Olikheter rockar! 5 träningstyper – vem är du?

olikheter

Svart och vitt..

..eller hela regnbågen? Med tanke på ”Rocka sockorna-dagen” idag, en dag att uppmärksamma personer med down syndrom och allas våra olikheter.. har du också lagt märke till samhällets olika träningstyper? Att det precis som diagnoser, samhällsklasser, kön, religioner, hudfärger… bildas grupperingar beroende på intressen inom träningsvärlden? Kanske är det mest något vi som jobbar i branschen noterat, men säkert även hobbymotionärer. Känner du igen dig?

Olikheter rockar! 5 träningstyper – vem är du?

1. FAKTAPATRULLEN. Som ratar allt utan stensäkra studier, siffror, seriösa mål och strikta upplägg. Hyllar framgång och kan ha svårt att förstå..

2. KÄNSLOJÄGARNA. Som tränar med hjärtat, vädret, lust och dagsstatus som kompass. Upplevelser och inre glöd är grejen, prestation enbart för eliten.

3. FITNESSARMEN. Som går över lik för den perfekta putrumpan, fylliga biceps, tvättbrädemage och låter fillers fixa resten.

4. PRESTATIONSNISSARNA. Har en sak i skallen: vinna. Tävla och förbättra, oavsett vad som krävs. Går igång på svett, snor och statistik. Dissar myspass.

5. GYMRÅTTAN. Går till gymmet dagligen – för allt annat än att träna. Snicksnackar med personalen, scrollar på mobilen, ”hjälper” andra tränande, flexar framför spegeln och fotar selfies.

Ok. Överdriver möjligen liiite, haha, så kanske du inte känner dig 100% hemma i någon träningstyp av dessa? Men en aning? Ofta inget problem, alla får ju gilla/tycka/göra på sitt sätt, men ibland kan jag se ”onda ögat” mellan grupperingarna. Och visst: ”stå för något, annars faller du för allt”, men det är även ok att tycka om lite av mycket.

Regnbågetypen. Eller nörda ner sig totalt i sitt intresseområde, det är också häftigt tycker jag, men utan att man behöva se snett på andra.

tid att träna träningsprogram med pinne

Återigen – olikheter är en rikedom och passar ofta bra ihop. ALLA har något att tillföra och underbart att vi kan lära av varandra. Klart slut. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning