“SMASHED” är grejen just nu.
Du har förmodligen inte undgått trenden med burgare, potatis, brysselkål.. och här – smashed broccoli med parmasaneost. Snabbt och galet gott tilltugg till det mesta.
Omväxling förnöjer, liksom enkelhet om du frågar mig. Dessutom är det strålande med alla nya recept där grönsaker får stå i centrum. Du som redan äter din dagliga dos kanske inte får samma boost, men jag tänker på alla som helst skippar dom. Prova gärna!
Krispig smashed broccoli med parmesaneost
Ingredienser:
- 400 g broccoli
- 1 msk olivolja
- salt & peppar
- 1 dl riven parmesanost
Gör så här:
- Tina frusen eller
skär färsk broccoli i buketter.
- Koka broccolin i saltat vatten ca 2-3 min. Låt rinna av och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Mosa broccolin med en gaffel. Ringla på olja, salta och peppra.
- Rosta i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
- Ta ur ugnen och strö på riven parmesanost. Rosta ca 10 minuter till, tills osten smält och din smashed broccoli får fin, knaprig yta.
Mmm. Precis så gott som det ser ut och passande till sommarens grillbuffé, sallader eller som det är med en smarrig dippsås? Bon apetit! /A
Gillar du smashed broccoli rekommenderar jag även:
- Skapa din mättande sallad med 7 små knep
- Broccolipizza med parmesanbotten – recept
- Smashed potatoes med guacemole