Kraften och modet ur lugnet – veckans träning och vardagsrapport #98

Modet ur lugnet.

Kraft. Av mer sömn, sol, mat magen gillar och framför allt – känslan att det är ok. Att DU är ok. På ett djupare plan, att landa i tryggheten i att kunna vara-, uttrycka sig-, se ut- och göra det man vill och som man är, oavsett vad andra tycker. Mestadels iallafall. Och på ett ytligare – men ändå rätt djupt i kroppen – lita på att sina yogainstruktörsskills och magmuskler sitter där dom ska.

Där har du lite av det som gett mig bubblande energi under veckan, mod och kraft. Berättar mer här.

Kraften och modet ur lugnet – veckans träning och vardagsrapport #98

» Träningen började starkt. Efter en veckas frånvaro kom jag tillbaka till crossfitboxen för ruskigt tunga lyft. Länge sen jag hade kraft att testa mig i marklyft, men nu trappade jag upp vikterna till 100 kg, men där tog det stopp. 2or med 95 fick räcka. Plus massa andra tunga powerövningar som gör mig så GLAD. Älskar alla mina träningsformer på olika sätt, men just ”jag orkar f*ing ALLT”-känslan av att lyfta tungt är oslagbar.

Ännu en pirrig lycka/nervositet var att jag blev ”inkastad” som yogainstruktör på SATS igår. Jag skulle själv gå på klassen, men när personalen kom in i salen och meddelade att instruktören var 30 minuter försenad (klassen är 1 timma) tog jag mod till mig och klev upp på podiet. Lite ringrostig och oförberedd förstås, men vi kom igång fint. Det mesta instruerandet sitter i ryggraden och efter en halvtimme blev jag avlöst av ordinarie instruktör. Inte mycket till djupandning  första delen av klassen haha, men deltagarna var fantastiska. Flera kom fram, tackade och jag fick även en liten present av personalen. Blev helt rörd och varm av allt. Tänker att just det där ”modet när det gäller” och viljan att hjälpa – både vid större händelser och på en liten yogamatta – är något vi alla besitter. Fint. Och tryggt.

På det kan jag nästan bli förvånad hur kroppen svänger till energi och styrka efter förra veckans seghet, men även löpningen och min egen styrketräning kändes kanon. Men. Inte konstigt egentligen, se inledningen och mer om det nedan. Summeringen:

  • Måndag: crossfit med TUNGA lyft (underkroppsfokus)
  • Tisdag: lugn löpning
  • Onsdag: crossfit med teknikträning + kort flås
  • Torsdag: styrketräning (överkroppsfokus)
  • Fredag: vila + pratpromenad med Bella
  • Lördag: yoga – delvis som instruktör
  • Söndag: strax löpning (backintervaller)

» Magen och måendet? För att fortsätta leka självpsykolog..  förutom att jag som alltid sover bättre varannan vecka pga mindre i skallen, gav även lättnaden av att magmusklerna funkar så bra energi. Solklart egentligen, om du tänker på hur mycket kraft som slukas av att gå runt med oro och anspänning. Det var som att andas ut efter några års djup inandning och paus, för en filosofisk förklaring.

Sen är jag även extremt lättpåverkad av våra basbehov, så när dom är hyfsat påfyllda höjs humöret radikalt, jo även av vädret. Visst kan jag bli stressad av att jag vill UUUT när solen skiner, men fasiken vad sinnet blir ljust och glatt. En trött och dämpad regnig dag då hela hjärnan kändes rörig, annars har jag mått strålande den här veckan som avslutades med en helt oplanerad långhelg för mig själv. Mestadels iallafall. Skönt ibland. Kan lätt ta på mig rollen som den ”tråkiga, ensamma typen” dagar som dessa, men allt ovan kommer en näst intill oförskämd självsäkerhet och trivsel i eget sällskap.

» Barnen var hos sin fader, men jag fick små doser av dom ändå. Båda mina stora grabbar har kikat förbi vid träningar och för att säga hej till mig och katterna. Dom uttrycker sällan sina känslor i ord, men jag svämmar över av lycka när dom visar det på andra sätt ♥. Dessutom hakade jag på Jonas och dom yngsta till Fågelöuddens badstrand på Lidingö igår. Älskar havet och älskar mina ungar, men bad? Jo, men inte då. Vindarna var iskalla, inte ens barnen badade, men en mysig fika och kul snack fick vi ändå. Och nu ser jag fram emot massor av mer tid ihop under min föräldervecka, inklusive födelsedagsfirande.

» Övrigt? Fortsätter njuta av perfekta bryn från frog.nu, underbart som träningsnörd och såhär i sommartid. Har även lyckats behålla suget att experimentera i köket som du kanske sett här i bloggen och på Instagram? Antar att det hör ihop med att energin återvänt och en vecka med mer vila pga extra helgdag. Titt som tätt har jag tagit en handduk och lagt mig bakom huset där jag bor för att halvslumrar i solen.. aaaah.

Hur mår du? Och hur var din vecka? Skriv gärna och ventilera om du vill, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning