Uppåtspiral och stolthet – veckans träning och vardagsrapport #86

stolthet

Uppåtsprial?

Vågar jag ens skriva det utan att den ska vända neråt, haha? Jodå. Jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att veckorna med dom jag älskar är bäst, den kärleken dalar aldrig, oavsett om tillvaron är mer krävande då eller inte. Men nu syftar jag inte ”bara” på barnen eller solen du förmodligen också njutit ett par dagar? Det jag tänker på är ändå träningen.

Eftersom jag kör så varierat, inte tillräckligt målinriktat eller mycket av något speciellt för att få stora framsteg, har jag länge stått på en plattå. Eller inte helt, jag klarar ändå tyngre vikter/fler reps i övningar jag alltid satsar på, men inga gigantiska kliv. Och det är självvalt, jag älskar min mix och har mål inom andra viktiga delar av livet just nu, men! Den här veckan har jag ändå kommit förbi ett par spärrar, vilket gör mig stolt.. ja även för barnens del. Här berättar jag mer.

Uppåtspiral och stolthet – veckans träning och vardagsrapport #86

» Träningen har som sagt snurrat bra. Inga märkvärdigheter för dig som läser kanske, men mig. Jag vågade t.ex. hoppa liiiite lite högre boxjump i måndags, som jag annars både har svårt för och tycker är läskigt. Kan se snubblandet och uppslagna smalben framför mig, plus tror kopplingen mellan hjärnan, bäcken- och magmusklerna fortfarande är fördröjd efter rectus diastasoperationen mm? Jag måste liksom tänka att ”nu spänner vi och hoppar..”

Är också extremt nöjd över mina 8 chins och mentala styrkan att träna hemma i onsdags, istället för mer tidsåtgång och stress till gymmet en dag med mycket jobb. Lite synd att jag missade boka lördagsyogan bara, klassen var full när jag skulle försöka, annars hade detta varit en av vårens bästa träningsveckor. Löpning och crossfit inräknat, som också kändes bra med härlig energi. Plus barnens träning.. mer om det längre ner, men här träningssummeringen:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: hemmastyrka + rörlighet
  • Torsdag: crossfit med lång rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrketräning
  • Söndag: löpning – backintervaller

» Måendet hör ihop med allt ovan och nedanför, såklart. Men också bra möten, endel ”fuck it-mentalitet” och fokus på rätt saker har hjälpt till. Att ge energi till det som genererar mer, istället för tvärtom. Masa mig i säng i tid, laga mat, släppa småsaker (inkl. egna onödiga hang ups) och låta viktigast komma först. Så lätt egentligen (i teori). Och jo, jag är medveten om att det kommer kännas tomt somliga stunder soloveckan som kommer, men kan också längta efter mitt space. Måndagar har verkligen seglat upp till en favoritdag, varannan vecka av olika skäl.

» Barnen har som sagt bott i sitt Hjorthagshem med mig. Eller nej inte alla, Hugo ville vara solo på Lidingö ännu en vecka, men varit här för att äta några dagar och ta med matlådor jag förberett till honom. Kommer inte ifrån små hjärthugg över att han är stor nog att vara typ självständig, men samtidigt stolt. Skolan sköter han exemplariskt och även dom 3 andra går det bra för, även vid deras sporter.

Jonna har bytt till en mer avancerad grupp vid din thaiboxning, men var lite nere efter 1a träningen eftersom hennes kompis från förra gruppen inte var där. Jag övertalade henne att prova en gång till, ”sen byter vi om du inte tycker det är kul”. Och efter 2a träningen kom hon hem och kvittrade: ”mamma, jag har fått 2 nya kompisar”. Jag vet hur viktigt allt runt träningen också är och blir så glad för hennes skull. Detsamma gäller Junior, vars innebandylag gjort stora framsteg från att förlora i stort sett varje match till att nu vinna. Så även i lördags. Hampus fotbollslag gick det inte lika bra för i helgen, men å andra sidan är min mellanpojke bra på att ta en förlust. Svarar iallafall att ”det gick bra, men vi vann inte..” när jag förhör honom. Bra inställning! ♥

» Övrigt? Nja, det händer inte så mycket utöver rutinerna just nu. Jobbet rullar, jag fortsätter ”fånga februari” på Instagram (spana in ”utmaningen” #fångafebruari här) och lugna mig i längtan efter riktig vår. Det är trots allt fint när det glimmar lite och påsk i snöiga fjäll vore najs, försöker jag peppa mig i icke älskad stortstadsvinter.

Hur mår du? Och hur var din vecka? Skriv gärna och berätta om du vill i vanlig ordning, kram! ♡/A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning