Tunnbrödspizza och terror

Tunnbrödspizza var ämnet men jag kom av mig..

Vad är det som händer i världen? Terrordåd är tyvärr inget nytt, men när det kommer så nära skakar det om på ett annat sätt. Blir mer verkligt. Får allt annat att stanna upp.
I alla fall var det så jag reagerade på det skrämmande attentatet i centrala Stockholm igår. Jag satt på kontoret med mina jobbarkompisar och bevakade hur allt utvecklade sig på nyheterna. Hur T-banan, bussar och pendeltåg stängdes av. Om skadade och döda, skottlossningar och varningar för att gå utanför dörren. Jag fick sms, skickade sms, skrev på Facebook och kollade så att alla nära och kära i stan var i säkerhet. Och det är så märkligt hur hela kroppen reagerar. Jag blev yr, helt skakis.
Terrordåd och andra katastrofer är fruktansvärda, men mitt i det hemska förenas människor. På jobbet släppte vi alla uppgifter och pratade istället. Och när jag väl vågade mig ut för att cykla hem möttes jag av tusentals människor som vandrade genom stan. Alla vänliga och hjälpsamma, alla med samma mål – att komma hem i säkert. Många till det som betyder mest av allt – personer de älskar.
Jag med. Cykelturen gick lika fint som alltid, bara med lite trängre cykelbanor där alla människor vandrade i brist på kommunala transportmedel. Bara lite hårdare klappande hjärta än annars och ännu gladare när jag möttes av mina 5-åringar i hallen. Junior och Jonna beklagade sig lite över att de fått spruta på BVC och stolt visade upp sina plåster.
Älskade barn, så oförstörda och avskärmade från många av världens hemskheter. Älskade familj, vänner och medmänniskor. Vi måste ta hand om varandra. Och det är så fint att se hur vi verkligen gör det när det gäller.

Idag bilar jag och familjen mot Jämtland för att fira påsk och jag ser fram emot att även återförenas med mina föräldrar. Det är när fruktansvärda saker som det här terrordådet inträffar som jag önskar ännu mer att dom inte bodde så långt bort. Nu längtar jag till lugnet i fjällen, familjetid, all god påskmat och barnens favorit – hembakta tunnbröd.
Idén till tunnbrödspizza fick jag dock av från produkttest från Fazer som kom hem i torsdags. Företaget har nyligen lanserat tunna rotfruktsbröd med palsternacka och morot och på baksidan om påsen stod mattipset. Jag tycker det är genialt att smyga in grönsaker som gör bröd både saftigare och mer näringsrikt. Dessutom var pizzavarianten en passande rätt att använda upp maten hemma i kylskåpet till innan resan.

Tunnbrödspizza

Ingredienser: tunnbröd och valfria pålägg.

  1. Bred tomatsås över tunnbröd.
  2. Strimla valfritt pålägg. Jag hade bacon, champinjoner, bladspenat, riven mozarellaost och ett ägg på mina.
  3. Gratinera i ugnen på 225° i ca 15 minuter (tills de fått fin färg. Mina var inne lite för länge som du ser).
  4. Servera med en god sallad.


En extra påskig pizzavariant dessutom, med ägget. Ett gott och smidigt sätt att tillaga ditt påskägg på. Här några fler tillsammans med annan god påskmat.
Ta hand om dig ♥

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras