Kärlek, pwr och partaj – veckans träning och vardagsrapport #88

Allt är ofta inte som det ser ut.

Om vi stirrar oss blinda på detaljer, enstaka klipp och bilder kan det bli skevt. Zoomar du ut och överblickar helheten istället, inklusive historien bakom varje individ, kan det som många anser ”dåligt för träningen och hälsan” vara precis tvärtom: bra ibland. Sömn, gröt, träning.. är ju super t.ex, men muskelbygge och energi finns i så mycket mer. Klyschigt, men i kärlek såklart, skratt så käkarna ömmar, snack som lättar på trycket, moves till musik.. och jo, även alkohol är också en energigivande substans.

Behöver knappast predika att ”lagom är bäst” (utom kärlek som tål att överdoseras), det vet du redan och för egen del är det inte ofta jag dricker, men dom gångerna ångrar jag sällan. I alla fall inte om dom innefattar det jag nämnde ovan. Äsch, berättar mer om det här, plus lite till från veckan.

Kärlek, pwr och partaj – veckans träning och vardagsrapport #88

» Träningen är som alltid min ventil. Spelar ingen roll om jag presterat ”bra” eller inte, slagit några PBs eller haft värsta energi – den ger livet ett lyft. Fit4Life är ändå platsen jag utvecklas mest och har som roligast, men även på egen hand ibland. Och för att återgå till inledningen – PMS kan ge träningen en jädrans boost. Irritation är underskattad energi, liksom glädje. Sov inte många timmar mot lördagen och blev ett par drinkar fredagkväll, men körde ändå ett av veckans bästa styrkepass.

Långsamt långsamt blir starkare i övningar jag lägger mer tid på, just nu ex. pull-ups, olika pressar och utfall. Sen har jag trötta eller stressade dagar då jag snarare skippar några övningar, men till skillnad mot förr är resultat inte det absolut viktigaste, utan allt utanför gymmet. Se längre ner och här en summeringe:

  • Måndag: crossfit
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: styrka fokus underkropp + rörlighet
  • Torsdag: crossfit med lång rörlighet
  • Fredag: vila
  • Lördag: styrka fokus överkropp
  • Söndag: löpning?

» Måendet har varit över ok. Mysigt att ha barnen här och fantastiskt kul att träffa Ewelina, Derin och även syrran med vän i fredags. ”Ensam är stark”, vilken bullshit. När jag leker självpsykolog ser jag tydliga mönster av en uppåtvåg vid gemenskap – eller bara ett telefonsamtal, SMS eller chatt. Inte FÖR mycket, tror mig vara en introvert typ som även behöver min ensamtid, men ”lagom” mycket socialt. Och då dom man kan vara sig själv med, utan filter.

Fy fasen vad jag älskar mina vänner och ja – såklart min syster. Underbart att snacka ikapp, käka, dricka dyra drinkar, dansa några steg och faktiskt för 1a gången gå ut med min Mia. Vi umgås oftast ihop med barnen, men det här får vi göra om. Tycker bara att klubbarna får skärpa sig och öppna dansgolven tidigare än kl 11 för tröttmössor med smockade helgagendor.

» Barnen ja..  var hos mig och är stora nog att släppa ut morsan en kväll. Hampus är ju 15 år och alla har mobiler. 17-åringen Hugo bodde dock hos Jonas, men kommer hit och äter + hämtar matlådor ibland, annars njuter han av tillvaron utan småsyskonen varannan vecka. Tråkigt för mig bara, men eftersom min lägenhet är liten är detta ändå en bra lösning och Jonas får säga ifrån om han behöver space. Sportlovet hänger dom ändå med mig till Jorm allihop, längtar så in i norden.

Annars fullt upp med allas träningar, matcher, läxor.. men även sköna kvällar i soffan. Vi är en aktiv familj, men inte utan att landa och ladda. Tråkigt avslut på veckan för Juniors del bara, med inställd innebandymatch pga irriterande hosta.

» Övrigt? I måndags deltog jag och min praktikant Alaa vid Kreatörsdagen, anordnat av Linda Hörnfelt som är proffs på influencer marketing mm. Så inspirerande. Och dagen efter var det ju ”kärleksdagen”. Hm. Firades inte mer än att jag skickade- och fick kort av mina föräldrar och barnen, pratade med päronen på FaceTime och gjorde våffelhjärtan till hela mitt gäng. Viktigt ändå, att påminnas om dom som verkligen betyder mest.

Hur var din vecka? Firade du Alla Hjärtans Dag eller skippade det? Berätta gärna, kram! ♡/A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.