Broccolipizza med parmesanbotten – recept

Pizza och grönsaker i ett?

Det får du med denna broccolipizza! Kanske inte låter så gott, men jag lovar dig att det är den. Fyllningen tar över smaken mest och parmesanosten i botten lyfter den ytterligare. Inget som lockade barnen, men jag jag bjöd min syster med sambo och brorsan på den i tisdags. Alla tyckte om den (sa dom i alla fall, haha) och jag tror du med skulle det.

Dessutom är broccolipizza varken avancerat eller tidskrävande att göra och perfekt om du har gluteinintolleranta gäster. Jag ”fuskade” och tog färdigriven broccoli, s.k. broccoliris, som du hittar i påsar i frysdisken.

Broccolipizza med ostig parmesanbotten

Ingredienser 2 st bottnar/1 stor:

 • 1 litet rivet broccolihuvud / upptinat och urkramat broccoliris
 • 3 ägg
 • 1,5 dl riven parmesanost
 • 1 dl keso
 • 1 tsk salt
 • 0,5 tsk fiberhusk

Ingredienser fyllning (min variant):

 • riven ost
 • färdig tomatsås
 • rödlök
 • strimlad rökt kalkon
 • örtsalt
 • basilika

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 225°.
 2. Riv broccoli eller tina och krama ur fryst broccoliris. Blanda med övriga ingredienser i en bunke.
 3. Platta ut en stor eller två mindre pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.
 4. Grädda i ca 10-20 min i mitten på ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.
 5. Bred på tomatsås, övrigt du önskar, toppa ost och krydda.
 6. Grädda ytterligare 5-15 min.
 7. Servera!

Tadaaa! Tiden i ugnen kan variera så kika gärna och stick i botten så att den är genomgräddad. Och gillar du inte broccoli rekommenderar jag dig samma recept men med blomkål. Gott det med, men en helt annan smak.

broccolipizza

Till broccolipizza är det gott med sallad och någon dressing, exempelvis den här enkla vitlössåsen. Smaklig spis, puss! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras