, plus en kortare summering.

Nyårsafton 2022 – 2023 och andra Jormraketer

Nyårsafton 2022 liksom alla andra dagar i Jorm har vi spelat pingis i pappas garage. Ibland springer barnen ut själva, andra gånger är vi med allihop, inklusive pappa/morfar. Magisk sport och rörelsepaus för alla generationer på Lassebacken, smidigt nära.

Menyn nyårsafton 2022 ser du här: avokadohalvor med räkröra, älgfilé med klyftpotatis och kantarellsås, samt en (lite bränd, men god under ytan) kladdkaka m.mmm.

Men det bäst här: samlas och snacka i timtal med några av mina bästa, utan stress.

Spel och pussel är en annan fin bit (!) under juldagarna i Jorm. Meditativt.

Och att skåla in nya året såklart, även om det är jobbigt att hålla sig vaken ända till kl 12 för en morgontupp, haha.

En annan kul aktivitet vi gillar och fick in en gång under dagarna – skridskor. Pappa är grym på sina antika grillor han fick i mellan- eller högstadiet och barnen åker bra med tanke på att det bara blir ett par svängar om året. Jag lånade ett par långfärdsskridskor som inte var inställda för mig, så det var lite vingligt, men ändå roligt att åka.

Äta utomhus. Visst gör det något med smaken? En krydda frisk luft förhöjer den på något sätt.

Utanför huset hittar du även mammas grönkål under ett lager av snö – fortfarande fullt ätbar.

Ytterligare en bit längre bort – ”rött guld” från Jormsjön. Här rökt röding, men annars tycker jag ugnsstekt med lök och gräddsås är ännu godare. Katterna håller med.

Mera lek för alla barn. Ibland av egna krafter uppför, andra gånger skoter. Det värmer i själen att se kusinerna, alla syskon och små stunder – dom 2 lurviga – ihop. Visst restas dom och ryker samman ibland, men det ingår. Känslor ska ut.

Minst en äggmacka om dagen, gärna med majonäs och salt om du frågar mig.

Det blev ingen traditionell juljogg med Elin som du anar av bilden? Med 3 månaders tvillingpojkar är det svårt att passa tider och kroppen behöver också tid att återhämta sig efter en tung graviditet. Däremot fick vi en mysig pratpromenad genom byn där och jag återuppta gamla vagnkörarskills. Dom sitter i benmärgen och känslan i hjärtat. Nykläckta små liv alltså, jag smälter.. ♥

I hjärtat finns även mitt vackra barndomshem. Gården på Lassebacken, byn och dess mäktiga vyer. Nyårsafton 2022 var mulen, men dagarna efter snorkallt sagolika.

nårskarameller

Tacksam och glad över allt du ser, men även det i stan.

I förrgår reste vi tillbaka mot jobb, skolor, träningar, andra rutiner, egen mat, nöjen..  skönt det med efter en tid ifrån. Men samtidigt som jag med spänning ser fram emot våren, känner jag mig alltid lite låg av att lämna dom och detta jag älskar innerligt, vilket inte konstigt det heller. Det är så långt mellan gångerna vi ses, lång distans mellan oss.

Som jag sagt förr och nu igen: jag kan hata att jag älskar 2 hem eftersom det är så jobbigt att behöva lämna. Önskar mig ofta en klon, men så länge jag inte kan få det är jag lycklig som kan få både fjäll och citypuls med jämna mellanrum.

Hur var din jul- och nyårsafton 2022 – 2023? Berätta gärna, stor kram! /A

Mina nyårsaftnar tidigare år:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning