Krispig smashed broccoli med parmesaneost

“SMASHED” är grejen just nu.

Du har förmodligen inte undgått trenden med burgare, potatis, brysselkål.. och här – smashed broccoli med parmasaneost. Snabbt och galet gott tilltugg till det mesta.

Omväxling förnöjer, liksom enkelhet om du frågar mig. Dessutom är det strålande med alla nya recept där grönsaker får stå i centrum. Du som redan äter din dagliga dos kanske inte får samma boost, men jag tänker på alla som helst skippar dom. Prova gärna!

smashed broccoli

Krispig smashed broccoli med parmesaneost

Ingredienser:

  • 400 g broccoli
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här:

  1. Tina frusen eller skär färsk broccoli i buketter.
  2. Koka broccolin i saltat vatten ca 2-3 min. Låt rinna av och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Mosa broccolin med en gaffel. Ringla på olja, salta och peppra.
  4. Rosta i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
  5. Ta ur ugnen och strö på riven parmesanost. Rosta ca 10 minuter till, tills osten smält och din smashed broccoli får fin, knaprig yta.

smashed broccoli

Mmm. Precis så gott som det ser ut och passande till sommarens grillbuffé, sallader eller som det är med en smarrig dippsås? Bon apetit! /A

Gillar du smashed broccoli rekommenderar jag även:

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning